Тие што не пушат денес се ендемичен вид.Недостаток на цврст карактер и волја да се биде фраер,плус како што кажа превртен свет на морал го прават она што го гледаме денес, ни гинат деца на секој чекор.Нема правдање за дрогата, се зависи од тебе!
Ме извреѓа индиректно па морам да ти реплицирам.
Ти си почнала да пушиш цигари зашо си сакала да бидеш мангуп у друштво. Повеќто почнуваат пред 17 годишна возраст денес. Им станува зависност зашо се слаб карактер.
Пиеш зашо сакаш добар провод. Пиеш у јавност зашо сакаш да бидеш мангуп.
Ова го зборам општо иако се обраќам во второ лице.
Е сеа, не дуваш зашо околу тоа имаш предрасуди. Имаш стереотипно мислење зададено од некој маалски пацер.
Мојата причина поради која пробав е радозналоста, и пред се едуцираноста. Сакав да пробам, да видам, да сум компетентен да дебатирам на темата. Уште пред да пробам прочитав од најдобро до најлошо на интернет, и си земав книгица од библиотека. Дојдов до заклучок дека смеам да си дозволам, и си кажав дека нема да ми биде еднаш, и дека ако ме кејфа смеам и рекреативно да си продолжам.
Пафкам не зашо сум депресивен, никад не сум депресивен, тие шо пафкаат зашо се депресивни си пички, извини ме за говорот.
Пафкам сам, или пафкам со уште еден другар, пафкам на места кај шо има малку луѓе или сум најмалце сомнителен. Иако ова го кажувам на форум, ретко кој од тие шо ме знаат мисли дека пафкам, пошо нели, треба да пушиш цигари за тоа..А цигарите ми се одбивни зашо смрдат и зашо се пари за воздух.
Пафкам, да, зашо ми е убаво, пафкам на убав сончев ден на коцка у населба, си се опуштам 2 саати, релаксиран си идам дома, седнувам на книгица, фурам 5 лекции за 1 саат. Немислам на нишо друго освен на тоа шо сакам.
А зашо бирам марија пред алкохол? Како и здравствени причини така и морални..барем не лагирам 3 секунди и не кажувам нешо шо несакам као сум хаи.
Синтетичка дрога сум си ветил дека нема да пробам, прво зашо сум психички алергичен на такви говнарии, второ зашо ги мрзам од мои причини кој би ти ги кажал ако стварно те интересира.
Едина ствар шо би пробал е DMT, негледам причина да не пробам. Велат ќе ти го смени животот на подобро.
На крај се сложувам со тебе дека треба да се прикажува вистината, иако секој ја знае, само не секој сака да ја прифати.:smir:
Не ја знаат баш сите. Зашо не им текнало да читнат на интернет.
Има мал милион страни за ФАКТИ за дроги. И тоа се искрено интернет страни кој шират негативен став кон дрогата. Али пошо се факти, не преувеличуваат како новинари. Па на некој начин те остава да бираш.
Еве да ја зееме википедија, уше коа читав на вики за Салвиа Дивинорум ми текна дека смеам да си дозволам да пробам. А веруј ми многу повеќе лоши ствари се кажани него добри. Само шо ја тие лоши ствари не ги глеам како лоши во спореда со "ќарот". Зашо се стварно ситни и банални ствари како "sweting, noisia.." etc..