Добитници на лотарија за САД

• Креатор на темата Креатор на темата noname7
  • Време на започнување Време на започнување
Based on the information provided, the Entry HAS NOT BEEN SELECTED for further processing for the Electronic Diversity Visa program at this time.
добро сеа значи ова е дефинитивно и не сме селектирани да влеземе во процес
не ми е јасно дали кога сум проверил не сум селектиран или треба да си проверувам до 2015 или тоа е тоа
ова е крајниот одговор,да не проверуваме повеќе ?? дури делеа од МКД ко од шала спиевме,сега кизнај од кој дел на светот ќе им биде приоритет :tapp:

Колку што сум читал има таму некаде кога аплицираш дека има втор круг одбирање по некој месец, обично месец пред новото пријавување. Ова е за да се пополнат местата на оние кои не се јавиле а биле одбрани во ова прво избирање. Но тие места се скоро ич така да шансата да те одберат во во втор круг е еден на милиони...

незнам зошто постојано ми се покажува дека информациите не ми се точни , мислев дека сеуште е рано па затоа неможам да проверам , но откако видов дека некои од вас успеале да проверат..... сега незнам што понатаму ... ве молам за помош
постојано ми се појавува ова
Help
Enter Entrant Information
1. Confirmation Number:
In the space below, type the confirmation number that was given when you applied.
Format: 2014xxxxxxxxxxxx or 2015xxxxxxxxxxxx. Forgot Confirmation Number
2. Last/Family Name:
Provide the Last/Family Name that was used on the Diversity Visa Lottery Form. If no name was provided, select the option labeled 'No Last/Family Name' below.
Last/Family Name
No Last/Family Name A Last/Family Name was not used during the application process.
3. Year of Birth:
Provide the year of birth for the primary entrant. Format: YYYY.
4. Authentication

Type the characters as they appear in the picture.

The information entered is not valid. Please review the Confirmation Number, your Last/Family Name, and Year of Birth
to ensure you have entered them exactly as they appear on your DV Confirmation Page.

Several characters are often confused:
0 = zero, O = letter 'O', 1 = one, I = letter 'I' (like 'Ice'), 6 = six, G = letter 'G', 8 = eight, B = letter 'B'

Треба да го имаш твојот Confirmation Number, а потоа само пополнуваш податоци. Ти јавува грешка затоа што не внесуваш точни податоци. Пробај пак.

Сестра ми го изгубила конфирмацискиот број и сега прати на тоа lost confirmation number лични податоци и податоци од двата маила каде што мислеше дека може да и стаса ама ништо не стаса, и сеа не знае дали е извлечена..[DOUBLEPOST=1399308338][/DOUBLEPOST]Уствари проверивме сеа еве и не сме извлечени.. повече среќа до година ваљда(n):cool::pipi:

Последно уредено:
Имам едно прашање до извлечените (и на ова извлекување и на претходните) :)
Што внесувате во 8e. District/County/Province/State? Тука треба да се наведе општината или? Знам дека е малце рано за вакви прашања, ама подобро на време да се информирамe :D Поздрав и честито до сите што добија зелени карти :)

nie imame prijateli koi gi odbraa vo oktomvri, mene duri i ne mi bese bas jasno kako e toa vo oktomvri ama sega mi e jasno. niv im dadoa viza (bracen par so malo dete) i sega se vo New Jersey i ne se zalat :)

Obicno nekolku godini po red od Makedonija izvlekuvaat po 160 aplikanti. Za mesec dena oficijalnata brojka na izvleceni aplikacii ke bide stavena na web stranata na ambasadata.
Inace za bankovnata sostojba, na nas ne ni baraa. Konzulot samo ne prasa, "I guess you have the money to get there' ama bese nasmean od uvo do uvo i nie se nasmeavme i rekovme, 'Of course!" i Tolku. Nie i ne nosevme izvod od banka. Vizata ja dobivme bukvalno za 5 minuti.

Obicno nekolku godini po red od Makedonija izvlekuvaat po 160 aplikanti. Za mesec dena oficijalnata brojka na izvleceni aplikacii ke bide stavena na web stranata na ambasadata.
Inace za bankovnata sostojba, na nas ne ni baraa. Konzulot samo ne prasa, "I guess you have the money to get there' ama bese nasmean od uvo do uvo i nie se nasmeavme i rekovme, 'Of course!" i Tolku. Nie i ne nosevme izvod od banka. Vizata ja dobivme bukvalno za 5 minuti.
За DV2014 има над 400 од Македонија, веројатно и за DV2015 ќе биде слична :) Туку, памтиш во District/County/Province/State полето што внесе? Бидејќи страв ми е да не внесувам погрешни податоци па да ми се отфрла апликацијата како неважечка...

За DV2014 има над 400 од Македонија, веројатно и за DV2015 ќе биде слична :) Туку, памтиш во District/County/Province/State полето што внесе? Бидејќи страв ми е да не внесувам погрешни податоци па да ми се отфрла апликацијата како неважечка...
Stavi ja opstinata i nema da zgresis.

Based on the information provided, the Entry HAS NOT BEEN SELECTED for further processing for the Electronic Diversity Visa program at this time.

Please verify that you have entered all information correctly. You may re-check the Entry status by clicking on the ESC Home Page link below.

:((

This e-mail is addressed to any Diversity Visa 2015 (DV-2015) entrant who attempted to log into the Entrant Status Check (ESC) website on May 1, 2014. For a brief period on May 1, the ESC website experienced a technical problem. As a result, some people who logged into the site to check the status of their applications were shown the wrong information. If you logged into the ESC website on May 1 and saw a notice of selection that did not include your name, or if you saw a notice that you were not selected, you must re-check your status to find out whether or not you were selected.

You must see a notice that is addressed to you by name as proof of selection to process further in the DV-2015 program. We regret any confusion this technical problem may have caused.

Please note that the Kentucky Consular Center (KCC) will not send you unsolicited e-mail that includes your confirmation number or that asks you to provide any personal information. You must log into the ESC website to check your status. If you have further questions about the ESC website or the content of this e-mail, you may contact KCC by e-mail at KCCDV@state.gov. The KCC telephone number is 606-526-7500 (7:30 a.m. until 4:00 p.m. EST).
Мене утрово ми стигна овој е-маил, значи ако имате проверувано на 1ви мај проверете си уште еднаш.

Intervjuto vo ambasadata e na angliski ili na makedonski nekoj sto e bil da kaze posto sekoj razlicno mi kazuva. I nekoj sto go pominal procesot na podnesuvanje dokumenti i site proceduri do intervju da mi pise vo poraka. Odnapred blagodaram :)

Здраво дечки, сакам да ве прашам вас што веќе сте ја поминале процедурата откако ве извлекле на лотаријата. Затоа што сакам да се мажам, уште колку време најмногу имам додека да ја пополнам првичната форма DS260, со оглед на тоа што формуларите за аплицирање беа достапни од понеделикто па наваму? Дали има некаков ризик додека да ми излезе пасошот (додатни неколку дена)
да биде касно за праќање формулари

Здраво дечки, сакам да ве прашам вас што веќе сте ја поминале процедурата откако ве извлекле на лотаријата. Затоа што сакам да се мажам, уште колку време најмногу имам додека да ја пополнам првичната форма DS260, со оглед на тоа што формуларите за аплицирање беа достапни од понеделикто па наваму? Дали има некаков ризик додека да ми излезе пасошот (додатни неколку дена)
да биде касно за праќање формулари
Нема никаков ризик, среди си ги прво документите, па после формуларот за да немаш никакви понатамошни компликации.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom