Домашари или скитници?

• Креатор на темата Креатор на темата Lady
  • Време на започнување Време на започнување
Фифти - фифти. Има денови кога обожавам да сум дома улежен на кауч или на фотеља пред компјутер. Али има и денови кога дома не се прибирам, освен за спиење. Зависи од расположение.

Јас многу сакам да се шетам.Не сакам да сум дома досадно ми е.Подобро ќе одам ќе седам на некоја клупи во парк или само ќе се шетам него да седам дома пред компјутер.
Ама другарките пак воопшто не сакаат да ми шетаат:(Затоа не излегувам многу.Немам такво друштво за скитање :nesum:

Изгледа кога ќе претерам со шетањето автоматски ми се наметнува периодот кога сакам да сум дома и да си уживам без да се оптоварувам за било што. Едно со друго ми е поврзано :)

па налето не сум дома прибран ке ме утепа татко ми а сега зимава и така и така ама повеке дома сум ова време(такво е ме фаќа мрзата)

Си сакам и да се излежавам и да шетам:pipi:исто ми е, али ако времето е надвор сончево и топличко, обавезно аут.

Некогаш цел ден сум дома гледам некој филм,се излежавам,спијам,а некои денови не се пребирам дома ......

Хммм,па зависи во последните 4 месеци сум си повеќе домче нетче,биљард,диет,музика домашарче сум како лавче се истегам кога сум слободен некако и по кафичи не ми се излегува банално ми е од малечок сум по кафичи домче е боље :toe:

Воглавно повеќе дома, но кога имам некоја обврска гледам да се прошетам и тоа пешки независно колку треба да пешачам, но така да безделничам и без некоја работа да скитам :nenene:

Скитник :pipi: порано повеќе талкав некаде дома идев само за јадење а и сега е така во лето или кога е топло а иначе во ладно повеќе сум дома преку ден пред на ком а навечер ауф

И двете...додека седам дома не ми се мрда...али ко ќе искочам не сакам да се вратам...:vozbud:

Зависи какво е времето...ако е сончево не се прибирам дома, а ако е облачно поубаво ми е пред компјутер да си седам и музика да слушам...:)

Милсам дека сум повеке домашар...а кога дојде Петок-Сабта сум СКИТНИК...:nesvest:

Pa mislam deka sum domasarka generalno,no znam da imam i periodi samo na setanje da mislam i da ne se priberam doma ama toa retko mi se slucuva...:pipi:

Кога како. Зависи од расположението. Некогаш, т.е. скоро секогаш сакам да сум сам. Ми смета светот. Го мразам. Има толку многу неправди.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom