Док. Хот Док.

• Креатор на темата Креатор на темата Noorotic
  • Време на започнување Време на започнување

Noorotic

пецач на риби
Член од
22 февруари 2011
Мислења
892
Поени од реакции
383
http://kajgana.com/dok-hot-dok

dok-hot-dok-58326.jpg

Кое е вашето мислење за ова, дали хот докот е подценет и чини само 30 денари, дали виршлите се со послаб квалитет и поради тоа цената е 30 денари, дали би купиле на друго место хот док од 50 денари доколку сте сигурни дека виршлата е квалитетна,исто споделете мислење за кифлата 15 денари и мекицата исто, дали ако е прешкртано со зелено и после има нова цена значи дека цената е намалена или зголемена исто како кај хамбургерот и стекот

Една виршла да ја купиш во продавница тие некаде околу 8-9 ден, и плус лепчето 5 ден. го купува така да над 10 ден има ќар од 1 продаден хот док:) И затоа му се исплаќа да дава по таа цена

Кај мене виршлите не ги јади ни мачорот ни кучето дома, а нели имаат многу поразвиен мирис и вкус од нашиот, така да... којзнае со каков квалитет се.

^ Најгадно нешто е виршлата и паштетата, оти се прават од органите на животните, неможам да ги гледам не па да ги јадам :sick:

Близу моето школо има многу големи и добри тостови. 40 денари без помфрит 50 денари со помфрит така да не ми се исплаќа да јадам колбас кога можам да си јадам шунка и кашкавал :) а инаку ход-догод со 1 виршла е 35 денари а со 2 виршли 50 денари

Близу моето школо има многу големи и добри тостови. 40 денари без помфрит 50 денари со помфрит така да не ми се исплаќа да јадам колбас кога можам да си јадам шунка и кашкавал :) а инаку ход-догод со 1 виршла е 35 денари а со 2 виршли 50 денари

значи една виршла е 15 денари, а они по набавна да не знаеш колку ја зимаат?

Мислам дека беа од "Меин", едно паковање од 4 пилешки виршли е 30 денари, 1 виршла доаѓа 7.5 денари.
И пази ценава ти е малопродажна.

Зависи од квалитето на виршлите. за 50 денари 10 виршли земаат :D

хахахаха пред некој ден поминав кај сендвичарава и баш го забележав ова Хот Док
Не јадам месо инаку имам учено за преработки од месо не носеа да гледаме како се прават виршли и салама и стварно несакате да знаете колку грдо мириса тоа ``месо`` додека се обработува.

Абе убаво викаат дека е најздраво да си бидеш вегетаријанец (или антимесождер што би рекол еден другар). :ROFLMAO: Купи си мекица 10 ден. и јади си ја со сиренце. (y)

Инаку јас не сум многу по месото и не јадам такви сендвичи со виршли, колбаси, салами а поготово не со плескавица! :sick:
Мој другар работи во сендвичара и верувајте и покрај долгогодишното работење таму, до сега никогаш не пробал хамбургер пошто знае кои се состојки ги има во тоа мелено месо. Нивната "тајна" со цените на хамбургерите - колку повеќе соја, толку помала цена.

Али, знаете како викаат - The less you know, the better! :LOL:

Абе убаво викаат дека е најздраво да си бидеш вегетаријанец (или антимесождер што би рекол еден другар). :ROFLMAO: Купи си мекица 10 ден. и јади си ја со сиренце. (y)

Инаку јас не сум многу по месото и не јадам такви сендвичи со виршли, колбаси, салами а поготово не со плескавица! :sick:
Мој другар работи во сендвичара и верувајте и покрај долгогодишното работење таму, до сега никогаш не пробал хамбургер пошто знае кои се состојки ги има во тоа мелено месо. Нивната "тајна" со цените на хамбургерите - колку повеќе соја, толку помала цена.

Али, знаете како викаат - The less you know, the better! :LOL:

па нели сојата спаѓа вегетеријанско :)

^ па спаѓа да, ама во случајов сојата ја мешаат со телешко, говедско, коњско и какво ли уште не месо, па затоа ја намалуваат и цената на хамбургерите.
Па уште кога ќе набобри тоа сојата мислиш којзнае колкава плескавица јадеш. :LOL:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom