А замисли господинот врамнотежен да им влеташе у бубрег? Апокалипса 2.0Бреј, ке се потепате меѓу себе како онија тетовирани џанкери што ке се потепаф кој да га фати крст за Водици.
И тој сфе за нешто недокажано и нелогично.
Страшно и језиво.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
А замисли господинот врамнотежен да им влеташе у бубрег? Апокалипса 2.0Бреј, ке се потепате меѓу себе како онија тетовирани џанкери што ке се потепаф кој да га фати крст за Водици.
И тој сфе за нешто недокажано и нелогично.
Страшно и језиво.
Ти не си добар сс памет.Љубовта кон ближниот
8И не должете никому ништо освен да се љубите еден со друг; зашто оној што го љуби другиот, го исполнува Законот. 9Бидејќи заповедите: „Не прави прељуба, не убивај, не кради, не посакувај туѓо“, и секоја друга заповед се содржат во овие зборови: „Возљуби го својот ближен како себеси!“ 10Љубовта не му прави зло на ближниот; оттаму, љубовта е полнота на Законот.
11И тоа правете го, знаејќи го времето, дека веќе дошол часот да се разбудите од сонот, зашто спасението е сега поблиску до нас отколку кога поверувавме. 12Ноќта одминува, а денот се приближува; да ги отфрлиме, пак, сите дела на темнината и да се облечеме во оружјето на светлината. 13Да живееме пристојно како дење – не во срамни гоштевки и пијанство, не во блуд и разврат, ниту, пак, во препирка и завист; 14туку облечете се во Господ Исус Христос и грижата за телото не претворајте ја во похоти
Ние со самото крштевање стануваме Христови, после со самата света причест примаме крв и тело Христова и ние се облекуваме во Исус Христос и се трудиме да живееме по неговата волја.Ти не си добар сс памет.
Дали ти се облачаш како Исус Христус?
Има едни сандале тија оргинал ги викаф исусофке,а тија од Али Експрес ги викаф апостолке.
Кои ги носиш ти?
Ja носам џејсонки. Како маската на Џејсон од петок 13ти.Ти не си добар сс памет.
Дали ти се облачаш како Исус Христус?
Има едни сандале тија оргинал ги викаф исусофке,а тија од Али Експрес ги викаф апостолке.
Кои ги носиш ти?
Светото писмо ни служи како доказ, со докажани факти, со мудрости, за ние како луѓе да ја прифатиме реалноста и постоењето на живиот Бог....илјада свети книги прочитани и научени напамет, не ја носат мудроста на животот. Исти се по важност и тежина колку и од оној што научил само де се крсти...
...китењето со убави зборови било некогаш опиум за масите, денешницата носи поголеми предизвици и прашања за кои уште нема одговор
...а одговорот не доаѓа по дифолт од некој Бог, или некоја света книга
@PROROKOT @aishtajn- Никад не сум видел дека сте објавиле некоја песна на подфорумот музика..Слушате ли вие нешто или идете по онаа девиза музиката е ѓаволска работа..Бог бара луѓе од акција во мозокот кога грешиш се бориш и му се обраќаш за помош онака целиот немоќен да ти подаде рака и извади од гомната..Мрази статисти кои живеат по образци и се пазат да не погрешат..Така ми има кажано неформално..
Јас исто слушам музика, но не онаа што ја прават некои стрнски артисти ,,ритуална", сум слушал и таква без знаење, но сега кога би бирал ако ме прашаш од музика, би одбрал според мене поп музика, нешто рок и од се по нешто.@PROROKOT @aishtajn- Никад не сум видел дека сте објавиле некоја песна на подфорумот музика..Слушате ли вие нешто или идете по онаа девиза музиката е ѓаволска работа..Бог бара луѓе од акција во мозокот кога грешиш се бориш и му се обраќаш за помош онака целиот немоќен да ти подаде рака и извади од гомната..Мрази статисти кои живеат по образци и се пазат да не погрешат..Така ми има кажано неформално..