До кај стигнавме?

• Креатор на темата Креатор на темата Кртот
  • Време на започнување Време на започнување
moskva_bojan напиша:
stvarno ne znam sto da se pravi so ovie deca!!! a be neli ima zakon so koj se zabranuva sitkanje alkohol na maloletni lica!!!. jes da sum ija maloleten ali ja sea ke bidam 1-va godina sredno i za mene da se kaze ke bide normalno da kupam pivo ili vono od prodavnica ali dete od 5 odd. stvarno ne razbiram!!!
Чекај сега ќе глумиме лудило или што? МАЛОЛЕТНИК СИ Е МАЛОЛЕТНИК, не 15 не 10 не 17 години и вечер ми е роденден, туку 18 години требаа за да купиш алкохол и цигари од продавница. И шо е толку нормално за тебе да купуваш алкохол од продавница? Уште да постоеше законов јас кај мене у продавница попрво би напраил исклучок да дадам алкохол на дете од 5 одд. отколку на тебе.

точкест напиша:
Чекај сега ќе глумиме лудило или што? МАЛОЛЕТНИК СИ Е МАЛОЛЕТНИК, не 15 не 10 не 17 години и вечер ми е роденден, туку 18 години требаа за да купиш алкохол и цигари од продавница. И шо е толку нормално за тебе да купуваш алкохол од продавница? Уште да постоеше законов јас кај мене у продавница попрво би напраил исклучок да дадам алкохол на дете од 5 одд. отколку на тебе.
:pos2: :pos2: :pos2: Леееее ама му го спушти ејј!!!!

moskva_bojan напиша:
ja sea ke bidam 1-va godina sredno i za mene da se kaze ke bide normalno da kupam pivo ili vono od prodavnica ali dete od 5 odd. stvarno ne razbiram!!!
што има нормално тука???

moskva_bojan напиша:
stvarno ne znam sto da se pravi so ovie deca!!! a be neli ima zakon so koj se zabranuva sitkanje alkohol na maloletni lica!!!. jes da sum ija maloleten ali ja sea ke bidam 1-va godina sredno

А чекај малку-особа од 15 год под што спаѓа под возрасна особа која треба да се пијанчи до сабајле :nenene:
И алоооооо и ти си дете не се лажи :tapp:

Сакаше да се исфура бе дека му држи да испие шише пиво или вино, а 5то оделецните се сега за него малишана уште учат у основно а он демек у средно е.....тоа беше целиот муабет

Оф топик : Ајде де сто постови напраивте за глупост, за некој си ...

Патем супер се чуствувам! Утре одам за Охрид, таму ќе го прославам и роденденот, до сега се спремав .... Мх, мх, мх! :kaleber::kaleber::kaleber:

Како прво тие шо излагаат од 5 одд нивните родители се разведени(немора да се разведени,причината може да е и друга).Али се повеќе се зголемува бројот на родители кои или се разведени,или немаат татко/мајка итн..Тие деца немаат родители(мои другарки и другари) и едноставно ништо не им е важно,пијат,пушат,се дрогираат,излагаат до 3-4 саат...а може и покасно
Целава работа беше да си кажам дека тие шо излагаат од 4 одд и нагоре немаат родители,или пак ако имаат нешо не е во ред со нив.Btw околу ова ништо неможеме да направиме,затоа што се отиде јабана.Ја си играв жмурка до 7мо одд:je:.

А на ова у школо највише се смеев преклани:едно девојче од 4одд "идеше" со едно машко од друго 4то.Сум се згазила:pos::pos:

точкест напиша:
Сакаше да се исфура бе дека му држи да испие шише пиво или вино, а 5то оделецните се сега за него малишана уште учат у основно а он демек у средно е.....тоа беше целиот муабет

Да бе има такви.Запази го муабетов.Едно дете сега прва година што ќе биде.Вика не идам јас по дискотеки досадно ми е башка таму идат седмооделенци и 6тоодделенци.јас кои чоек ќе си седнам у парк и ќе си пијам нема да се замарам со малите:tapp: .

moskva_bojan напиша:
stvarno ne znam sto da se pravi so ovie deca!!! a be neli ima zakon so koj se zabranuva sitkanje alkohol na maloletni lica!!!. jes da sum ija maloleten ali ja sea ke bidam 1-va godina sredno i za mene da se kaze ke bide normalno da kupam pivo ili vono od prodavnica ali dete od 5 odd. stvarno ne razbiram!!!

Лелееее, брат, сум поминал ја низ таа фаза, и верувај ....... не е нормално. Инаку, браво шо ќе бидеш прва година средно ........ си пораснал голем ........ на чичо тој ............:vozbud:

Само негде ќе те поправам!:smir:

кики напиша:
А што се однесува до нивното конзумирање на алкохол, цигари или пак дрога повторно поголемиот дел од вината паѓа на родителите, или ќе ми кажете дека може да се прикријат овие работи?
Можат да се прикријат!Ако децата кога се враќаат дома родители хрчат на велико!Не гледаат дали се вратило пијано или пак напушено!
За родителите пушачи потешко е да ја осетат миризбата на дим,за разлика од тие што непушат,али затоа пушачите им ги знаат финтите на криење на цигарите и сл.Е сега,зависи колку е вешт малолетникот!
Што се однесува до тоа дека државата е крива... ајде ќе ве молам... што можат таа да им направи на малолетници пуштени на неограничена слобода од нивните родители?
Како неможе?Ја тука државата ја обвинувам исто колку и родителите!
Ќе ја ограничи слободата,како што беше донесен закон али се почитуваше 1 месец,значи излез до 00.00!
Али не да се прави рација само по дискотеките или кафичите,истото да се применува и по парковите и улиците!
Само со мала измена..не само да те стават во станица и да чекаш мама и тато да те соберат,туку и да платат!А ако им кажат 2000 денари за да си го соберете синот,тогаш ќе рзмислат дали пак ќе го пуштат детето да се врати кога сака!Само се разбира казната да биде варијабилна во зависност од приходот на родителите,зашто можеби за некој тие 2000 не се ништо,па следниот викенд пак ќе го задоволуваат каприцот на нивното дете!
И уште една работа...инспекцијава да не ги затвара само дуќаните,кафичите,дискотеките кои не даваат фискална сметка,туку и кои продаваат алкохол на малолетници!
И да се казнува секој кој ќе купи алкохол во туѓо име,зашто нели ќе постои Чика ај бе купи ми 3 литра вино?:smir:
Нека удри владата по џебот,ќе се средат и навиките на малолетници!:helou:

[/quote]Само со мала измена..не само да те стават во станица и да чекаш мама и тато да те соберат,туку и да платат!А ако им кажат 2000 денари за да си го соберете синот,тогаш ќе рзмислат дали пак ќе го пуштат детето да се врати кога сака!Само се разбира казната да биде варијабилна во зависност од приходот на родителите,зашто можеби за некој тие 2000 не се ништо,па следниот викенд пак ќе го задоволуваат каприцот на нивното дете!
[/quote]

А чекај малку од станица ке си ги зимаат децата со извештај од плата или како?!?!
Македонија е ова-калакурница!!!
Нема спас овде,секој прави што му душа сака...
Како бе нема да бидат разгалени и исфрустрирани децава...од кај мене од мало шо има едно детиште 16год пие поише од возрасен човек,мислам јас да испијам толку 3дена од токсико нема да можат да ме извадат....прави малиот сообраќајка со другар му и неговите за да не биде под СТРЕС му купуваат ново peugeot 307 на 16 год....а ја бе го молам чале уште да ми ја даде колата :tapp: а он мене синко вечер гледај телевизија :tv: и :drk: !!!
јебига живот

А сепак сите каприци на децата се подржани од родителите:toe:
:smir:

Лоша и смешна работа.Целата работа почнува со едно дете во клас или друштвото,почнува да пуши,да подпивнува,фраерлук и слично,другиве деца ко деца,пола ќе бидат позрели или поуплашени од своите дома и нема да се приклучат на филмот,другиве па,деца,се им е интересно,сакаат да влезат у филм,ќе му се придружат на фраерлукот.Е сеа,фраерлукот е дете кое има преголема слобода и дедоволно внимание од неговите родители.И тогаш почнува шемата,пола од другарите пушат,дешавки,забави,прва женска у 4то одделение,учењето е глупост,ај да не се издвоиш од друштво ќе пробаш пиво,да не седиш дома ќе излезеш со нив на журка,и на крај и ти си у шема.Твоите па дома немоќни,гледаат скори сите деца така праат,па мислат ај да не му расипуеме детство ќе го пуштиме со школски другари да излезе.И така натака...Добрата работа е што не се сите поводливи,некои ќе си останат у мало да играат.

Gadfly Baba напиша:
Твоите па дома немоќни,гледаат скори сите деца така праат,па мислат ај да не му расипуеме детство ќе го пуштиме со школски другари да излезе.И така натака...Добрата работа е што не се сите поводливи,некои ќе си останат у мало да играат.

Не се сложувам со тоа дека твоите дома се немоќни...не немоќни него имаат верба во своите деца многу повеќе отколку што некои тоа го заслужуваат а друго е што дома се тие нај нај ок и неговите си мислат дека е прав ангел а он на 14 год алкохолик невиден,ако они нејќат детето нивно да се навлече по такви патишта ке превземат нешто а не другите така правеле па ај и моето...не се сложуем со тоа :nenene::nenene:
А и првите пијанки секогаш започнувале у маало па се шират понатака по паркови кафичи и дискотеки :cug:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom