Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Веќе се наведени. Денес светот живее според принципите на новиот еон. Од 1904-та до сега, светот е драстично сменет, скоро сите слободни држави во своите уставни и правни модели ги имаат принципите што се потцртани во Liber Oz. Тоа неможеш да го негираш, нити да го смениш.[DOUBLEPOST=1465985887][/DOUBLEPOST]Дај наведи ги делата од Телемата.
Делата од Црквата се повеќе од познати.
Така, ќе видиме во кој правец делува Телемата а во кој Црквата, не само „на збор„, туку и „на дело„.
Штета што ти не си меѓу нив.Како што напишав: за паметните, веќе е одговорено.
Веќе се наведени. Денес светот живее според принципите на новиот еон.
[/DOUBLEPOST]
Штета што ти не си меѓу нив.
Од 1904-та до сега, светот е драстично сменет, скоро сите слободни држави во своите уставни и правни модели ги имаат принципите што се потцртани во Liber Oz. Тоа неможеш да го негираш, нити да го смениш..
Сега само што приметив дека овој форум има 552 страници![]()
Саглам е,.
Оваа книга што ја даде, нема користена литература и од каде овие информации на авторката на енциклопедијата.
Не знам што толку ме заморуваш ти мене по форумов... и тоа бесцелно обидувајќи постојано да ми покажеш како ти знаеш повеќе за се...
И не, нема да го спомне Gerald Massey, зошто да си прави проблеми авторот на енциклопедијата? Сепак битно е книга да се издаде.
И не може да споредуваш енциклопедија (под а ќе наредиме се што сме слушнале од секаде што почнува со А; потоа ќе пишуваме под В и за кои кратко ќе запишеме по нетшо) со книга која почнува од една точка, те запознава со многу работи потребни да се дојде до точка Б, преку кои објаснува како до Б.
А ти си као некој си аФторитет од бога даден па да оценуваш што е “саглам“, а што не?Ко ќе биде саглам, јас самиот ќе ти потврдам дека е саглам.
Те лажат поповите Мики.Светов одамна живее според стариот еон: а тоа е злото, створено од неговиот татко.
Доцниш едно пар милениуми.
Сум разбрал јас, не се секирај за мене. Пробај ти да разбереш.Да беше ти меѓу нив, одамна ќе разбереше.
Дека е прејдено во пракса доказ се законите според кој живееш. Ти можеш да пукнеш од мака поради тоа, но неможеш да го смениш фактот дека е реалност. Се што треба е проста споредба на Liber Oz и правата и слободите што ги гарантира уставот.Liber Oz има вредност колку и вредноста од отпечатен весник.
Тоа што нештото било запишано на папир, не значи дека е прејдено во пракса.
Ама зошто глумиш дека си ги читал делата... што добиваш со тоа?
Ама зошто глумиш дека си ги читал делата... што добиваш со тоа?
Бегло минување низ текстот (затоа јас не сакам пдф) сите ве прави експерти.
Нека ти биде налудничаво и неосновано...![]()
Те лажат поповите Мики.
.
Тоа е тотално погрешно.
Пробај ти да разбереш.
.
Дека е прејдено во пракса доказ се законите според кој живееш. Ти можеш да пукнеш од мака поради тоа, но неможеш да го смениш фактот дека е реалност. Се што треба е проста споредба на Liber Oz и правата и слободите што ги гарантира уставот.
Тоа е тотално погрешно.
Си читаш пасуси си ги вадиш од контекст без да знаеш што е претходно зборувано и се ти е полно и рамно и доаѓаш да расправаш за тоа по форуми?
Браво...
Нема што да разговарам јас со тебе повеќе на форумов, иако знаев дека тоа го работиш цело време, полуписменост преку читање пасуси а не книги, чекав самиот да кажеш како оди тоа.
Degustibus non est disputandum.Вистината е?...