Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

• Креатор на темата Креатор на темата kooperativa
  • Време на започнување Време на започнување
Ти си тој што се инаети, факт е дека денеска постојат илјадници фракции на христијанството, и сите до една тврдат дека баш тие се вистинската верзија.

За паметните, веќе е одговорено.
Друге можат да се самоповторуваат до смртта.

Хахаха, никогаш одејќи по патот не му текнало да седне да прочита некоја книга, а единствен хејтер на форумот е тој, ќе имаш прилика да видиш! Најчесто ќе пукаш од смеа на EPIC FAIL посебно ако се здружи со ZOTE! :D
Хаха па нов сум на форумов но на интернет додека си скролнував ова го најдов.
https://www.youtube.com/watch?v=DNP52mHgbQE

Стариот Завет се толкува во духот од Новиот Завет.
Евреите си го толкуваат Стариот Завет на начин кој е за нив поволен, но не и вистинит. Правилното толкување на Стариот Завет не е поволен за евреите.[DOUBLEPOST=1465984837][/DOUBLEPOST]

Ој порасни...[DOUBLEPOST=1465984899][/DOUBLEPOST]

И во ш‘о ја виде својата оригиналност во однос на другиве Богоборци, антихристи и сатанисти на форумов?..

Имај во предвид дека зборуваш со 15 годишно дете MIKI1 чија што оригиналност е на многу повисоко ниво од она твојата. Твоите мислења најчесто се или трол или препишуваш од премин портал. Детето има 15 години, а не кука на госпот како тебе!

Евреите си го толкуваат Стариот Завет на начин кој е за нив поволен, но не и вистинит. Правилното толкување на Стариот Завет не е поволен за евреите.[DOUBLEPOST=1465984837][/DOUBLEPOST]

И во ш‘о ја виде својата оригиналност во однос на другиве Богоборци, антихристи и сатанисти на форумов?..

Имај во предвид дека зборуваш со 15 годишно дете MIKI1 чија што оригиналност е на многу повисоко ниво од она твојата. Твоите мислења најчесто се или трол или препишуваш од премин портал. Детето има 15 години, а не кука на госпот како тебе!
Хаха па нов сум на форумов но на интернет додека си скролнував ова го најдов.
https://www.youtube.com/watch?v=DNP52mHgbQE

Хахаха, немој ни мартинки да носиш и тоа е грев! Заборави МИКИ и неговата компанија дека дедовците нивни беа Словените и беа пагани кои веруваа во Дажбог, Весна и остали, сега нештата кои останаа како традиција за нив се грев.

ОСВЕН КОЛЕДЕ! КОЛЕДЕ И КОЛЕДАРСКИОТ ОГАН, НЕ Е! :pos:

Евреите си го толкуваат Стариот Завет на начин кој е за нив поволен, но не и вистинит. Правилното толкување на Стариот Завет не е поволен за евреите.
Нели аргументот ти беше дека треба да учествуваш во пишување на писмото за да го толкуваш? Нели другите деноминации не учествувале во создавањето на писмото? Епа ни вие не сте учествувале во создавањето на тората, а сепак ја толкувате поинаку од евреите! Во каков дух е веќе ствар на вкусови! Вие си толкувате на еден начин, другите на друг, вашиот збор против зборот на другите, ништо повеќе.

Па дека сите не постојат :^)

Нели аргументот ти беше дека треба да учествуваш во пишување на писмото за да го толкуваш? Нели другите деноминации не учествувале во создавањето на писмото? Епа ни вие не сте учествувале во создавањето на тората, а сепак ја толкувате поинаку од евреите!.

Кога нешто пишувај, дај напиши го саглам.

Вакви “заклучоци„ изнесуваат само тотапно неписмени а самоповикани познавачи на Писмото и на историјатот од неговото оформување.

...и време му е за менување на пелените.
Па барем јас го носам товарот секој ден кога мислам што ќе ми се случи после смрт а не како тебе со твојот ГОСПОД. ООо да Господе прими ме у рајот за да ти цуцам чевли секој ден даа....

1. Поголем богоборец од тебе немам сретнато на форумов а богами Одина и шире.
2. Антихристи постојат само во главите на христијаните. Во се гледате непријател. И да не постојат ќе ги измислите. Вашава борба “за веру“ ми личи ко катите во каратето.
3. Сатанисти, хах погледни точка 2. BTW те поздрави Ортофон, другар му на мамон.

вашиот збор против зборот на другите, ништо повеќе.

Дај наведи ги делата од Телемата.
Делата од Црквата се повеќе од познати.

Така, ќе видиме во кој правец делува Телемата а во кој Црквата, не само „на збор„, туку и „на дело„.[DOUBLEPOST=1465985464][/DOUBLEPOST]
Стари, остави младината на раат.

Еве ја оставам: нека дој мајка ти да ти ги смени пелените.

Кога нешто пишувај, дај напиши го саглам.

Вакви “заклучоци„ изнесуваат само тотапно неписмени а самоповикани познавачи на Писмото и на историјатот од неговото оформување.
Саглам е, тоа што тебе не ти одговара е твој проблем. Твојата логика е, ти ги дискредитира толкувањата на останатите затоа што не учествувале во создавањето на писмото, што значи ни вашето толкување на нешто во кое не сте учествувале е подеднакво невалидно.

Па барем јас го носам товарот секој ден кога мислам што ќе ми се случи после смрт а не како тебе со твојот ГОСПОД. ООо да Господе прими ме у рајот за да ти цуцам чевли секој ден даа....

@MIKI1 детето го носи товарот, како Христа крстот што го носеше на грбот. Има 15 години и свесен е дека еден ден мора да умре и се прашува што понатаму без да се ограничува како тебе на идејата за рај и пекол! MIKI1 детето не сака да цуца чевли, засрами се МIKI1. 15 години има...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom