Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

• Креатор на темата Креатор на темата kooperativa
  • Време на започнување Време на започнување
Kissss

Attachments

• 11846646_1647290748886475_4243554515796396118_n.jpg
    11846646_1647290748886475_4243554515796396118_n.jpg
    96,9 KB · Прегледи: 4
Дај наведи ги делата од Телемата.
Делата од Црквата се повеќе од познати.

Така, ќе видиме во кој правец делува Телемата а во кој Црквата, не само „на збор„, туку и „на дело„.
Веќе се наведени. Денес светот живее според принципите на новиот еон. Од 1904-та до сега, светот е драстично сменет, скоро сите слободни држави во своите уставни и правни модели ги имаат принципите што се потцртани во Liber Oz. Тоа неможеш да го негираш, нити да го смениш.[DOUBLEPOST=1465985887][/DOUBLEPOST]
Како што напишав: за паметните, веќе е одговорено.
Штета што ти не си меѓу нив.

Веќе се наведени. Денес светот живее според принципите на новиот еон.

Светов одамна живее според стариот еон: а тоа е злото, створено од неговиот татко.

Доцниш едно пар милениуми.

[/DOUBLEPOST]
Штета што ти не си меѓу нив.

Да беше ти меѓу нив, одамна ќе разбереше.[DOUBLEPOST=1465986065][/DOUBLEPOST]
Од 1904-та до сега, светот е драстично сменет, скоро сите слободни држави во своите уставни и правни модели ги имаат принципите што се потцртани во Liber Oz. Тоа неможеш да го негираш, нити да го смениш..

Liber Oz има вредност колку и вредноста од отпечатен весник.
Тоа што нештото било запишано на папир, не значи дека е прејдено во пракса.[DOUBLEPOST=1465986100][/DOUBLEPOST]
Сега само што приметив дека овој форум има 552 страници :giggle:

Алал да ти е: ќе те биде.[DOUBLEPOST=1465986160][/DOUBLEPOST]

Ко ќе биде саглам, јас самиот ќе ти потврдам дека е саглам.

Оваа книга што ја даде, нема користена литература и од каде овие информации на авторката на енциклопедијата.
Не знам што толку ме заморуваш ти мене по форумов... и тоа бесцелно обидувајќи постојано да ми покажеш како ти знаеш повеќе за се... :)

И не, нема да го спомне Gerald Massey, зошто да си прави проблеми авторот на енциклопедијата? Сепак битно е книга да се издаде. :)

И не може да споредуваш енциклопедија (под а ќе наредиме се што сме слушнале од секаде што почнува со А; потоа ќе пишуваме под В и за кои кратко ќе запишеме по нетшо) со книга која почнува од една точка, те запознава со многу работи потребни да се дојде до точка Б, преку кои објаснува како до Б.

Со какви работи ме запознава, со некои налудничави и неосновани алтернативни тврдења од типот на алтернативна историја каде Александар му бил учител на Александар и алтернативна географија каде Казахстан по површина е голем колку цела Европа?

Не се произнесе за Урантија.:)

Ко ќе биде саглам, јас самиот ќе ти потврдам дека е саглам.
А ти си као некој си аФторитет од бога даден па да оценуваш што е “саглам“, а што не?

Светов одамна живее според стариот еон: а тоа е злото, створено од неговиот татко.

Доцниш едно пар милениуми.
Те лажат поповите Мики.
Да беше ти меѓу нив, одамна ќе разбереше.
Сум разбрал јас, не се секирај за мене. Пробај ти да разбереш.
Liber Oz има вредност колку и вредноста од отпечатен весник.
Тоа што нештото било запишано на папир, не значи дека е прејдено во пракса.
Дека е прејдено во пракса доказ се законите според кој живееш. Ти можеш да пукнеш од мака поради тоа, но неможеш да го смениш фактот дека е реалност. Се што треба е проста споредба на Liber Oz и правата и слободите што ги гарантира уставот.

Ама зошто глумиш дека си ги читал делата... што добиваш со тоа?

Бегло минување низ текстот (затоа јас не сакам пдф) сите ве прави експерти.
Нека ти биде налудничаво и неосновано... ;)

Ама зошто глумиш дека си ги читал делата... што добиваш со тоа?

Бегло минување низ текстот (затоа јас не сакам пдф) сите ве прави експерти.
Нека ти биде налудничаво и неосновано... ;)

Немало потреба да ги читам целите дела и не глумам. Затоа на компјутер постои Ctrl+F, a во секоја посериозна книга постои индекс.

Едноставно, го наоѓаш бараниот поим и ги читаш само пасусите кои се однесуваат на него.

Тоа е тотално погрешно.

Си читаш пасуси си ги вадиш од контекст без да знаеш што е претходно зборувано и се ти е полно и рамно и доаѓаш да расправаш за тоа по форуми?
Браво...

Нема што да разговарам јас со тебе повеќе на форумов, иако знаев дека тоа го работиш цело време, полуписменост преку читање пасуси а не книги, чекав самиот да кажеш како оди тоа.

Пробај ти да разбереш.
.

Веќе разбрав.[DOUBLEPOST=1465987083][/DOUBLEPOST]
Дека е прејдено во пракса доказ се законите според кој живееш. Ти можеш да пукнеш од мака поради тоа, но неможеш да го смениш фактот дека е реалност. Се што треба е проста споредба на Liber Oz и правата и слободите што ги гарантира уставот.

Законите според кои живеам се битно поинакви од Телемитските и не ме засегаат на ниту еден начин: можеш до смрт да ме убедуваш дека е поинаку, нема да ти успее. Црквата и Телемата немаат ништо заедничко.

Правата и слободите се мртво слово на хартија: обиди се да ги оставриш и самиот ќе видиш во која заблуда битисуваш.

Уставот е парче хартија кое дури и законодавецот не го „онадуе„ ниту 3%. Скапанава Македонија и нејзината власт се школки пример за непочитување на Уставот.

Тоа е тотално погрешно.

Си читаш пасуси си ги вадиш од контекст без да знаеш што е претходно зборувано и се ти е полно и рамно и доаѓаш да расправаш за тоа по форуми?
Браво...

Нема што да разговарам јас со тебе повеќе на форумов, иако знаев дека тоа го работиш цело време, полуписменост преку читање пасуси а не книги, чекав самиот да кажеш како оди тоа.

Погрешно! Ништо не вадам од контекст. Aко во посочената енциклопедија, во индексот за Хорус имаме:

F0Xa0XR.png
,

како можам нешто да извадам од контекст, доколку ги прочитам сите сегменти каде се спомнува Хорус?

За нешто да извадам од контекст, како во овој случај со Озирис, потребно е да го прочитам само она што пишува за него на 289., 290. и 291. страница, а да не го прочитам, превидам или премолчам она што го пишува за Озирис на останатите страници како 187. и 188 и 215. и 259.:

23HGWAc.png

Не правам така! Читам сè!:)

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom