Добар басист?

• Креатор на темата Креатор на темата Boomerang
  • Време на започнување Време на започнување

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
За кого можете да речете дека е Добар басист? Michael "Flea" Balzary од RHCP ми праи мерак,а прееска чепкајќи на ју тјуб го најдов зверов...

Имам дебатирано за ова со повеќе пријатели.
Фли или типов од ајрон мејдн се технички супериорни, но сега сум во фаза каде што слушам нови бендови и нови музичари и затоа нив ќе ги спомнам.

Басистот на Мјуз е дефинитвно број еден според мене, инме имаа добар басист но си замина на факултет-сега овој новиот им е тиња...

Еден од најдобрите басисти кои ќе останат во историја е Jaco Pastorius

Мислам дека името на темата не ти е баш како шо треба...Најдобар басист не постои, тоа е факт...ги има премногу, секој си е добар на свој начин...
Името на темата треба да биде Добар Басист?

Инаку во врска со темата....Steve Di Giorgio, басистот шо свири на Individual Thought Paterns, албумот на Death...

Да,знам малце утнав со Насловот...Ама некој Админ највероватно може да ја смени во "Добар Басист?"

Alex Webster (Cannibal Corpse)
Steve Harris (Iron Maiden)

Ми се чини дека типов го гледав на улица у Барселона пред некоја година, и бев исто толку фасциниран.
А, веќе не ме импресионираат технички способни басисти, туку ефективни. Пример: Бојан Печар.

220px-Steve_Harris_30nov2006.jpg

немам зборови :Steve Harris - Iron Maiden

Harris дефинитивно. Тој е причината поради која почнав да обраќам внимание на басот во песните.

Marco Hietala од Nightwish! Најдобар басист според мене.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom