Добивање и давање втора шанса

• Креатор на темата Креатор на темата Epowah
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
20 јануари 2015
Мислења
101
Поени од реакции
91
Хелоу кајганџии,

денес имам една интересна тема на дискусија односно што мислите за добивање и давање на некој втора шанса во животот. Дали мислите дека некогаш треба да дадеме на некој втора шанса, а исто така и самите да ја добиеме?

Исто така може да спомнете конкретна ситуација која ви се има случено.

Последно уредено:
Зависи каква е личноста на која ја даваш втората шанса. Со некој луѓе сум завршил и не ни помислувам да им дадам втора шанса но на некои и пет шанси сум им дал и не сум зажалил.

Конкретно за мене имав една девојка, многу одамна, и се си беше супер меѓу нас се додека не почна чудно да се понаша. И така еден ден и викам вечер да излеземе да исполним ветувањето што ти должев и почна да се прави ко да незнае, се што ми пишувала и што ми кажувала негираше. Почна да проба да ме прави будала и си и реков пријатно, 3 месеци ме замараше за втора шанса но не ја доби.

Зависи за што станува збор. Искрено, кога мислам дека не заслужувам втора шанса не ја ни барам истата колку и да ми биди тешко. Втората шанса никогаш нема да биди видена со исти очи. Конкретно за врска, кога ја почнувам на почеток разговарам за ова. Ако во некоја случајност ја цапнам работата со друга нема да паѓам на ниско ниво да барам втора шанса. Истото важи за неа, еднаш дадов, и во тој случај паднав ниско зошто шансата беше злоупотребена. Повеќе не! :)

Јас не верувам во втори шанси. Ретко давам, уште поретко барам.
Можеби е точно дека секој заслужува да добие втора шанса, но ретко кој знае да ја искористи.

Секој заслужува втора шанса. После секое паднато ливче, секогаш може да уплатиш следно.

Или не е за тоа муабетот? :unsure:

Мислам дека не е прецизно прашањето
Но во принцип не постои „ втора шанса “
Времето оди само напред - нема враќање

Ne podnesuvam vakvi luge. Od takvo eftino glumenje karakter mi se povraka.
Zgresi ednas, EVE TI VTORA SANSA. POSLEDNA DA ZNAES!
Demek na uslovno sum. Mora da se pazam sega veke.
Kako zatvor, eve dokazi dobar ponasaj da ne se vratis u samica.
Pazi da ne zgresis so mene, imas samo edna sansa!
Abe daj skini mi se, Na luge so se zamaraat so sansi I'm davam NULA SANSI. :D

te-hee.

te-hee.
nogu si opasen kissssssssss

Јас не сум стигнал ни до прва шанса да ми дадат, камо ли пак втора.
...а што се однесува до мене, давам и трета шанса.
пс: мислев на фудбал[DOUBLEPOST=1452376393][/DOUBLEPOST]
nogu si opasen kissssssssss
ти си лоша[DOUBLEPOST=1452376427][/DOUBLEPOST]

te-hee.
мислев на тебе...ти си лоша

Сум добивал шанси ама и сум се борел за нив. Мислам дека сум единствениот во универзумот со толкава среќа во животот, но тоа е друга тема. Јас не давам шанси, него животот и искуствата ме научиле да бидам приземен и отворен кон сите. Гледам на тоа како вид на добра карма, за која сум добил многу низ животот, па затоа давам и пак сум награден, дури и дупло. Убаво е кога ќе бидеш причина за добро расположение на луѓето. Треба многу за да се стигне до таа стаза, бидејќи егото секогаш ќе ни биде пречка за се во животот. Поздрав, све најлепше и сакајте се.

Сум добивал шанси ама и сум се борел за нив. Мислам дека сум единствениот во универзумот со толкава среќа во животот, но тоа е друга тема. Јас не давам шанси, него животот и искуствата ме научиле да бидам приземен и отворен кон сите. Гледам на тоа како вид на добра карма, за која сум добил многу низ животот, па затоа давам и пак сум награден, дури и дупло. Убаво е кога ќе бидеш причина за добро расположение на луѓето. Треба многу за да се стигне до таа стаза, бидејќи егото секогаш ќе ни биде пречка за се во животот. Поздрав, све најлепше и сакајте се.
Многу ми се допаѓа одговоров. Браво!

Некои луѓе едноставно не заслужуваат таква чест. Џабе ти вика дека те сака најмногу на свет, кога на првото излегување ќе те изневери во "пијанство".

Абе луѓе, љубовта премногу сериозно сме ја сфатиле, џабе не рекле дека е сериозен ментален проблем, абе каква прва, втора, треба шанса, демек баба ми и дедо ми шанси си давале. Абе да уживаме и да се котиме и да гледаме крај со крај да врзиме не ни требаат повеќе проблеми и така ги има многу!

Многу пати сум дала втора шанса на луѓе кои воопшто не заслужуват.

Ако дадеш втора шанса , ќе треба и трета да дадеш . - Remember that !
или даваш шанси или не е одговорот .

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom