Добивање и давање втора шанса

• Креатор на темата Креатор на темата Epowah
  • Време на започнување Време на започнување
Зависи за што станува збор. Ако станува збор за ситници тогаш да, може да се даде и втора шанса. Ама за посериозни работи не треба да се дава втора шанса. А за тоа дека боли и дека ти недостига и сл, тоа секој го поминува, не сте единствените. Работата е тоа што мора да се покаже карактер. На болки и повреди никој не е имун сите ние сме кршливи, ама мора да се покаже и карактер зошто ако не покажеш ти карактер тогаш тогаш нема ти со сигурност да покажеш карактер и став и на работи кои се потешки во животот од љубовта и сл.
Значи втора шанса да, ама зависи за која работа. Не треба за секоја работа да се дава втора шанса.

Зависи од човекот. Сите доволно добро ги познаваме луѓето околу нас и добро знајме кои луѓе би ја сфатиле својата грешка и навистина добро ќе ја искористат втората шанса, а кои не. Повеќе од втора шанса е апсурдно да се дава.

Втора, трета, четврта колку и шанси да се даваат на некого никогаш нема да бидат како првата. Некој да ми згреши или да згрешам на некого и после тоа да се однесувам ко ништо да не било не можам, кога еднаш ќе изгубиш доверба во некого после се е џабе или па некој изгуби доверба во тебе никогаш повторно нема да ја добие.

Ne podnesuvam vakvi luge. Od takvo eftino glumenje karakter mi se povraka.
Zgresi ednas, EVE TI VTORA SANSA. POSLEDNA DA ZNAES!
Demek na uslovno sum. Mora da se pazam sega veke.
Kako zatvor, eve dokazi dobar ponasaj da ne se vratis u samica.
Pazi da ne zgresis so mene, imas samo edna sansa!
Abe daj skini mi se, Na luge so se zamaraat so sansi I'm davam NULA SANSI. :D

te-hee.
Zatoa tesakam be.
Exactly.

Втора, трета, четврта колку и шанси да се даваат на некого никогаш нема да бидат како првата. Некој да ми згреши или да згрешам на некого и после тоа да се однесувам ко ништо да не било не можам, кога еднаш ќе изгубиш доверба во некого после се е џабе или па некој изгуби доверба во тебе никогаш повторно нема да ја добие.

Затоа е најубаво да се заборават едноставно тие личности и да се продолжи понатаму. Јас не ја гледам користа во давање втора шанса на некој кој ти има премногу згрешено. Нема никогаш да имаш доверба и ќе треба нон-стоп кога ќе бидеш со тој човек во контакт претпазлив. А згора на тоа и човек треба да има свои граници и принципи. Ако не покажеш тогаш став, нема никогаш да покажеш во животот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom