Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

• Креатор на темата Креатор на темата kooperativa
  • Време на започнување Време на започнување
Само насловите што ги пишуваат имаат за цел ширење страв.

Nešto treba da se desi: 500 najmoćnijih bankara se sklonilo u podzemna skloništa
...
Полека Зоте, ме исплаше...[DOUBLEPOST=1418081599][/DOUBLEPOST]
Ти ни твојот Бог знаеш дека постои, ниту јога било кога си практикувал, ниту кабала знаеш што е....а за се имаш суд и мислење! И се е зло, само православието твое е апсолутната вистина. Мислам ти си човекот што во една прилика трупна глупост и остана жив, дека науката била измислица на окултистите.......
Опааа кога ме провали дека не знам што е јога и кабала и дали сум практикувал или не? За болдот инсистирам да ме цитираш. Во спротивно пријавувам за лага, клевета и навреда кон мојот интернет профил.[DOUBLEPOST=1418081707][/DOUBLEPOST]
Само затоа што постирав информација, која ти ја сметаш за нерелевантна. А она што ми го испрати по ПП(или каде и да беше), толку зло испишано во една реченица, само затоа што некој смета различно од тебе.
Те разбирам, имав слични искуства со истата особа на ПП, такви работи ми изнакажа што дури и Лет има да се соблазни.

Последно уредено:
Само насловите што ги пишуваат имаат за цел ширење страв.

Nešto treba da se desi: 500 najmoćnijih bankara se sklonilo u podzemna skloništa

U decembru 2014. dolazi planeta Nibiru, polovi se okreću i Zemlja neće ličiti na ovu danas

„Ratni dokument NASA“ pokazuje da elita očekuje povratak planete Nibiru i Anunakija

Апсолутно дека ќе има големи знаци пред да дојде крајот, но исто така тој ден ќе дојде како крадец во ноќта.

ZOTE,

поапокалиптично од ова:

http://borbazaveru.info/content/view/7316/1/

здравје...

Треба да се направи и македонски сајт за борба за верата, за да има што да се читне.
Сите да бидат православни и ништо друго да нема на ова парче земја.
Ако не си православен - да не си ни македонец!
Не знам зошто нема таков сајт...
Има некој идеја која може да е причината?
Неуки ни се луѓето за верата? Немаат време за тоа?

Србите секогаш пред нас во однос на верата. Тие дури имаат и признаена православна црква.
А тука?
Башибозук: перење пари и препродавање имоти!
Јаз'к.

Србите имаат и фб страница за Алистер Кроули, благодарница за се што направил човекот за српскиот народ.
Ете линк тука.
Треба да се поработи поеќе во оваа вукотииит...

...
Србите секогаш пред нас во однос на верата. ...
Нели на Алистер Кроули му се гадеше од Верата? Како тоа вие сега да верувате во нешто? Се превртуе в гроб кутриот...

Црни маг и сатаниста Алистер Кроули, творац изреке „Чини оно што хоћеш(ти је воља) и нека ти то буде једини закон“, био је на 73. месту. Случајно? Наравно да није. А ево и доказа. ???

Се што ми текна за 73 е третата буква од еврејскиот јазик: гимел.

И крајот:
„Ако се зна да је Кроули био агент британске обавештајне службе, а да је у својим делима пропагирао Ново доба, доба Хоруса, и Нови поредак, поредак у коме ће владати окултна елита, пре чијег се наступања, по његовој „Књизи закона“, „свет мора купати у мору крви“,и то хришћанске (јер хришћани неће Њу Ејџ) онда нам је сасвим јасно да је сатаниста био нешто више од пуког врача-трабуњала...“

Мислам, логика на ниво. Ако P тогаш Q. Стави му крст и чао пријатно.
Браво... само требало да извадат цитати од Кроулиевите писанија за да ги потврдат изјавите дека Кроули рекол ова или она... :)
Како Сител се овие српскиве христијани од борбу за веру :)
[DOUBLEPOST=1418083864][/DOUBLEPOST]
Нели на Алистер Кроули му се гадеше од Верата? Како тоа вие сега да верувате во нешто? Се превртуе в гроб кутриот...
Зошто со голема буква вера?
И каде ти прочита или дозна дека Кроули се гадел од вера?
Не може да се врти тој во гробот, не му се сеќирај, та не сите ги имаат тие христијански суеверија :)

...
Зошто со голема буква вера?
И каде ти прочита или дозна дека Кроули се гадел од вера?
Не може да се врти тој во гробот, не му се сеќирај, та не сите ги имаат тие христијански суеверија :)
Си знаеш ти, ајде... нема потреба да се надмудруваме.

