Документарец за македонски гејмер

• Креатор на темата Креатор на темата HoT IcE
  • Време на започнување Време на започнување
H

HoT IcE

Гостин
Интересен документарец за животот на еден обичен Скопјанец, во случајов Дуле, кој поради социјални проблеми се решава да се предаде кон гејминг гледајќи спас и мир.
Интересна приказна за спонтана љубов, и дава јасна порака за гејмерството и животот.
Секоја чест за сите кои што се потрудиле околу документарецов, и пофалби до Дуле кој беше доволно храбар и искрен да говори јавно околу свои лични проблеми.
Извор.
Видеово, отвара многу прашања за дискусија, па така да ја насочиме нашата енергија кон повеќе квалитетна дискусија отколку сеир, затоа што Дуле говори на тема која говори за бројни проблеми и фази од животот кои се квалитетни за дискутирање.

:cuc:

Со какво срце го кажува сево ова... Добар документарец, предобар. Барем приказната е предобра, а за 3D ефекти што нема, нема. :D

Ретко кој успеал да профитира од гејмингот,но маката го тера човекот спасот да го бара дури и во најчудните области.Секоја чест

Само ќе кажам секоја чест за дечково ништо повеќе (y)
--- надополнето: 5 јули 2012 во 05:56 ---

Преубава песна :) песна - документарецов

Документарецот ко документарец е океј.
И приказната за измамничката е потресна, жална.
Ама тоа што некој, било кој, би спичкал 2-3-4-5 години, по 8-9 саати на игра поради некои проблеми наместо да земе да ги решава проблемите практично, не можам никако да го разберам.
Што знам, јас не би можел да живеам така.

Гледан ми е филмот, супер е ме бендиса многу приказната, само сакам повторно да го изгледам но..

This video contains content from The Orchard Music and EMI, one or more of whom have blocked it in your country on copyright grounds.
само дали ќе може тој што го прикачил да го постави негде на вимео ил сл, пошто вака неможе да се гледа баш од секоја земја.

Го изгледав цел филм...
Според мене, тие што играат игри, само го губат здравјето за ништо.
Не ми е јасно, што младите ги тера да бидат „ гејмери “?
Дали е тоа желба да победуваат, да на тој начин се истакнат?
Би замолил некој кој постојано игра, да опише што е тоа што го наведува на тоа. Како се чувствува додека игра ?

Го изгледав цел филм...
Би замолил некој кој постојано игра, да опише што е тоа што го наведува на тоа. Како се чувствува додека игра ?

Hobi,zabava,malku da izbegas od realniot svet,za nekoi e rabota(dosta gejmeri zarabotuvaat jaka para kako igraci vo WOW i Starcraft)

Го изгледав цел филм...
Ubav nacin da se oprobas protiv drugi luge,zboram za online igranje.Ja sum znaci ogromen fan na PES znaci uste od 98 godina ako dobro se sekavam,i sum bil na nekoi mini turniri vo taa igra i so drustvo non stop bi ja igrale,ke se sobereme 4 dusi i mavame turnir....BUT,,otkako pocnav online istata igra da ja igram pred 4 meseca,nitu ednas ne otidov so drustvo da igram ko porano,zatoa sto ova e za mene ogromen predizvik''sam protiv svetot''....i dobro se nosev do pred 3 nedeli kade od 45000 igraca vo ML liga online bev 38,i ne mozev poveke da guram i samo so 1 neresena utakmica so 1 lik koj imal kade poslab rating od mene,od 38 mesto me frli na 320.
Za gubenje zdravje sto vikas vo pravo si,,ali toa vazi za onie koi bukvalno denonokno igraat po 10-12 saata dnevno,,kao prvo posle sekoj 1 saat igranje treba bar 20 minuti pauza da se napravi,ne igraj nikogas ako si umoren ili nenaspan dovolno,ne igraj koga te boli glava...tie pravila otsekogas sum gi pocituval i ne sum imal problemi so zdravjeto vo nitu eden slucaj.

Интересно... премалце views има, споделуваје сегде. Андријана ми е позната од негде ама не знам од каде...

Дали некој може да ми потврди дека интернет кафето во документарецот е она спроти т.ц. Бисер во Аеродром?
Имаше еднаш дота турнир, 10 саати стоевме на нозе.

Го изгледав цел филм...
Тоа е како дрогата. Едноставно стануваш зависник и имаш потреба од тоа. Кога не си на компјутер дома те фаќа криза и трчаш во играчница... И секако дека се истакнуваат. На пример сега ти си најдобар во светот во таа игра. Се пријавуваш на натпревар, победуваш и со тоа добиваш добра сума на пари, а добиваш и поголемо ниво на популарност. Повеќе луѓе од светот ќе се заинтересираат за тебе... Исто како што Spawn, Edward, Na'Vi изградија големо ниво на популарност од областа Counter Strike.

Добар документарец, чиста 5'ка од мене .
На некои делови се препознав .

Јас бев заразен од World of Warcraft и може да се каже дека ја играв од самиот почеток. Додека сите скокаа на Conquer, јас и уште еден другар кисневме на WoW што тогаш и не беше многу позната игра кај нас во Македонија. Едноставно имаше некои денови каде што играв дури и по 15 часа. Играв за да бидам најдобирот на сервер, и до некаде го постигнав тоа.
Некои луѓе играат за забава, други за да заработат некоја пара како Reddakh. Секој има своја причина да се вовлече во видео игрите.
Јас играв чисто од забава и затоа што бев добар во тоа.
Го имав тој филм да бидам професионален гејмер некое време, но сето тоа едноставно исчезна.
Секој ден посветувам помалце и помалце време.
Во последно време седам на PC за да се допишувам, прочитам нешто интересно, информирам и така.

Познавам уште луѓе што се како Reddakh, заработуваат многу пари од видео игрите особено од Conquer.

Толку од мене :) .

Супер документарче, повеќе треба вакви да се снимаат за сите свери од животот, одлично и браво за дечкото што се искажа, голема храброст.
Бравос и за креаторите -добро склопен док.
Само така и повеќе вакви квалитетни докс ,да се виде дека и ние имаме приказни и таленти како и теми кој заслужуваат да се документираат.

Дали некој може да ми потврди дека интернет кафето во документарецот е она спроти т.ц. Бисер во Аеродром?
Имаше еднаш дота турнир, 10 саати стоевме на нозе.
Да,да мега нет се вика.
А уште се плеша conquer ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom