In a major fallout from the Brown University mass shooting, President Donald Trump’s administration is putting the brakes on the diversity visa lottery program, which is how the shooting suspect entered the U.S. legally.
www.cbsnews.com
Noem said the suspect in recent MIT and Brown shootings came to the United States in 2017 on a DV1 visa and received a green card.
abc7news.com
Готово е за оваа година.
Трамп со времена мерка ја суспендираше зелената лотарија, е прашање е на колку време ќе биде суспензијата.
Дали само за оваа година ќе трае суспензијата, или за цело време додека му трае мандатот како претседател на САД, уште 3 години му трае мандатот.
Причината за суспензијата, е пукање во универзитет во САД, има неколку убиени студенти и еден професор по потекло од Португалија но професорот повеќе години живее легално и работи на универзитет како професор, има и повеќе повредени.
Пукањето го извршил тип кој од Португалија пред неколку години пристигнал во САД баш преку извлекувањето во зелената лотарија.
Имаше пред неколку години за време на првиот мандат на Трамп и пукање од страна на лик кој од Узбекистан пристигнал во САД баш преку извлекувањето на зелената лотарија.
И тогаш со право и причина Трамп зборуваше околу пристугнувањето на криминалци во САД преку зелената лотарија но тогаш тој не ја запираше зелената лотарија, но еве сега ја запрел лотаријата.
Тоа е, има криминалци кои направија штета, и поради нив е суспендирана лотаријата.
Моментално ја нема страница за зелената лотарија на интернет.