Добитници на лотарија за САД

• Креатор на темата Креатор на темата noname7
  • Време на започнување Време на започнување
Не се нервирај бе пријателе, сето убаво праша ама наместо да чекаш одговор кој колку и да е опширен нема да е доволно опширен и јасен како сликата која тебе ќе ти ја даде целата тема ако ја прочиташ од почеток. Веќе 2-3 години правиме муабет за истите термини, истите услови , одприлика истиот број на регистрации од македонија кои добиле на ова (250-300) според америчката страна. Лани имаше членка која кажа дека добиле со сопругот и сподели некое искуство мислам и сл. За страната само гоогл и пиши lottery america и ете ја како прва ништо комплицирано.

Ги немаш прочитано сите правила во детали и безвезе филозофираш. But then again.. that's my country.

На лотаријата секој аплицира поединечно како индивидуалец, не аплицираш за тебе и твојот брачен партнер заедно.
Ако добиеш зелена карта, твојот брачен партнер има право да поднесе апликација и со тебе да добие зелена карта. Без разлика дали е наведен како брачен партнер во апликацијата или не. Истово правило важи и за твоите малолетни деца.

не, не е точно ова ... на страницата си пишува дека секој аплицира, ама се наведува брачниот другар во апликацијата ... истото го прави и другиот брачен другар ... после тоа кој и да добие автоматски и брачниот другар добива ... не знам дали може да не го наведуваш брачниот другар ...

Пријавувањето за учество во програмата Лотарија за добивање на иселенички визи (Зелена карта) за 2015 година, ќе почне во 18:00 часот во вторник, 1 октомври 2013, соопшти денеска Амбасадата на САД во Скопје.

Рокот за пријавување истекува во 18:00 часот, во сабота, 2 ноември 2013. Пријавувањето за Лотарија за иселеничка виза за 2015 се врши по електронски пат, апликации на хартија не се прифаќаат.
Стејт Департментот на САД отвори посебна веб страница за пријавување на Лотаријата за иселенички визи http://www.dvlottery.state.gov/. Преземањето на апликацијата за учество од веб страницата, пополнувањето и испраќањето не се наплаќа. Пријавувањето на програмата не гарантира дека апликантите ќе бидат прифатени, информира Амбасадата на САД.

http://brkajrabota.mk/vesti/makedonija/28772-zapocnuva-lotarijata-za-amerikanski-iselenicki-vizi

И лани беше во октомври така да очекувано е ова :)

Ја прочитав темава но не најдов никаде информација колку време по завршувањето на 'конкурсот' објавуваат првични резултати, дали си или не си добитник. Кој месец отприлика?

^ мај јуни, пишува на сајтот каде што се аплицира кога ќе има резултати

читам вика минимум две години работно искуство во последните пет години. Рајт?

читам вика минимум две години работно искуство во последните пет години. Рајт?

За да можеш да аплицираш, треба да исполнуваш барем ЕДЕН од овие два услови:

1. Образование - Минимум средно школо

ИЛИ

2. Работно искуство - минимум 2 години искуство во последните 5 години
--- надополнето: 1 октомври 2013 во 16:57 ---
Што се однесува до специјалниве барања за тоа каква треба да биде сликата, позиција на главата, димензии и слично...

Има некое фото студио во Скопје кај што со сигурност знаат да те сликаат точно така?

imam sin vo usa 3 god. Dali toj moze da aplicira za zelena karta od tamu.Kerka mi e student i saka da aplicira za studentska viza.Dali ke ima problem ako aplicira i za zelena karta. I dali nie kako roditeli ako aplicirame za zelena karta,nasite deca ke izgubat vo smisol za dobivanje na nivnite eventualni vizi. Odnapred vi blagodaram za informaciite koi se nadevam deka ke bidat tocni.
--- надополнето: 1 октомври 2013 во 18:24 ---
Има бајѓи и кои лажираат за лотаријата така да очите отворени. Ако бидете извлечени ќе добиете само престој во САД, никаква работа никаков смештај не е загарантирано, не си играјте бајрам со паметот.
toa ti e epten tocno.Se dobiva samo prestoj.
--- надополнето: 1 октомври 2013 во 18:35 ---
Samo vo celava rabota malce luge znaat deka ako apliciras za ova lotarija za zelena karta mnogu malce ili skoro nikakvi sansi nemas vo idnina da dobies regularna visa za USA....pod regularna visa mislam turisticka,work and travel itn......koga ke ides na razgovor vo ambasada za da dobies turisticka visa ili druga nekoja ke vidat deka si apliciral za zelena karta preku lotarijava i ke mislat deka imas namera da ostanuvas vo USA i nema da ti dadat nikakva visa....
Imase mislenje na eden clen i deka ambasadata toa ne go proveruva i deka nekoj dobil vo isto vreme i zelena karta i drug vid na viza.E sega sto e tocno?

Шо е финтава со слики што зборувате? има некои посебни побарувања. Нека пише некој што аплицирал што и како треба.

Moze li nekoj na poprost nacin da mi kaze kako da go popolnam formularot.. nikako ne mozam :((

imam sin vo usa 3 god. Dali toj moze da aplicira za zelena karta od tamu.Kerka mi e student i saka da aplicira za studentska viza.Dali ke ima problem ako aplicira i za zelena karta. I dali nie kako roditeli ako aplicirame za zelena karta,nasite deca ke izgubat vo smisol za dobivanje na nivnite eventualni vizi. Odnapred vi blagodaram za informaciite koi se nadevam deka ke bidat tocni.
--- надополнето: 1 октомври 2013 во 18:24 ---

toa ti e epten tocno.Se dobiva samo prestoj.
--- надополнето: 1 октомври 2013 во 18:35 ---

Imase mislenje na eden clen i deka ambasadata toa ne go proveruva i deka nekoj dobil vo isto vreme i zelena karta i drug vid na viza.E sega sto e tocno?

Значи Б виза или студентска виза или било кој друг вид на виза е неповрзана со лотаријата. Дури може и да си одбиен за некоја виза претходно и пак да добиеш на лотарија.Едноставно нема да спомнува ништо за лотаријата кога ќе иде на интервју за студентска виза.
Друго, може да аплицирати и вие и ќерката, а за синот не знам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom