- Член од
- 17 јануари 2012
- Мислења
- 1.044
- Поени од реакции
- 644
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ти или не сакаш да ти биде јасно или толку ти се пропорциите на разбирањето. Не знам зошто се чувствувам како да разговарам со мало дете во моментот.
Тоа што Кроули го објавил во своите дела се далеку разликува од ,,куку и леле" почнувајќи од акцентот на кој што е пишувано, завршувајќи до квалитетот на мислата и значењето на напишаното. Зошто ти не го разбираш напишаното е:
1.поради твојот ограничен ум
2.поради недостаток на храброст
3.поради зависноста да служиш на злобата на стариот еон
Да набројувам уште?![]()
Знаеш дека е лудо да мислиш дека ќе навредиш мртов човек ако зборуваш лошо за истиот, нели?
Постојано бараш некој нешто да ти посочи, објасни... не можеш сам, дури и да донесеш погрешен заклучок, барем е твој, си се потрудил...
Постави цитат, не линкови - не брзај, тука сме. Ако не денес, утре ќе продолжиме...
Може затоа и не можеш да го разбереш текстот...
Интересно...
има некој на форумов кому верувањето во бог му помогнало? на пример си се молел за нешто долго време, си одел во црква, си палел свеќи, и ти се остварило, ти помогнало тоа?
или не функционира тоа така.
е дај пример де. не само има и готово. тебе ти помогнало некако? раскажи ја твојата приказнаДа, има.
Сега, што ќе речеш, дека нема?...
Јас разбирам колку што треба, нема потреба тебе да ти толкувам. Како тоа велиш со сигурност „еве, ти знаеш...“, што ова христијанство е, ќе велиме дека знаеме бидејќи веруваме? Не знаеш јас колку знам, нема ни да знаеш бидејќи воопшто не читаш тоа што јас читам...
Сега, одговори си: зашто да му веруваш на некој тотално „одлепен„ и во неговото бесмиселно и бесцелно бладање?