Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

• Креатор на темата Креатор на темата kooperativa
  • Време на започнување Време на започнување
Не е бре он Ставропулос. Тоа е 300000 тиот профил на Гаро кој спама секој ден, секаде со неговите профили.
Грешка си, Мики (@MIKI1 ) е. Не беше Гаро.

Телемата не е нова религија...
Еонот е нов.
Законот на Телема е закон на Новиот Еон.

Нит‘ Еонот е нов, нит‘ Телемата е новоеонска.
Во Црквата, тоа е одамна познато.[DOUBLEPOST=1470749391][/DOUBLEPOST]
Сигурно ти како христијанин повеќе знаеш за Телема од мене... :LOL:

Да веруеш дека знам; Телемата е староенската лага змиина, кажана до Ева и Адама на ист начин како што и ден-денес се кажува лага на лесноверните.

Зошто простачки муабетиш на форумов и користиш „бе“ на крајот кога се обраќаш некому? Не го разбирам филмот на таквото ти однесување...
Ме чуствуваш како непријател?
Не како спасител? :angel:
Ќе ти згасне крвта ако не се спасеш, така да знаеш...

Христијанско размислување за нешто што не го живее и не знае што е, е невалидно.
Ти само црквата да си ја слушаш, никако својот разум и знаење да ги ставаш пред црквата...
Само во сенката на црквата да умираш...
Но не е ок да бркаш луѓе и тие да бидат во таа сенка на смрт и страв. :)

Ти ми толкуваш еврејскиот закон?
Има кој да го толкува истиот, евреите. А твоето секташко касапење на еврејскиот закон, не ми е потребно.
Чувај си го тоа за „браќата и сестрите“ од црквата ти... онаа вистинската, знаеш... бидејќи има и невитсински старо-еонски цркви, тие се исто така лага :)

Ненормална работа е целиот стар еон сосе потребата да се биде единствен :)

Не како спасител? :angel:

Не си ласкај...

У ствари, дај продужи да си ласкаш, оти то‘ е строго потребно у духот Телем(ит)ски....
Така почна и Деница.[DOUBLEPOST=1470750174][/DOUBLEPOST]
Христијанско размислување за нешто што не го живее и не знае што е, е невалидно.

Ристајнската вера е начин на живот, ама не ти кажале...[DOUBLEPOST=1470750220][/DOUBLEPOST]
Ти само црквата да си ја слушаш, никако својот разум и знаење да ги ставаш пред црквата...

Црквата и (раз)умот се неодвови. Ама и ова не ти го кажале..

Знаеме дека е „начин на живот“, не добар начин на живот е тоа, тебе тоа не ти кажале...
Но веруваш дека откако ќе умреш... се ќе биде подобро.
Чудно...
Црквата и разум се поништуваат...

Не е ласкање, сарказам е, бидејќи за стариот еон имам само сарказам, бидејќи со роб што би правел друго?
Пранги има веќе...

Тебе форумов дали ти е зависност па мора да создаваш нови профили за да го лажеш народот да оди наназад во еонот на умирачките богови каде што гревот големата основа на која лежи твојата црква?
@Атеист , нели се банираат таквите ликови на форумов, или @MIKI1 мора да опстои за да не умре подфорумов? :)

Види што разум ти носиш заради црквата и што се веруваш и што проповедаш, како напаѓаш и туѓиот начин на живот го спроедуваш со ѓаволи и бесови бидејќи така се брани црквата ти од она што и е непознато и дава слобода и живот, наместо робство и смрт!

Но што е тука е...
Да живее Телема, Закон на Слободата, Животот, Љубовта и Светлината :)
Се друго е проклество. ;)

Последно уредено:
И Трст е наш!...
Не Трст, Крст е! Една буква ама...

Крстот, и крстот не е ваш...
И тоа го украдовте од старите учења неразбирајќи го симболот, го искасапивте, успеа „твојата црква“ само да создаде распнат бог а натаму е позната историјата...
И нормално, други ви беа криви што не разбиравте и ја прекинавте традицијата на предавање на нов закон како што треба...
Следбениците на Иса, зафркнаа се, поделија се, само смртта им остана заедничка во целосна форма!

Крстот никој не спасил всушност до сега... освен нели, мора да умреш па потоа ќе видиме...

А животот е постојан, нема смрт.

А животот е постојан, нема смрт.

Абе ај: така им рече змијата на Адама и Ева па овие пак умреа...
Затоа и ти велам: Телемата е староенска лага.[DOUBLEPOST=1470752274][/DOUBLEPOST]
Крстот никој не спасил всушност до сега...

....рече змијата.[DOUBLEPOST=1470752309][/DOUBLEPOST]
Крстот, и крстот не е ваш...

Веќе е наш, така да...доцниш.

Вие ги умревте преку сказни... бидејќи не ни знаете што значи ниту Адам ниту Ева...
А се мислам дека знаете, но исто како што знаете дека без грев ќе немате основа на која ќе создавате митови и верувања, заедно со сите црни ритуали, мора и ова да го извртите и со истото да го напаѓате залудно секое учење кое не оди во прилог на вашата волја за земска моќ над човештвото (Адам) ;)

וַיֹּאמֶר אֱלֹהִים, נַעֲשֶׂה אָדָם
And God said: 'Let us make man
(здебелениот текст на еврејски е АДАМ, преведено човек, машко и женско едно, човештво).

Потоа имаме во второ поглавје, 21 стих од Берашит дека богот ја создава жената од ребро и вели дека од реброто на мажот ја создал жената. На хебрејски стои дека жена е зборот
לְאִשָּׁה.

А потоа пак „Адам“ во наредниот стих вели дека ќе ја нарече „Жена“ на хебрејски запишано како
אִשָּׁה ...
Како што гледаме и богот на евреите (христијаните велат дека само тој е бог, апсолутен над сите и нема други) вели да ќе создадам жена(לְאִשָּׁה) од реброто, а овој пак „Адам“ вели ќе ја нарекуваме... Жена (אִשָּׁה), што не е ништо ново, како што ти милуваш да кажеш на пример за Телемата дека нема ништо ново, а има ново... нели?
Зошто и човештвото мораше да го потврди името на Жената?

Дури во третото поглавје на пример доаѓа името за женскиот принцип изваден од човештвото со цел да се соедини со него повторно, Ева!
Сами ќе побарате во врска со тоа... нормално, далеку од преводите на МПЦ и останатите христијански цркви...

Немале време да мислат „светите отци“ за ова по се изгледа, бидејќи од самиот почеток биле против овие или оние кои можеле да го лапнат колачот...

Милион пати ли треба да ви се каже да не коментирате хебрејскиот закон преку вашето искривено неразбирање на нивниот закон од кој никна христијанството, кое го упропастија такви ко тебе, слепи следбеници на Иса, големиот иницијатор во стариот еон?

Колку пати да ти кажам да си го држиш јазикот за заби и да не зборуваш глупости за хебрејскиот закон?
Толку ли е тешко?

Последно уредено:
Милион пати ли треба да ви се каже да не коментирате хебрејскиот закон преку вашето искривено неразбирање на нивниот закон од кој никна христијанството, кое го упропастија такви ко тебе, слепи следбеници на Иса, големиот иницијатор во стариот еон?

Колку пати да ти кажам да си го држиш јазикот за заби и да не зборуваш глупости за хебрејскиот закон?
Толку ли е тешко?

Кај Евреите не постои Иса. Зошто го користиш муслиманскиот назив за Исус Христос?

@MIKI1 црквата не верува во предмети,

...туку во благиот и живиот Бог.
Предметите имат сосема друга улога во верата.[DOUBLEPOST=1470759896][/DOUBLEPOST]
Црквата верува во слаткоречивите зборови на Јован Златоуст, Роуз, Пајсиј Светогорец и остали, црквата верува во она што го вели Пајсиј,

...затоа што тие се Богоносни и Боговдахновени, а што не можеш да го кажеш и за Кроули.
Нели...[DOUBLEPOST=1470760020][/DOUBLEPOST]
да внимава на тоа да нема редовен секс. Е, во тоа е проблемот на стариот еон...

...а што не ни било никаков проблем за стариот еон, со оглед на тоа што елините беа „вруќи браќа„ а римјаните беа љубители на оргиите, славејќи го самиот ѓавол.

Што му доваѓа „исто„.[DOUBLEPOST=1470760079][/DOUBLEPOST]
Гледаш колку е провидна разликата во стариот и Новиот Еон,

Да, гледам...Ама ти не гледаш.

...туку во благиот и живиот Бог.
Предметите имат сосема друга улога во верата.[DOUBLEPOST=1470759896][/DOUBLEPOST]

...затоа што тие се Богоносни и Боговдахновени, а што не можеш да го кажеш и за Кроули.
Нели...[DOUBLEPOST=1470760020][/DOUBLEPOST]

...а што не ни било никаков проблем за стариот еон, со оглед на тоа што елините беа „вруќи браќа„ а римјаните беа љубители на оргиите, славејќи го самиот ѓавол.

Што му доваѓа „исто„.[DOUBLEPOST=1470760079][/DOUBLEPOST]

Да, гледам...Ама ти не гледаш.

21. Со Богот и Обожувателот јас сум ништо: тие не ме гледаат. Тие како да се на земјата; Јас сум Небо и нема друг Бог освен мене, и мојот господ Хадит.
22. Сега, значи, јас сум ви позната по моето име Нуит, а нему по тајното име што ќе му го дадам кога конечно ќе ме спознае. Бидејќи сум Бескрајна Вселена и Безбројните Ѕвезди во неа, правете и вие така. Не ограничувајте ништо! Меѓу вас нека не се прави разлика помеѓу едно и кое било другo нешто; Оти оттаму следува болка. - Книга на Законот поглавје I стих 21,22

13887075_850659661733181_4978103963294454718_n.png

За благиот и живиот бог.

942582_318730201592799_1648424874_n.png

И нешто за свештениците на кои што им се поклонуваш како да се благиот и живиот бог, а во едно и за фанатиците кои што мислат дека се чеда на Путин.

13886853_850651505067330_637668563744971429_n.png

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom