Докажете дека постои вашиот бог!

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Не знам зошто си незадоволен од мојот одговор. Јас ти кажувам како е христијанската официјална интерпретација, а ти негодуваш, бидејќи не ти се допаѓа одговорот.

Што е проблемот со тебе? Сакаш ли да те лажам? Или ако мислиш дека имаш подобро објаснување по прашањето на благословување оружје, повели, напиши го.
А твоето лично интереретирање е официјална христијанска интерпретација? Објасни ми тогаш тоа што те прашав, ако христијанството нема проблем со убивање, што правиме во цитатот од Матеј 5: 44?! Што правиме со останатите цитати? Ако "врати го ножот" незначи и фрли го, тогаш дали црвениот болд - "оној што посегнал по нож, од нож и ќе загине", значи да не си го загинеш ножот можеби?!
Како може со сила мутави да се правите? Сериозно? Онака ноншалантно си трескате глупости и мува не ве лази....

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Шо е врската МПЦ - Нобелови награди?
А која е врската меѓу „миротворецот„ и нобеловец Обама со бесконечното убивање пакистанци со „дронови„ под „благослов„ од самиот Обама?

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
А која е врската меѓу „миротворецот„ и нобеловец Обама со бесконечното убивање пакистанци со „дронови„ под „благослов„ од самиот Обама?
Мотото на Америка е “Во Госпот веруваме“ Мотото на Македонија е “Дај уше едно бокалче жта“
Америка е светска и вселенска супер сила, Македонија е меѓу сиромашните земји.
Јасно е на чија страна е госпот и чии постапки одобрува

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.661
Поени од реакции
9.260
А твоето лично интереретирање е официјална христијанска интерпретација? Објасни ми тогаш тоа што те прашав, ако христијанството нема проблем со убивање, што правиме во цитатот од Матеј 5: 44?! Што правиме со останатите цитати? Ако "врати го ножот" незначи и фрли го, тогаш дали црвениот болд - "оној што посегнал по нож, од нож и ќе загине", значи да не си го загинеш ножот можеби?!
Како може со сила мутави да се правите? Сериозно? Онака ноншалантно си трескате глупости и мува не ве лази....
Како бре што правиме?

Матеј 5:44

А Јас, пак, ви велам: љубете ги непријателите свои, благословувајте ги оние што ве колнат, правете им добро на оние што ве мразат и молете се за оние што ве навредуваат и гонат,

А што треба да правиме со оние што сакаат да нè убијат, што мислиш?

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Мотото на Америка е “Во Госпот веруваме“ Мотото на Македонија е “Дај уше едно бокалче жта“
Америка е светска и вселенска супер сила, Македонија е меѓу сиромашните земји.
Јасно е на чија страна е госпот и чии постапки одобрува
Ма секако: „само„ со таа разлика што американците го имаат својот бог, а верните, дури и во жалоснава Македонија, Го имаат живиот Бог.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Ма секако: „само„ со таа разлика што американците имаат свој бог, а верните, дури и во жалоснава Македонија, Го имаат живиот Бог.
по она шо може да се види америчкио бог е пожив од Македонскиот

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
по она шо може да се види америчкио бог е пожив од Македонскиот
Еве ја листата со американските богови:

1. Првиот се вика „јас„.
2. Вториот се вика „Мамон„.
3. Третиот се вика „демон„.

Гле‘ааааааш, чак и американците имаат три богови...

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Механичкото повикување на стихови од Писмото со кои се потркепуваат своите (!) ставови а не затоа што стихот навистина тоа го вели, не е мудар потег, оти истото тоа Писмо содржи стихови, кои им противречат на овие кои си ги посочил.
Значи механичко никако, само козметичко или евентуално молерско?
Ај пак?...:confused:[DOUBLEPOST=1437765177][/DOUBLEPOST]

Само механичкото „вадење„ стихови од својот контекст, ги чини стиховите бесмислени.
За вадење од контекст сте задолжени вие. Ако не ти штима нешто, ако е премногу механичко, му удираш две три четки, го шминкаш, и оп, одеднаш цитатите што ги видовме стануваат компатибилни со благословување оружје и војување.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279

1. Првиот се вика „јас„.

Aман бе! исто ко шо православците имаат три бога?!?

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199

1. Првиот се вика „јас„.

Aмерика и Енглеска биче земја православна...

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Значи механичко никако, само козметичко или евентуално молерско?

За вадење од контекст сте задолжени вие. Ако не ти штима нешто, ако е премногу механичко, му удираш две три четки, го шминкаш, и оп, одеднаш цитатите што ги видовме стануваат компатибилни со благословување оружје и војување.
И, одговорот е?...[DOUBLEPOST=1437770327][/DOUBLEPOST]
Aман бе! исто ко шо православците имаат три бога?!?
Православните Го имаат Отецот и Синот и Светиот Дух.
Спореди Го горе наведениот Бог со американските богови и пиши ми/ни што им е заедничкото.[DOUBLEPOST=1437770457][/DOUBLEPOST]
Aмерика и Енглеска биче земја православна...
Што е тоа „биче„?...:confused:

Kajgana Shop

На врв Bottom