Дневна доза сеир!

• Креатор на темата Креатор на темата TpH_Bo_OkO
  • Време на започнување Време на започнување
leej menjam celo drushtvo za stariov xD ... najzarazno smeenje sho go iam slushnato.

Оваа слика ја сликав во еден кафич во Прилеп... А потоа со жал се олеснав врз портокалите.... Кој да ти употребува вештачки ароматични средства, ко тука ни е природата? :) хехе, природно си е природно :P
hpim6982fv7.jpg

Влијанието на битолскио дијалект врз говорот на грците во Австралија

Извадок од една форумска тема на најголемиот грчки форум во Австралија:

HOW MANY OF U USE TO GO TO A FISH AND CHIP SHOP ONLY TO SEE IT BE TAKEN OVER BY A KINEZO?
THE KINEZI HAVE BROADEND THERE HORIZONS AND NOW LOVE TO SELL U TWO DOLLAR PIPTY CHIPS,ARE THEY THE ONLY SMART PEOPLE IN BUSSINESS THESE DAYS?

Првиот пат, зборот Кинез (на англиски chinese) кој означува жител на Република Кина - е употребен со типичен битолски завршеток, на буквата "o".

Вториот случај е појасен за сите жители на Македонија, бидејќи KINEZI си се кинези.

Good work, нашинци.
Воедно, поздрав до внуците ми Џастин и Пол Ристевски :)

*после ќе ја спојам со дневна доза сеир.

Еве како изгледа мсн-от на еден црнец.
Сите контакти го избегаваат и му се представуваат со busy или away статус. Тие, што не му удриле блок.

crnechb4.jpg

Е ај, шо муабет?

Па таа најдолу шо тие Ина-Тина ти е онлине. пиши си со нејзе :drk:

Еве како изгледа мсн-от на еден црнец.
Сите контакти го избегаваат и му се представуваат со busy или away статус. Тие, што не му удриле блок.

crnechb4.jpg

Е ај, шо муабет?
ај вака малку офтопик, како можам само кај одреден од контактиве да му напрам да му се покажвит дека сум авеј или бизи или сл а кај другиве да сум онлајн... мсн плус...нешо?:uvo:

Јове, a и ти си стегнал блок на ОЧЕТО, и на овој подоле, не си дочекал они да те блокираат :)

Шознам тие од кај го најдоа мојот мсн, ионака не ми пишуваат...
уствари ми пишуваат, ама само кога има онаков happy hour кога цел македонски сајбер простор спамира со: ако го испратиш ова на 10 твои контакти, ќе ти се исполнат сите желби, ќе те сака Парис Хилтон, ќе добиеш 10 милиони евра...

Јове, јас само ради тоа глупите емот звуци сум на бизи, црнец еден :pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom