DJ Mag Top 100 - 2012

• Креатор на темата Креатор на темата Zedd
  • Време на започнување Време на започнување
Премногу се паднати другите трансери ... а дај не јадите гомна за Армин барем малце да пратите моментално што се дешава ќе знаете дека Армин е неприкосновен на врвот и му нема рамен и мислам дека нема да има барем уште 3-4 години освен ако не смени стил...(што несакам ни да помислам ) иако тука се Авичи и Хардвел кои можеби ќе му прават проблеми на Армин за првото место.. како и да е и двајцата не се лоши и подобри се од срањето гета кои ќе тони се повеќе :D
еве од Армада најдобро пласирани ... и да во иднина очекувајте го Андре Рајел во топ 5 ;)
Armada DJ’s in the DJ Mag Top 100 of 2012:
1. Armin van Buuren
7. Dash Berlin
13. Markus Schulz
19. Aly & Fila
25. W&W
32. Orjan Nilsen
50. Tenishia
55. John O’Callaghan
58. Omnia
68. Shogun
69. Paul Oakenfold
71. tyDi
77. Andrew Rayel
80. Myon & Shane 54
81. Heatbeat
84. Roger Shah
87 Andy Moor

....„мелодија за наркомани“!?!?!

....демек Цеца или Гавазова може малку да стиша тоа хард-кор сељачкото, па може и мене као почитувач на староградска песна да ме фати негде на некое песниче - no way....нема ни потреба од такви работи, добро е и што има еден куп типови што не се замараат да праат масовни журки со по 2000000 луѓе, ко оној Тиесто (со она осмехон од мал мозок).....20000000 што отишле за клатење, праење она фамозно (и невидено селско) „уу-уу“ и во меѓувреме ништо друго од тој тип не слушаат, а виделе некој јак плакат или Ивент на фејсбук.....

Ова све е у К отидено....има и во денешно време квалитетна електронска музика, само проблемот е што треба многу ѓубре да прекопаш да стигнеш до нешто....и да не кажам дека листава може треба наопачки да се преврти за да биде правилна....

Скопје нема ни клуб, не знам ни што си го тупиме паметов со ова....2-3 места практично се дават последниве години, битно е тие да постојат, да идеме таму и да си ја цепаме работата....а за некаков мејнстрим, диџејмаг срања баш ме заболе....нека му даат и на Бабура за животно дело ако сакаат...

За мене ова се тешки глупости, и тежок маркетинг, ништо друго. Ова за мене не е DJ листа, туку PRODUCER листа, што има ептен, ама ептен голема разлика. Како некој претходно што спомна, до 2000 ај има логика, Carl Cox беше далеку пред сите, ама сега,,,А и со технологијава сега, DJ сега и DJ пред десет години се два различни поими.

И ова очекуваш широката маса да ти го слуша?
Песнава е добра, али babicz никад не правел нешто за сите што ќе го слушаат и што ќе се пушта по радија, односно популарноста не ја достигнал на тој начин (ја го викам еден вид на присилен).
Не за џабе hardwell праеше прво така ко тој што го спомна, па после лека полека отиде и се изби на површината - кај што се “најужасните“ песни ние што ги викаме, али имаат стекнато огромна популарност во целиот свет.
Зошто? Веројатно затоа што имаат вокал кој пее catchy tune (како in and out of love), имаат мелодија која не е ептен затуцана и за наркомани и се разбира како основа на тоа пуштаат низ светските дискотеки музика, дури и некои од нив имаа концерти (како paul van dyk, tiesto, guetta кај нас)
Ја очекувам широката маса да не е толку затупавена и да слуша што ќе и се сервира.....и кој е тој Hardwell !? :confused:
За другото немам коментар...

Ја очекувам широката маса да не е толку затупавена и да слуша што ќе и се сервира.....и кој е тој Hardwell !? :confused:
За другото немам коментар...
Mash-up и прај на секоја песна излезена...то е.

Не за џабе hardwell праеше прво така ко тој што го спомна, па после лека полека отиде и се изби на површината - кај што се “најужасните“ песни ние што ги викаме, али имаат стекнато огромна популарност во целиот свет.
Тотално си грешка за Hardwell, поголемиот број од негови песни не се со вокал како Encoded, Spaceman, Kontiki а неговото место на листата е тотално заслужено според мене

ne gi primitiv na listata chistian smith i adam beyer :)
--- надополнето: 21 октомври 2012 во 15:10 ---
kako i marco corola :)

Тотално си грешка за Hardwell, поголемиот број од негови песни не се со вокал како Encoded, Spaceman, Kontiki а неговото место на листата е тотално заслужено според мене

Ни на тиесто па сепак :) Не зборам дека hardwell е лош пу пу не...Да не ме разберете погрешно - ја сакав Hardwell уште погоре да иде :)

Премногу се паднати другите трансери ... а дај не јадите гомна за Армин барем малце да пратите моментално што се дешава ќе знаете дека Армин е неприкосновен на врвот и му нема рамен и мислам дека нема да има барем уште 3-4 години освен ако не смени стил...(што несакам ни да помислам )
Искрено мислам дека Армин ја зема наградата во неговата најслаба година и самиот тој кажа дека работи многу помалку затоа што сака да се посвети на фамилијата и помалку да патува. Не верувам да успее да се задржи на врвот следната година ако продолжи вака да опага Транс музиката.
Некои факти за ова што го зборувам :

Помалку од 5 транс песни се пробиваат на Beatport Top 10 во текот на целата година.
Повеќе нема во најавата за неговата емисија дека има 30м слушатели затоа што веројатно нема ни 3м.
ASOT најголемиот транс настан е во опаѓање и прв пат во историјата беше откажан во Белград (за што ми е посебно мака затоа што планирав да одам), а и повеќе од половина артисти на ASOT не се повеке транс артисти како Arty, Sander Van Doorn, Gareth Emery и слично

Мојте фаворити не котираат многу високо според ДЏ маг. Али Хардвел има потенцијал да иде погоре на табелава, само изненадно ми е што R3HAB не е мегу првите 10. Сепак станува збор за листа која е прекомерцијализирана и се однесува за продуцентите а не за дџите,што се сосем два различни термини. Иначе мојте омилени се :

6. Hardwell
9. Afrojack
23. Axwell
26. Fedde le Grand
29. Laidback Luke
31. Calvin Harris
33. Knife Party
38. Dimitri Vegas & Like Mike
66. Bingo Players
73. R3hab
86. Mike Candys
90. Felguk
127. Basto
136. Deniz Koyu

Басто и Дениз Коју се наогаат на дното на табелава? Абре немој да ме јебеш..

Морав ! :pos::pos:

1Sv2D.gif

ova ne e mozebi za tuka no....:)
na koja strana moze da simnam po nov miks,ili transitions na john digweed :D

Денешнава младина која е еден важен фактор за оваа листа, се повеќе и повеќе се ориентира на музика од типот на Армин, и затоа е се поизвесно дека во иднина на оваа листа ретко ќе гледаме диџеи од типот на Richie Hawtin и Joris Voorn, што за мене ни е малку не е важно затоа што никогаш оваа листа не сум ја сметал за релевантна, затоа што секој си има свој вкус.

Кога јас би ја правел оваа листа, oд аспект на диџеинг, топ 10 би изгледале вака:

1. Roger Sanchez
2. Erick Morillo
3. Richie Hawtin
4. Carl Cox
5. Fedde Le Grand
6. Green Velvet
7. Joris Voorn
8. Sven Vath
9. SHM
10. SJRM

Mожно е и да има некои промени, исто така и измешани стилови, али за мене тие се фаворитите. :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom