Let 3
The Nipple Erector
- Член од
- 13 јули 2008
- Мислења
- 30.896
- Поени од реакции
- 31.280
ѓаолштини!!Ногу потемнел
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
ѓаолштини!!Ногу потемнел
Отидов јас да дремнам оти утре ме чека работа, ако најдиш некој доказ за Исус те молам да ме известиш најбрзо шо можи, оти отидов по грешните патишта, а и за живот после смртта, ако напраил некој видео (немора да е со 4к, можи и со ВГА) прати го да видиме како е таму, да знам дали ми се исплати да сум чесен и поштен ко шо ме учеа дур бев малецок или да праам некоја ујдурма и да проживеам убав земски живот, па за понатаму отом потом, а ако научам некоја информација од прва рака ќе те известам дали постои да не ти е во мисла, оти те гледам и ти полека ми се откажуваш, единствено шо гледаш убав бизнис тука ти ја држи верата.[DOUBLEPOST=1467580665][/DOUBLEPOST]
Ногу потемнел
Прегледај го приврзокот 151641
само празни обеќања сте, во то сте најдоследни веќе 2000 годиниМоре какво 4к, какво 8к, за тебе лично, ќе напрајме холографски клип за да не мојш да го разликуваш од реалноста...
Докажи дека Бог не постои, оти во спротивно, ти лажеш...[DOUBLEPOST=1467578151][/DOUBLEPOST]
Имаш потполно погрешна претстава за православната вера и Црква. Ц,ц,ц, то‘ бабати стварно ништо не те научила...[DOUBLEPOST=1467578218][/DOUBLEPOST]
А бе штом ти велиш, така нека биде: еве, чесен Титов пионерски збор, од утре ќе престанам да верувам, ради твојата сугестибилна мисла кон мене...[DOUBLEPOST=1467578281][/DOUBLEPOST]
Хм, да, све е можно...чак и такви кои се вратиле за брзо време.
Докажи дека Бог не постои, оти во спротивно, ти лажеш...[DOUBLEPOST=1467578151][/DOUBLEPOST]
Имаш потполно погрешна претстава за православната вера и Црква. Ц,ц,ц, то‘ бабати стварно ништо не те научила...[DOUBLEPOST=1467578218][/DOUBLEPOST]
А бе штом ти велиш, така нека биде: еве, чесен Титов пионерски збор, од утре ќе престанам да верувам, ради твојата сугестибилна мисла кон мене...[DOUBLEPOST=1467578281][/DOUBLEPOST]
Хм, да, све е можно...чак и такви кои се вратиле за брзо време.
БОГ НЕ ПОСТОИ!
Ме интересира една работа.
На пример, јас од денеска одлучувам по сопствено убедување дека сум атеист.
Дали постои начин да се отиде во црква некаде и да се отпишам од мојата крштеница.
Односно да декларирам некаде со доказ валиден за да си бидам на чисто со мојата совест и убедување дека повеке не сакам да сум христијанин или пак ако сум муслиман или будиста?
Дали е можно такво нешто?
Да а. Заклучок.Атеистите се заробеници во нивниот имагинарен рај.Еве го најсилниот доказ дека Бог не постои...[DOUBLEPOST=1467615751][/DOUBLEPOST]
Не е можно такво нешто; не постои „открштевање„.
Да а. Заклучок.Атеистите се заробеници во нивниот имагинарен рај.![]()
Да бе оче, ти сакаш да ме зезнеш само и послем сите да ме викаат.Атеизмот е рај: рај без Бог, во кој (рај) секој сам за себе е бог, а смртта му доаѓа како среќен крај.
Патем кажано, ако сакаш да бидеш атеист, крштевањето не те спречува во таа лична одлука.
Да бе оче, ти сакаш да ме зезнеш само и послем сите да ме викаат.
Види го овој-роден Христијанин крстен сега е пишман аџија.
Цк. не фала. Јас само си прашав.
Мудрост и дипломатија те дарувал Бог тебе. Да имаше повеке луге како тебе и народот ке беше по мирен и ке го ценеше тоа што му го оставиле од прадеда повеке. Оти човекот ако го заборави своето минато ке има неизвесна и немирна иднина.Да, чедо Божјо; зезни се само, оти така ќе ти биде поевтино...![]()
Мудрост и дипломатија те дарувал Бог тебе. Да имаше повеке луге како тебе и народот ке беше по мирен и ке го ценеше тоа што му го оставиле од прадеда повеке. Оти човекот ако го заборави своето минато ке има неизвесна и немирна иднина.
Ќе да е христијанството туѓо за нашите предци и нивната вера. Твоите далечни предци не биле христијани.Вака ка‘ што пишуваш, во право си.
Нејасна ти е намерата да ги напуштиш вредностите кои ги посочуваш како традиционални. Имено, атеизмот е новокомпонирана идеолошка измислица, која е туѓа на нашите предци и нивната вера.
Ќе да е христијанството туѓо за нашите предци и нивната вера.
Твоите далечни предци не биле христијани.
.
А атеизмот постоел и пред Христа. Значи нит е ново, нит измислица.
Значи стариот завет постои од 19-от век?Атеизмот не постои пред Христа; постои од 19-от век. Пред Христа, како и денес, постоеја пагански, идолатриски и незнабожечки религии.
Атеист е човек што не верува во бог! Дали ќе го сметаш за безумник или генијалец, не го менува фактот дека е атеист!„...Рече ...... во срцето свое: „Нема Бог!...„. Псалм 52.