Си знаеш ти, ајде... нема потреба да се надмудруваме.
Не знам, не знам ни ти од каде вакво „знаење“ за Кроули.

Каде ти прочита што вели Кроули за верата и верувањето?
За која вера? Општо за верувањето?
Или само дрдориш бидејќи не знаеш ништо?

@ZOTE dekemvri e, a Nubiru I Anunakite gi nema, seuste.

Osmata imperija bez religii e vsusnost rajot.

21, 22, и 23 декември негде прочитав. Но исто така може и да не обманат со таа планета како што сега излегоа доказа дека можеби авионите кои ги срушија кулите близначки беа холограми. У секој случај нешто спремаат и само оние кои го имаат светиот дух во себе ќе можат да ја препорзнаат лагата на сатаната.

Има тема за крај ан светот?

http://bskm.rs/2014/01/03/javljanje...rorocanstva-o-kraju-sveta-onome-sto-nas-ceka/

http://www.manastir-lepavina.org/bl...ski-o-poslednjim-vremenima&catid=7:svetogorci

http://www.pouke.org/verujem/index.php?topic=18515.0

pazite%20na%20vreme.gif

http://www.mikroknjiga.rs/store/prikaz.php?ref=978-86-86555-63-2#anchor1

Последно уредено:
21, 22, и 23 декември негде прочитав. Но исто така може и да не обманат со таа планета како што сега излегоа доказа дека можеби авионите кои ги срушија кулите близначки беа холограми. У секој случај нешто спремаат и само оние кои го имаат светиот дух во себе ќе можат да ја препорзнаат лагата на сатаната.
Биди божји чедо и испери ги нашите валкани души со тоа што ќе ни ја предочиш лагата на сатаната кога таа ќе се случи. Прости ни ги нашите атеистички гревови за да Бог тебе ти ги прости твоите.

Самиот си го даваш одговорот на прашањето што ми го упатуваш мене.

Сигурен си? Кое е прашањето и кој е одговорот?

Нелогичноста е во тоа што ако Бог е причина за сето постоење, сезнаен е и семоќен, тогаш епитетот судија е апсурд. Кому ќе суди? Нели се потекнува од него? Ако тој перцепира било што како грешка, тогаш индиректно посочува дека не е апсолутот, дека не е Господ, бидејќи постои нешто кое тој не го одобрува, не наоѓа смисла и причина во неговото постоење.

И што е проблемот тука? Што има нелогично во тврдењето дека сезнајно и семоќно суштество создало зло за да исполни некаква своја цел и дека има намера подоцна тоа зло да го уништи откако целта ќе биде остварена? И каква смисла има постоењето на рајот ако и надвор од него се е добро и убаво. Но со една работа и јас не се согласувам - пеколот и вечните маки - тоа не ми изгледа прифатливо. А и не сум сигурен колку е тоа библиски или христијански концепт. Она што е сигурно е дека, барем засега, во реалноста не постои :)

Доколку те интересира само логичката страна на проблемот ова би требало да е доволно.[DOUBLEPOST=1418125868][/DOUBLEPOST]
Бог не создал никакво зло затоа што е Бог самиот поим за ДОБРИНА, СВЕТОСТ, СОВРШЕНСВО. Злото се јавува како производ на слободната воља. Каде има воља има и избор. Со самиот избор има ДОБРО и ЛОШО. Тоа не значи дека злото требало да биде создадено. Тоа се создава како производ на порешниот избор, на погрешниот избор на слободна воља. Со тоа што Бог им рекол на Адам и Ева дека ако каснат од плодод на дрвото за познавање на Добро и Лошо ќе умрат, тие имале два избора, да не вкусат и останат добри како што е и Бог, или да пробат и да станат учесници на злото преку кое би дошла смртта. Тие одлучиле и духовната смрт дошла како последица на нивниот СЛОБОДЕН ИЗБОР. Слободната воља е таа што не прави подобни на Бога, како што се вели во Словото дека човекот е создаден по ЛИК и ПОДОБИЕ Божјо, што значи слободно човекот по свој избор да општи со Бога или да не општи. Тој е изборот. Бог не создал роботи!

Тоа што го пишувам во одговорот за Ipsisimus е само една можна логичка претпоставка во која јас лично не верувам. Ми се допаѓа она што си го напишал Каде има воља има и избор кое заедно со една изјава на Шопенхауер На вољата за живот животот и е осигуран може да објасни некои работи. Ама за ова можеби повеќе во друга прилика.

Последно уредено од модератор:

Garant bile hologrami.

Kulite bliznacki se chitavi.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom