Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

• Креатор на темата Креатор на темата kooperativa
  • Време на започнување Време на започнување
Твојата вера е обична заблуда

Ма дај...

Е токму твојата не е заблуда, освен што не знаеш која е вистината наспроти мојата заблуда.[DOUBLEPOST=1467121420][/DOUBLEPOST]
фанатично бегство од реалноста .

..во фантазијата од Телемата.

Да, се согласувам.[DOUBLEPOST=1467121485][/DOUBLEPOST]
Никогаш и никаде не сум кажал такво нешто дека последицата и предходела на причината!

Ајде де: па нели особината и‘ претходи на слобдната волја. Или, пак треба да арчам време и да ти најдам линк од пост кој самиот си го напишал?[DOUBLEPOST=1467121519][/DOUBLEPOST]
Тоа е уште една од безбројните твои лаги.

А вистината е?...[DOUBLEPOST=1467121597][/DOUBLEPOST]
Обидот во секој твој пост да ја вмешаш Телемата и да ги извртиш нештата само ја нагласува твојата мизерија.

Телемата и нејзината извртеност ја споменувам само кога сте ти и твоиве другари предмет на моја критика. Телемата не е моја референца за ништо.

Само ова и ќе ти остане - бесконечно ретардирано тролање. Не си ни бил ти способен за нешто повеќе од тоа.
Па за тролање да тој дефинитивно трола но ај да не се навредуваме! И така сме Македонци ние не треба уште повеќе да си се навредуваме.

Па за тролање да тој дефинитивно трола но ај да не се навредуваме! И така сме Македонци ние не треба уште повеќе да си се навредуваме.
Од кај знаеш ти што сум јас? И каква врска има националноста со ова?

13528733_1470196409673097_5524506325756407451_n.jpg
[DOUBLEPOST=1467143054][/DOUBLEPOST]
13494766_642244122599173_6944496884540938618_n.jpg

Kaко на пример ова:

114. Simon Peter said to them, "Make Mary leave us, for females don't deserve life."

Симон Петар им рече:"Марија нека не напушти нас, зашто жените не заслужуваат да живеат".

Jesus said, "Look, I will guide her to make her male, so that she too may become a living spirit resembling you males. For every female who makes herself male will enter the kingdom of Heaven."

Исус одговори:" Види, јас неа ќе ја направам машко, така што таа ќе може да стане жив дух кој личи на вас, машките. Секоја жена која ќе се направи себеси машко, ќе влезе во Царството Небесно"

The Gospel of Thomas Collection
Вака сега не знам колку си запознаен со Гностичките учења и историјата на нивното движење, но верувам дека имаш доволно знаење да поврзеш стих со Евангелието според Тома и начинот на кој живееле Гностичките Катари според википедија за која се надевам дека се веродостојни информациите дека Катарите живееле аскетски - биле вегетаријанци и целибати, но и толку многу либерални со жената за тоа време што дури и го оправдувале женското свештенство. А јас пак го поврзав тој стих со начинот на кој што Катарите ја прифаќале реинкарнацијата и дека верувале дека секоја жена треба да има барем уште еден живот како маж за да се ослободи од тој циклус на материјалното постоење на Демиург. Спореди го сега стихот на Христос, со овие информации од википедиа. :)

Sent from my C2000 using Tapatalk

Во Македонија нема црква која навистина ќе му покаже на народот дека госпот е со неа, имаме само бизнис организации кои се занимаваат со овоземски работи од економско правен карактер, де се судат за земјишта за имоти, се проколнуваат еден со друг и редовно си обновуваат возен парк. Апсолутно ништо надприродно не мојш да видиш во нив (освен шо им изгореа еден куп храмови на велигден низ целата планета), друго е пример еден ваков проповедник, да го видиш вака на јаве како демонстрира силата на светиот дух:

Лажеш, твојата злонамерност не бира средства. Како ќе си го оправдаш пред својата совест фактот тоа што клеветиш и лажеш кога тие две се директно посочени во десетте божји заповеди?

Лажеш, твојата злонамерност не бира средства. Како ќе си го оправдаш пред својата совест фактот тоа што клеветиш и лажеш кога тие две се директно посочени во десетте божји заповеди?
Do What Thou Wilt Shall Be The Whole Of The Law!!!
Ако некој хомич сака да да си има дечко кој може даму забрани? Како тоа ме нарекуваш лажго? Повеќето ваши водачи и главни фаци си се занимавале и со својот и со другиот пол. Впрочем тоа и го прават до ден денешен, опто познати свари. Ионака во еврејскиот мистицизам не се многу дава акцент на етиката туку истата да биде испревртена, извоперена...

Do What Thou Wilt Shall Be The Whole Of The Law!!!
Ако некој хомич сака да да си има дечко кој може даму забрани? Како тоа ме нарекуваш лажго? Повеќето ваши водачи и главни фаци си се занимавале и со својот и со другиот пол. Впрочем тоа и го прават до ден денешен, опто познати свари. Ионака во еврејскиот мистицизам не се многу дава акцент на етиката туку истата да биде испревртена, извоперена...
Ова што си го истресол нема врска со еврејскиот мистицизам, туку со Телемата. Пак ќе те прашам - Каков христијанин си ти кога правилата на сопствената религија не си ги почитуваш? Каде виде дозвола лажно да сведочиш и да лажеш?

Ова што си го истресол нема врска со еврејскиот мистицизам, туку со Телемата. Пак ќе те прашам - Каков христијанин си ти кога правилата на сопствената религија не си ги почитуваш? Каде виде дозвола лажно да сведочиш и да лажеш?
А Телемата НЕ Е еврејски мистицизам, нели? Ако не е ондак што е?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom