Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

• Креатор на темата Креатор на темата kooperativa
  • Време на започнување Време на започнување
Кога е Телемата во прашање, постои јасна и недвосмислена порака дека се работи за метафора и дека секој за себе треба да си ги толкува светите текстови. Каде има таква порака кај библијата?
Незнам дали има таква порака, чекај да го прашаме @Miki 1.[DOUBLEPOST=1465907017][/DOUBLEPOST]
@katinakatalina и ти за хороскопи ме прашуваш. Исус те гледа! :pos:
И тебе те гледа, и ти си божјо дете..и каде забранил Исус да не се занимаваме со хороскопи??:pos:

Па ако го знаеш тоа, тогаш која е потребата да постираш ваков фалсификат кој е повеќе од инфантилен?
И доколку знаеш за Изида, кажи дали ја знаеш разликата помеѓу resurrection и post-mortem erection, бидејќи очигледно е дека ценетиот автор на постираната сликичка не ја знае, а притоа во овој случај не го ни разликува Хорус од Озирис.

Знам што е разлика помеѓу ressurection и post-mortem-erection, знам и за Изида и Озирис. Освен една слика што копирав од гугл, другите информации ми се од Египетската книга на Мртвите, како што реков свесен сум дека сликата е фалш, проверив поопширно уште од вчера, се појавија многу сајтови каде што пишуваше дека информациите не се веродостојни. Зошто ја постирам? Затоа што Исус оди по вода!
Незнам дали има таква порака, чекај да го прашаме @Miki 1.[DOUBLEPOST=1465907017][/DOUBLEPOST]
И тебе те гледа, и ти си божјо дете..и каде забранил Исус да не се занимаваме со хороскопи??:pos:

Астрологијата е контрадикторна на православието! :)

Незнам дали има таква порака, чекај да го прашаме @Miki 1.

Нема таква порака.

Но, има друга: „...и кој не собира со Мене, тој растура...„ (Матеј, 12.30). Тоа е пораката Божја.

Разликата е појќе од очигледна; Христос собира кон и околу Себе, а Телемата растура.[DOUBLEPOST=1465908347][/DOUBLEPOST]
Астрологијата е контрадикторна на православието! :)

Зашто?...o_O

Последно уредено:
Можно е нешто да е напишано за хорус како предвидување,
Знаете како 20 000 милји под морето што е напишана?
Кој ли му шепнал на Жил Верн како ние ќе живееме?
Може некој да имал предвидување за Христа и го искористил за приказна, ја продал за злато... знаете мамонот се јавил... Одтука може да има и сличности... знаете...
Кој знае знае кој не знае има време ќе научи....

Незнам дали има таква порака, чекај да го прашаме @Miki 1.
:pos: Го најде човекот.
Нема таква порака.

Но, има друга: „...и кој не собира со Мене, тој растура...„ (Матеј, 12.30). Тоа е пораката Божја.

Разликата е појќе од очигледна; Христос собира кон и околу Себе, а Телемата растура.
Да бе!!! Затоа денес има 30 000 деноминации на Телемата а само едно христијанство.....у ствари чекај.....ќе да е обратно? Што викаш?

Оти се смееш, па има познавање човекот, сакал ти признал или не...ете јас си признав дека незнам.
Човекот има познавање, колку јас што сум архиепископ. Имал познавање......:tapp:
Добро бе, сериозно! Тролаш или стварно си толку за никаде?

Човекот има познавање, колку јас што сум архиепископ. Имал познавање......:tapp:
Добро бе, сериозно! Тролаш или стварно си толку за никаде?
Не, стварно е глупа и малце емотивно нестабилна.
Не треба сериозно да сфаќаш вакви луѓе, со нив треба да бидеш милослив, да им помагаш и да не ги осудуваш. Би се расправал ли ти со некој којшто има Даунов? Или аутизам?

Не, стварно е глупа и малце емотивно нестабилна.
Не треба сериозно да сфаќаш вакви луѓе, со нив треба да бидеш милослив, да им помагаш и да не ги осудуваш. Би се расправал ли ти со некој којшто има Даунов? Или аутизам?
Абе и тука ли долета, остај не на раат, гледаш дека си правиме моабет асален, нешто што ти не познаваш:dudlac:

Абе и тука ли долета, остај не на раат, гледаш дека си правиме моабет асален, нешто што ти не познаваш:dudlac:

Аууу после муабетите што ти ги видов во тема хомосексуалност а од асалност да се немало. Му се умилкуваш на MIKI1 ама и не го толку сакаш кога не ти одговара на прашање пример ,,Зошто на света года нема жени" оти искрено, дека тој тантор би можел да одговори на некое прашање тука на форумот. :)

Да бе!!! Затоа денес има 30 000 деноминации на Телемата а само едно христијанство.....у ствари чекај.....ќе да е обратно? Што викаш?

Во право си: обратно е! Ама пак не веруваш...:pos:

Ај да то подобјаснам зашто си во право!

Наиме, едно е рисјанството, она Христовото. Нема „второ„, нема „трето„, нема „три илјадитто„. На идиотите веќе им е јасно кога и кој ги има створено сите оние заедници кои себе си се самоименуваат за „христијани„ и кои си имаат некои свои христоси.

Еден Е Бог, една е Црквата, една е верата, една е вистината, едно е крштевањето! Едно! Нема повеќе од „едно!

За разлика од едното рисјанство, има(ш) тони и тони лаги, кои ги слушаме неколку илјади години, запакувани и препакувани во најразлични амбалажи! Твојата Телема е само онаа стара и новозакапувана Едемска лага, која се сведува на оној предлог од змијата: „...ќе станете како богови...„.! Се‘ што треба, е да к‘снете од она кое е забрането!

Само толку!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom