Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

• Креатор на темата Креатор на темата kooperativa
  • Време на започнување Време на започнување
За тебе единствена вистина е

...онаа која миљон пути ја напишав.[DOUBLEPOST=1465382210][/DOUBLEPOST]
ќе бев засрамен од својот брат кој го прикажува христијанството во својата оригинална форма, ПРЕДРАСУДИ и ГЛАД ЗА МОЌ И КОНТРОЛА! :)

...што само по себе докажува дека (ти) не би бил христијанин...:sneaky:

...онаа која миљон пути ја напишав.

Напишаа и Хептаграм и Атеист и Ipsissimus и уште многу други, но како што тебе не ти одговара нашето слободноумие и одбивање да бидеме црни овци на твоите милион пати прелажани ,,вистини", така и нас не ни одговара да се потчиниме на некој со под-просечна интелигенција кој што своите фрустрации ги лечи преку пишување на лаги, а прашува за вистина!

За да добиеш љубов - треба да дадеш!
За да добиеш вистина - не треба да лажеш!

Мил мој MIKI1[DOUBLEPOST=1465382341][/DOUBLEPOST]
...онаа која миљон пути ја напишав.[DOUBLEPOST=1465382210][/DOUBLEPOST]

...што само по себе докажува дека (ти) не би бил христијанин...:sneaky:

Конечно нешто паметно! Конечно! :)

Напишаа и Хептаграм и Атеист и Ipsissimus и уште многу други, но како што тебе не ти одговара нашето слободноумие

Пак си ласкаш; зашто товето/вашето слободоумие би ми пречело? Напротив: слободумоноста е сама по себе показател за вистинитоста од мојата вероисповест. Понајмалку ми треба слободумност од луѓе кои забраздиле во злото.

Се зезна, а?...:sneaky:[DOUBLEPOST=1465382507][/DOUBLEPOST]
За да добиеш вистина - не треба да лажеш!

Дај, конечно, напиши ја вистината. :sneaky:

Пак си ласкаш; зашто товето/вашето слободоумие би ми пречело? Напротив: слободумоноста е сама по себе показател за вистинитоста од мојата вероисповест. Понајмалку ми треба слободумност од луѓе кои забраздиле во злото.

Се зезна, а?...:sneaky:[DOUBLEPOST=1465382507][/DOUBLEPOST]

Вистинатa: излегуваш надвор и го гледаш небото, плаво и безконечно. На Земјата си само ти, а истото небо е твоја проекција која што ја гледаш од својата перспектива. Додека си пак на истата сфаќаш дека можеш право, лево или десно, но ти ќе фатиш назад во црквата, која ќе ти вели дека на небото позади облаците има госпот! :)

@MIKI1 @SpaceTraveler Нема потреба Админите да се занимаваат со вашите писанија и навреди тука. Затоа постои модератор на подфорумов религија. И ќе додели казнени ако некој заслужи, дури и да не е пријавено.

Аман колку пати треба да ти се каже вистината. Но нејсе Repetitio est mater studiorum.
Еве ти ја вистината:
De gustibus non est disputandum.

Или ако сакаш сликовито во контекст на религијата
KOMPaths.png
oprah_path.jpg

Attachments

• KOMPaths.png
    KOMPaths.png
    327,2 KB · Прегледи: 0
Последно уредено:
SpaceTraveler,

а бе барав да ми ја напишеш вистината, а не твоите фантази и желби...

Ти ја напишав, ама ти се плашиш од фактот дека сме сами и затоа те разбирам зошто бараш утехи во црквата дека со тебе е Исус или не знам кој. За вистината можеби ти е премногу рано, уште немаш храброст реалноста да ја погледнеш со очите![DOUBLEPOST=1465383244][/DOUBLEPOST]
SpaceTraveler,

а бе барав да ми ја напишеш вистината, а не твоите фантазии и желби...[DOUBLEPOST=1465383086][/DOUBLEPOST]

Се топам од милина...:X3:

Мил мој MIKI1 додека твојата природа ти налага да бидеш дел од црквата, биди! Јас на тебе гледам како соговорник кој го сакам и почитувам, ама не можам да ги толерирам твоите тролања, ниту кон мене, ниту кон било кој тука на форумот што ти преставува потенцијален непријател само затоа што не се согласува со тебе!

За вистината можеби ти е премногу рано, уште немаш храброст реалноста да ја погледнеш со очите!

Еве: ти си храбар, паметен, способен.

Дај конечно, последен пат ти велам, напиши за вистината! Не твоите фантазии и желби, туку вистината, која е иста и за тебе и за мене.

Ќе можеш?...Јас велам. не, не можеш, не ја ни знаеш.

Еве: ти си храбар, паметен, способен.

Дај конечно, последен пат ти велам, напиши за вистината! Не твоите фантазии и желби, туку вистината, која е иста и за тебе и за мене.

Ќе можеш?...Јас велам. не, не можеш, не ја ни знаеш.

Ти си трол! Нешто кое го знаеме јас и ти и целиот форум и го прифаќаме како Универзална вистина!

Да така и напишав, отфлија и напуштија римокатоличка вера и си оформија своја нова вера - прравославна[DOUBLEPOST=1465371441][/DOUBLEPOST]
аман бе се ви е потсвест
“пишува често на теми за хомосексуалство - мора да е потсвесно геј“
“пишува стално на теми за религија - мора потсвесно да бара одговори за госпот“
“пишува често на тема за готвење - мора да е потсвесно гладен“

форум е за дискусии, ако секој еднаш ќе напиши шо мисли за некоја тема - нема да постои повеќе, да беа ко тебе сите “еднаш ќе кажам можда еднаш ќе се вмешам во разговор од два дена и толку, вртам грб“ ќе замреше Кајгана после 3 месеци, секој ќе напишеше по едно - две мислења на тема и ајт готово, 50 теми по 2 мислења - 100 мислења и затварај акаунт.
Ај за мене да ти ечудно шо потсвесно баррам, али шопрајме со овие “верници“ кои само тука пишат, јас лутм низ теми “потсвесно си имам многу прашања“ али верник бе да пиши иљадници мислења за вера - шо иума тука потсвесно? сомнеж? несигурност? барање одговори?
Верник (према тебе“ на тема религија треба да напиши, “Ја вервам во госпот“ и толку. Евентуално уше едно мислење и да сврти грб (ко шо прајш ти шо немаш подсвест) а не вака од страна во страна да излегваат се посумњиви и посумњиви во подсвеста со стотици страни напишани на темата.

нееееее
јас пишам по 1000 муабети на теми што ме интересираат. Зборам за теми што како тебе религијата така мене спортот на пример не ме интересира и ептен нешто треба да ми привлече внимание па да кажам мислење.
А кај тебе ова навредување на мојот начин на живот, ако не е потсвесно тогаш е свесно, те молам кажи ми зошто толку свесно те интересираат теми за Бог, зошто свесно ти пречи моето постоење? Практично кога ќе прочитам „госпоТ“ „ристета“ како во очи да ми чепкаш, викаш дека си свесен и свесно ми чепкаш во око - не ти верувам дека си свесен за тоа.

нееееее
јас пишам по 1000 муабети на теми што ме интересираат. Зборам за теми што како тебе религијата така мене спортот на пример не ме интересира и ептен нешто треба да ми привлече внимание па да кажам мислење.
А кај тебе ова навредување на мојот начин на живот, ако не е потсвесно тогаш е свесно, те молам кажи ми зошто толку свесно те интересираат теми за Бог, зошто свесно ти пречи моето постоење? Практично кога ќе прочитам „госпоТ“ „ристета“ како во очи да ми чепкаш, викаш дека си свесен и свесно ми чепкаш во око - не ти верувам дека си свесен за тоа.
Кој може бе да биде свесен како му е на некој пример муслиман кога велат дека Мухамед а.с. не е пророк божји? или на некој паган дека не постоеле други богови или некој протестант дека неговата вера е ерес или некој саботјан дека се секта.....

нееееее

Човекот копнее да ја дознае вистината гледајќи надвор од перспективите на религиите, додека пак припадниците на религиите сметаат дека секоја вистина е омраза, не за друго, туку затоа што и самите ја мразат вистината! :)

Ох, ти веројатно не знаеш дека во средниот век пак луѓето кој се обидуваа да дојдат до нешто повеќе од црковна догма беа нарекувани вештери, вештерки, ороспии и беа палени и бесени, а ништо не е различно и во ново време. Имам другар евангелист кој смета дека секој што не е христијанин, а чепка во духовни нешта е СПИРИТУЕЛНА К*РВА! Ова ,,ристос" , ,,госпот" дури е премногу хумано во однос на тоа на што е спремна црквата над ,,смртниците"

Ти си трол! Нешто кое го знаеме јас и ти и целиот форум и го прифаќаме како Универзална вистина!

Во ред: јас сум трол.

А таа вистина е?...

Не биди стипса, дај сподели сос нас, кои се‘ уште лутаме и не сме ја спознале „универзалната вистина„.

А таа вистина е?...

Не биди стипса, дај сподели сос нас, кои се‘ уште лутаме и не сме ја спознале „универзалната вистина„.

Нема да го хранам тролот повеќе.
Да, јас сум храбар, способен и имам Телемитски ставови и гледишта за животот! Сигурно не би им бранел на своите деца утре доколку сакаат да посетат црква. Сепак имам пријатели кој се христијани и муслимани и слично. Ако си и ти спремен да ја оставиш секоја единка да се бара во природата без да ги манипулираш и да им го переш мозокот тогаш и ти си способен! Ако не да си ја дознаеш вистината за себе, барем да им дадеш шанса на другите!

ти си трол бе аман,
не може некој толку плитко да биде спиритуален

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom