Долги или кратки врски!?

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување

The`bItCh

AdJuStAbLe mAdNeSs
Член од
22 јануари 2005
Мислења
4.605
Поени од реакции
114
Какви врски претпочитате?
Дали сте за кратки -> секоја недела или секоја втора со некој/а нов/а
или пак сте за долги -> еден/а за подолг период неколку месеци, години итн..

Јас сум за долги врски ( се надевам дека оваа сегашнава ќе истерат до година дена и назад ). Подобро е кога имаш некој со кој го поминуваш поголемиот дел од денот, се запознавате добро, се сакате, супер ви е..
Ако мислите дека од таа врска ќе биде нешто „повеќе“ си давате до знаење дека ќе е така и терате...
Но, ако видите дека уште во првите месеци не иде.. ставате крај за доброто на двајцата. :wink:

Ако секоја недела си со некој нов.. губиш многу „пријатели“ околу тебе, само за 7 дена „лижење“ а другите од старт имаат погрешно мислење за тебе.
Само што си почнал да го запознаваш типот/типката што е во моментот со тебе вие раскинувате. За џабе потрошеното време со некој/а си... :x

The`bItCh напиша:
Какви врски претпочитате?
или пак сте за долги -> еден/а за подолг период неколку месеци, години итн..

Јас сум за долги врски ( се надевам дека оваа сегашнава ќе истерат до година дена и назад ). Подобро е кога имаш некој со кој го поминуваш поголемиот дел од денот, се запознавате добро, се сакате, супер ви е..
Ако мислите дека од таа вркса ќе биде нешто „повеќе“ си давате до знаење дека ќе е така и терате...
Но, ако видите дека уште во првите месеци не иде.. ставате крај за доброто на двајцата. :wink:

Ако секоја недела си со некој нов.. губиш многу „пријатели“ околу тебе, само за 7 дена „лижење“ а другите од старт имаат погрешно мислење за тебе.
Само што си почнал да го запознаваш типот/типката што е во моментот со тебе вие раскинувате. За џабе потрошеното време со некој/а си... :x

Ima nekoj koj racuna nedela dena "lizenje" za vrska? Ocigledno ima -- sepak, tesko deka toa e bilo kakva vrska, toa e "ebaanje" ako mozam taka da se izrazam :)

како прво бич според мене погрешен ти е пристапот со ова од една проста причина ти никогаш не можеш да знеш со кого колку ќе одиш или нема да одиш или пак другата страна на парата е дека ти во старт знаеш со кого колку ќе одиш. значи пред се треба да бидеш секојдневен и да не планираш до кога ќе одиш со некого/ја. тоа може да биде неколку дена, неколку месеци или години а може да заврши и со брак. јас на пример сум таков да никогаш не планирам колку ќе одам со некоја туку оставам работите сами да си одат по себе и додека иде одиме кога ќе почнеме да се измачуваме прекинуваме и толку. инаку јас сум против долги врски додека си млад мислам на период од да речеме 16 - 20, 21 година. тогаш се живее што ако тој период ти си цело време со долга врска кога ќе се проживееш? затоа е подобро кога си помлада да живееш а после да се смириш и да си уживаш максимално во животот и неговите убавини.

Жити се, јас реков колку планирате да ојте кога сте во врска со некој?
Толку не сфати што прашав и што напишав? :roll:

ти напиша цитирам"Какви врски претпочитате?
или пак сте за долги -> еден/а за подолг период неколку месеци, години"

значи ти си напишала грешен пост грешно ти е поставено прашањето, не треба да стои какви врски претпочитате

А како треба да е прашањето?

Има луѓе кои одат со типки само по некоја недела. И тоа со сите исто. За нив нема сериозни врски и тие претпочитаат такви. Наоѓаат некоја се издувуваат недела-две и која ја е*е после.
А има други кои кога ќе запознаат некоја личност која им се допаѓа многу размислуваат за нешто големо со нејзе.
Значи постојано практикуваш да прајш едно исто..

Anonymus1 напиша:
ти напиша цитирам"Какви врски претпочитате?
или пак сте за долги -> еден/а за подолг период неколку месеци, години"

Anonymus1 напиша:
инаку јас сум против долги врски
Ете какви врски сакаш ти = претпочиташ
Точно е тоа дека не можеш да знаеш колку време ќе останеш со некој, но ако пред себе си ставиш преграда и не сакаш долга врска, сигурно нема да бидеш со личноста повеќе од месец дена (пример). Постојано ќе те совладува авантуристичкиот дух се додека не одлучиш да се "средиш".

Баш кога сум помислила и сум се надевала дека врската ќе тера подолго време, траела два месеци и толку. Затоа, не се замарам со тоа колку ќе трае, оставам спонтано да се одвиваат работите.

Ima lugje koi odnapred znaat nivnata vrska kolku kje trae.Ako sakaat kratka vrska i ne se spremni za nesto po seriozno kolku i da e ljubovta golema megju niv tie kje ja prekinat bidejki se plasat od obvrski.
Jas pretpocitam dolgi vrski t.e sum u dolga skoro 5 godishna vrska i koa bi se vratila pak na 15-16 god. koa mi pocna vrskata pak bi go napraila istoto bidejki kako sho kaza The`bItCh sakam da si bidam so nekogo sekoj den , da znam deka sekogash kje ima nekoj da bide so mene bez razlika na se,nekoj sho kje me saka sho kje go sakam i tn i tn ... kako i da e ona shto najvishe poshtuvam u dolga vrska e doverbata i odnosot koj shto se gradi megju dvajcata partneri .Toa vo kratka vrska go nema.Dolgata vrska ima mnogu prednosti od milion aspekti no kako i se ima i svoi negativni strani.Zatoa valjda ima lugje shto ne se vrzuvaat lesno.
Kako i da e toa e moj stav ne vikam deka obratnoto e pogresno...

Ја сум за кратки врски на долги стази.
Ха ха, се зезам! или можеби и не, што знам.
Не сум поминувал ваљда долго време мислејќи на тоа какви врски претпочитам. Некогаш ги сакам кратки, што побрзо да излезам...ама ми се случило и да сакам да потраат дооолго долго.

Angela напиша:
StormAngel напиша:
Ја сум за кратки врски на долги стази.
Ха ха, се зезам! или можеби и не, што знам.
Не сум поминувал ваљда долго време мислејќи на тоа какви врски претпочитам. Некогаш ги сакам кратки, што побрзо да излезам...ама ми се случило и да сакам да потраат дооолго долго.

sekogash e prv pat baby :) koga i da e ke stanesh tkach na dolgi stazi, vo meguvreme nabavi si kompas :twisted:
ха ха,
Се трудиш да ми враќаш Ангелче мое мило?
Нема да ти успее.
Кај да набавам компас?
И дали под тоа ткач подразбираш тркач или тинкач или нешто ептен друго? А?

него, ај мене ми се јаде, а вие...останете ведри и сексољубиви!

Kako prvo treba malku da se svatat ubavo poimite 1.VRSKA, 2. AVANTURA i 3. FATI KOLKU SHTO MOZESH ZA 1 MESEC :pos:

Konkretno prashanjeto e za VRSKA.... vo vrska ne mozesh tuku taka da si odredish... ke bidam jas vo vrska so ovaa 5 dena i ke ja otkacam :shock: .... moze samo da bidete "cvrsto resheni" deka toa nema da bide seriozna vrska (tu di end of tajm) t.e. deka nema da vi bide zivoten partner taa licnost.... no kolku shto znam jas vo mnogu slucaevi taa cvrsta reshenot se pokazala zaludna... :wink: ... taka da odreduvanje vo vremetraenje na vrska nema toa e edna opshirna tema za shiroki debati beskraj.... :wink:

Точно Еко дека може широко да се дебатира на оваа тема, но залудно е се зошто врската никогаш не се знае колку ке трае, некогаш и да сакаш да трае вечно нема да биде така, а и да сакаш да трае 5 дена пак може да испадне да не е така. Така да ограничено време за траење на една врска нема, а и релативно е тоа ДОЛГА или КРАТКА, секој различно си го тумачи тој временски период, за некого 1месец е долга, а па за некого и 5 години е кратка врска. Така да нека трае колку што ке трае без однапред замислен рок :D Сепак љубовта не е со рок на траење :wink:

Devilish Angel напиша:
Така да ограничено време за траење на една врска нема, а и релативно е тоа ДОЛГА или КРАТКА, секој различно си го тумачи тој временски период, за некого 1месец е долга, а па за некого и 5 години е кратка врска. Така да нека трае колку што ке трае без однапред замислен рок :D Сепак љубовта не е со рок на траење :wink:

Spored mene samo taka moze edna vrska da uspee.Jas sekogash se vodam po "Bidi so nekogo dodeka ti e ubavo" i ne zalam shto sum pominala tolku vreme so nekogo u "demek" najubavite godini. Nema poenta spored mene na prekinuvanje vrska posle godina,dve,tri samo zatoa sho rabotata stanala seriozna i pokraj toa sho i na dvajcata im e ubavo vo vrskata ( ova licno go iam videno) .Ako mi e ubavo cel zivot-cel zivot kje bidam so nego bez da zazalam sho sum propustila use 100 kratki ili dolgi potencijalni vrski u megjuvreme.
Pozdrav :)

Претпочитам врската да ми трае колку што ми е убаво. Ако издржи подолго време во ред, ако издржи 2 недели пак е во ред :) :P

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom