Doc Martens

• Креатор на темата Креатор на темата Tonchie
  • Време на започнување Време на започнување

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.538
Поени од реакции
8.306
Веб-сајт
www.flickr.com
Ја отворам темава за едни од најпознатите чизми на светот. На Википедија имате кратка историја и опис на англиски јазик, но се надевам дека повеќето ќе разберете.

Инаку во Скопје едно време се продаваа во Arturs во ГТЦ.
Моментално не знам каде може да се набават, никогаш не сум имал желба конкретно за Мартинс.

мартинките прво ги носеа женски... беа во мода (не дека сега не се)
и од ко престанаја тие да ги носат почнаја овие скинхедси и панкери да носат.
тие ги носеа и пред то ама после појке... :)
грди ми се... :toe:

Има Undercover (копија на мартинс) у микеј, тоа позади ЈБТ шо е за војничка опрема, а др.Мартинс мислам дека има у Инфлуенс, метал шопот..

Оф,мојата неостварена љубов,Док Мартинки :(
3 години никаде не можев да најдам,и кога конечно мајка ми се реши од Будимпешта да ми донесе,испадна дека се најнезгодната кондура што некогаш прогазила на земјава.
Подобро некоја копија на Мартинс да си земе некој (ако има у план да купува),барем ќе може да ги износи.

Ги сакам!
Даваат некаква доза на бунтовност и уникатност во комбинација со било каква облека.

Не ми го праат ќеифот, некако многу крути се.

МОже е најбољи за мавање,ама по неудобна ствар немам носено(особено кога треба да се симињаш по скали,СМРТ)
П.С-Знам да идам,не е до мене:)

...Ми се допаѓаат, ама не би носела.Незнам зашто ама сепак сакам кога машко ги носи,даваат на знаење дека тој е бунтовник, тепач:pipi: ама за женско незнам, не ми личи, не ми се допаѓа.Се зависи од вкус!!!

Има Undercover (копија на мартинс) у микеј, тоа позади ЈБТ шо е за војничка опрема, а др.Мартинс мислам дека има у Инфлуенс, метал шопот..

Nema ni u INFLUENCE....ima samo takvi tapa UNDERCOVER.....i toa sekade u SK i MKD.....Dr.Martens orginali samo u Belgrad poblisku sho ni e,ili vo Velika britanija ama toa ne e bash blisku....i ima i vo Grcija i ona e blisku....

...Ми се допаѓаат, ама не би носела.Незнам зашто ама сепак сакам кога машко ги носи,даваат на знаење дека тој е бунтовник, тепач:pipi: ама за женско незнам, не ми личи, не ми се допаѓа.Се зависи од вкус!!!

Inace nema vrska za toa deka toa mashko sho nosi Dr.Martens e tepac....oni moze mu davaat izgled za tepac ama ima mnooogu mashki koj ne znaat da gi iskoristat martinkite za tepanje zasho ne znaat da se tepaat.....hahahahahaahahahah......A za zensko bash ja mislam deka lici ja nosam Shelly's rangers imaat celik zakon se za tepanje.....hahaha....i spored mene se najubavata zenska cizma shto sum ja videla posle Dr.Martens se razbira.

мартинките прво ги носеа женски... беа во мода (не дека сега не се)
и од ко престанаја тие да ги носат почнаја овие скинхедси и панкери да носат.
тие ги носеа и пред то ама после појке... :)
грди ми се... :toe:

da ti kazam pravo skinhedsite gi nosat tie cizmi use od mnoooogu odamna,
i nikogas ne se prestanale da gi nosat use od '69

порано еееептен сакав да имам еден пар од овие божествени обувки.Како растам желбава полека, полека се губи(или ја неможам да се одделам од конверзот)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom