Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

• Креатор на темата Креатор на темата kooperativa
  • Време на започнување Време на започнување
Let3,

пред да се изрезилиш по "n"-ти пат, бар‘ прочитај што пишувам...
па рече дека Исус, бог да го прости, воскреснал а јас ти дадов докази дека не воскреснал пошто ниту умрел, и надоврзав после доказ дека исус не се вратил како шо им ветил на луѓето пред 2000 години и од тогаш го нема како в земја да пропаднал

Јас кажав дека ти имаш тврдено оти црковен став било дека земјата била 8000 години стара! Имам и доказ за тоа:

И јас имам доказ дека подметнуваш:

Еве го:
http://89.205.123.45/threads/Дискусија-за-Атеистите-Исламот-Христијанството-и-останати-убедувања.71895/page-744#post-7905073

Цитирам:

„...Тој си кажа дека било, цитирам: ,,протестантска глупост" оти земјата била 8000 години стара!
Ти од друга страна имаш кажано дека црковен став било дека земјата е 8000 години стара! Нити додавано, нити одземано, а ти верглај и понатаму....„:

Јас се‘ уште велам дека цифрата е „8000г.„.

Потопот се среќава и кај други народи, како дел од нивното колективно сеќавање. Телема зад себе има чак 100г. паметење и не памети ништо повеќе од сабата себе!
И црвенкапа се среќава кај други народи, па незначи дека волците прават муабет со девојчиња и со баби.
Телемата е преголем залак за твојот интелект, не се труди залудно.
Одговори на прашањето, не бегај...
Ако некој те праша - Дали твоите дома знаат дека си педер, логично е да ти посочат каде си кажал дека си педер.
Еве повторно те прашувам: Каде сум тврдел дека во Македонија имало слонови за сега да ме прашуваш зошто нема?
Научните имаат хроничен дефицит од време па можат да лупнат не стотици, туку милијарди години. Битно е дека ти тие имаат некоја почетна состојба од едно и исто Земјино коппно, а не дека Земјата е ваква уште од нејзиното создавање.

Пак извртуваш и пренасочуваш на небитни нешта.
Сигурно непостоечкиот амазон и 8000 годишната гондвана се повалидни.

а јас ти дадов докази

Немаш ти никакви докази, освен безумен нихилизам.
Обиди се пак...[DOUBLEPOST=1480425769][/DOUBLEPOST]
Телемата е преголем залак за твојот интелект, не се труди залудно.

Телемата е тазе запакувана исконска лага, за чие прифаќање мозокот воопшто не е потребен.[DOUBLEPOST=1480425824][/DOUBLEPOST]
Ако некој те праша - Дали твоите дома знаат дека си педер, логично е да ти посочат каде си кажал дека си педер.
Еве повторно те прашувам: Каде сум тврдел дека во Македонија имало слонови за сега да ме прашуваш зошто нема?

Остај прашања „...а ла Хабард..„ и врати се на моето прашање; зашто во Македонија нема слонови?

Немаш ти никакви докази, освен безумен нихилизам.
Обиди се пак...[
aj бе мики еден челенџ
ја велам дека исус не се вратил како шо им ветил на кутрите верници пред 2000 години и не воспоставил никакво царство божје на земјата
докажи дека грешам

Сигурно непостоечкиот амазон и 8000 годишната гондвана се повалидни.

Никаде не напишав дека претпоставеното копно „Гондвана„ е старо 8000г, а ти пак подметнуваш, во недостаток од текст...[DOUBLEPOST=1480426044][/DOUBLEPOST]
докажи дека грешам

Докажано ти е појќепати. Трај си...[DOUBLEPOST=1480426251][/DOUBLEPOST]
Mики за да воскресне некој треба да биди несомнено мртов.

А штом воскресне, зад себе не остава материјална трага. Оди бегај....[DOUBLEPOST=1480426316][/DOUBLEPOST]
1. Римјаните распнувале на јавни места, со што поголема публика за секој да ја види страшната казна како опомена
(Исус е “распнат“ во приватна бавча далеку од поглед на народот)

Христос Е распнат на јавно место, наречено „Лобно„, крај градот Ерусалим. Ама не ти кажале...[DOUBLEPOST=1480426369][/DOUBLEPOST]
2. Распнатите се мачеле на крстот од неколку дена па до десетина дена, тоа беше бавна и болна смрт
(Исус “умира“ после 3 сати на крст

Според пророштвата, на Христа не Му била скршена ниту една коста. Зашто?[DOUBLEPOST=1480426437][/DOUBLEPOST]
3. Телата на распнатите стоеле на крст како опомена за секој се додека не почнале да се распаѓаат и ги јадат мршојадците
(Исус е симнат веднаш од крстот)

Затоа што Христос ја основа Црквата па имали и кој да Го симне пд крстот, а распнатите багабонти не оставале зад себе ништи и никого.[DOUBLEPOST=1480426467][/DOUBLEPOST]
4. Телата на распнатите не беа давани ни на роднини ни на приатели туку беа фрлани во масовни гробници
(Исус му е предаден на некој чоек кој не му беше роднина и кој го однесе во приватна гробница)

Види погоре...[DOUBLEPOST=1480426520][/DOUBLEPOST]
Значи најверојатно е дека Исус не умрел на крст така да и не може да воскресне

Веројанто е и тоа дека ти е време за во џамија...онака, прво на „сунет„ па на све друго.

Последно уредено:
И јас имам доказ дека подметнуваш:

Еве го:
http://89.205.123.45/threads/Дискусија-за-Атеистите-Исламот-Христијанството-и-останати-убедувања.71895/page-744#post-7905073

Цитирам:

„...Тој си кажа дека било, цитирам: ,,протестантска глупост" оти земјата била 8000 години стара!
Ти од друга страна имаш кажано дека црковен став било дека земјата е 8000 години стара! Нити додавано, нити одземано, а ти верглај и понатаму....„:

Јас се‘ уште велам дека цифрата е „8000г.„.
Што е овде подметнато?! :tapp:

Никаде не напишав дека претпоставеното копно „Гондвана„ е старо 8000г, а ти пак подметнуваш, во недостаток од текст...
Туку...? Колку е? Нели црковната проценка била 8000?

Туку...? Колку е? Нели црковната проценка била 8000?

Да, Црковна проценка е 8000г. стар Свет/Вселена, а не 8000г. за препоставено почетно копно.

Разликата во времето во создавањето на материјалниот Свет и на живите битија е пар денови, а не куп миљарди години.

Верглај и понатаму...

Остај прашања „...а ла Хабард..„ и врати се на моето прашање; зашто во Македонија нема слонови?
Каков црн хабард бре забеган еден?! Кажи ми каде сум тврдел дека во Македонија имало слонови па што сега ме прашуваш зошто нема?![DOUBLEPOST=1480427231][/DOUBLEPOST]
Да, Црковна проценка е 8000г. стар Свет/Вселена, а не 8000г. за препоставено почетно копно.

Разликата во времето во создавањето на материјалниот Свет и на живите битија е пар денови, а не куп миљарди години.

Верглај и понатаму...
Точно, протестантска глупост е дека светот е стар 8 000 години. И ако не си знаел, под свет повеќето протестанти не подразбираат ни човештво, ни цивилизација, ни општество, туку целата Вселена.
Мики, протестанту!!

Никаде не напишав дека претпоставеното копно „Гондвана„ е старо 8000г, а ти пак подметнуваш, во недостаток од текст...[DOUBLEPOST=1480426044][/DOUBLEPOST]

Докажано ти е појќепати. Трај си...[DOUBLEPOST=1480426251][/DOUBLEPOST]

А штом воскресне, зад себе не остава материјална трага. Оди бегај....[DOUBLEPOST=1480426316][/DOUBLEPOST]

Христос Е распнат на јавно место, наречено „Лобно„, крај градот Ерусалим. Ама не ти кажале...[DOUBLEPOST=1480426369][/DOUBLEPOST]

Според пророштвата, на Христа не Му била скршена ниту една коста. Зашто?[DOUBLEPOST=1480426437][/DOUBLEPOST]

Затоа што Христос ја основа Црквата па имали и кој да Го симне пд крстот, а распнатите багабонти не оставале зад себе ништи и никого.[DOUBLEPOST=1480426467][/DOUBLEPOST]

Види погоре...[DOUBLEPOST=1480426520][/DOUBLEPOST]

Веројанто е и тоа дека ти е време за во џамија...онака, прво на „сунет„ па на све друго.
Исус е распнат во приватна градина и далеку од народот шо е спротивно на римските обичаи и правила за распнување

Нозете на распнатите им се кршеле после неколку дена мачење на крст за да се забрза смртта,по кршењето почнувала агонија на гушење пошто белите дробови биле оптоварени со тежината на телото единствена потпора на распнатото тело беа нозете, На исус сакале да му искршат нозе после 2 сати на крст кога се уште требало да е силен и здрав и да нема маки

Телото на распнатиот останувало на крст да се распаднитаму и да го јадат мршојадци
Исус сместа го вадат од крст шом се онесвестил

Телото на распаднатиот распнат било фрлано во заеднички гробници а не му се давало на роднини и тоа било казна и плус да не стане телото предмет на маченчко славење
Исус му е предаден без никаков проблем на непознат чоек кој не му бил ни роднина

Распнувањето на исус е измислено и нема никаква врска со реалните распнувања кои стварно римјаните ги правеле

Каков црн хабард бре забеган еден?! Кажи ми каде сум тврдел дека во Македонија имало слонови па што сега ме прашуваш зошто нема?![

Заборавен!

Веќе ти напишав дека такво нешто не си кажал, туку дека јас те прашувам, за да ти текне (ако уопште ти текне...) како е можно некои животни да се најдат само на одредена географија а не по цела Замја![DOUBLEPOST=1480427849][/DOUBLEPOST]
Мики, протестанту!!

Верглај понатаму...

Црковата литература јасно зборува за проценката од Свет стар 7500-8000г.
Протестантите ја користат староста од 6000г.[DOUBLEPOST=1480427892][/DOUBLEPOST]
Распнувањето на исус е измислено

...од тебе лично.

Трај си.

Заборавен!

Веќе ти напишав дека такво нешто не си кажал, туку дека јас те прашувам, за да ти текне (ако уопште ти текне...) како е можно некои животни да се најдат само на одредена географија а не по цела Замја!
Може доколку еволуирале на истите тие места одвоени едни од други преку долги временски периоди. Неможе доколку биле истоварени сите на едно место, а потоа за само неколку илјади години да ги има илјадници километри подалеку, преку океани и мориња, а да ги нема на наводното место каде се истовариле.

Може доколку еволуирале

„...Доколку еволиурале...„?
А што ако не еволуирале?

Или пак ќе изнесуваш неосновани претпоставки со неизбежно „точни„ заклучоци...:icon_lol:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom