Диско

• Креатор на темата Креатор на темата Тикви4ка
  • Време на започнување Време на започнување
Порано луѓето иделе во диско да се изденсаат и да си поминат добро. Денес истото го прават ама се повеќе ме тера да кажам дека само идат да бидат видени од другите и сликани за кадевечер или зазабава.

Ја па бегам од нив и многу ме нервираат, обично ме фаќаат у тесно:pos2: а диско ко диско многу е сменето, се знае еден стил на музика и крај ако ми е за Цеца, Саша и зидове компанијата ќе си идам у кафана.:helou:

Ја како шо знам тоа поранешното „диско“ е било стил. Таква музика се е пуштало, денсањето е било друго јаче, не е како сега. Годините си минат, нови музички трендови се мењат. ДИСКОТЕКА или на нашки кажано ДИСКО е место дека што музиката ќе биде како прво доста посилна од кафичите, ќе се пушта прогресив хаус, техно, минимал, теч-хаус и слично... Кај нас у дискотеката не е случај како шо наведувате, дека после 2 часот рока српско и македонско. По цела вечер си тече еден вид музика, освен у многу ретки случаи. У дискотека не треба да доваѓат пеачи! посебно не турбо фолкери. тоа веќе наликува на кафана не на дискотека.... ама у денешно време нема посебни места кадешто доваѓат пеачи, па ајде у дискотеките.

Кога бев мал(копиљ) имапе диско до 10 саат за нас(копиљаците) и памтам дека ја пуштаа зомби од кренберис.
Тоа беа факинг јебани добри времиња...сега има дискотека што се вика хард рок а само рап и техно има ни Р од рок.

Б’рн, ДИСКО е цел музички правец. Помешан со фанл, соул, џез, рок.
Се надевам дека го имаш гледано 54, филмот за најпознатата дискотека на сите времиња, STUDIO 54.

диско? нема денес такво нешто....
ако не стоиш ‘добро‘ со тие на врата тешко да влезеш........
а тие на врата............. кој од кој поголем се*ак............. мислат дискотекиве нивни се па........... се понашаат..........:tapp:

диско? нема денес такво нешто....
ако не стоиш ‘добро‘ со тие на врата тешко да влезеш........
а тие на врата............. кој од кој поголем се*ак............. мислат дискотекиве нивни се па........... се понашаат..........:tapp:

Хм незнам на времето мислам повеќе беше така последно време мислам дека е сменето, само што пример Битола и во дискотеките има ретко атмосфера како за дискотека , сите се некако пасивни се срамат да играат или па дремат чмарат цаурат, глупи лиѓе.

Диско ти е демоде више, само ради актуелни и нови траки шо пуштаат ништо друго :)
Ок може и реновирање на местото чат пат зависи шо како :pos:
Кај нас поимот диско се меша и се става во ист кош со некои "врска си нема" поими и се добива каша, од која можеш само да се исповратиш!
И мене ми остана да одам во диско и да пукам сеир на увелико, друго нема што - се пицнуваш во најдобро и кога одиш на некој прием, банкет, роденден, свадба, матура, состанок... пиеш ко скот на истите тие дешавки, е сеа околу цурите е малце шо немоеш некоја сваќа или помлада деверица да опнеш :pos: па мораш во диско да се пушташ на све живо и диво и да им пукаш муабети у стилот - иам делови за шкода, оригинал, ај да ги бутнеме преку стариот твој :pos: Прајвет журка кога сакаш моеш да си направиш па и диско топка да поставиш :)
Башка веќе и ги прават свои журки на некој начин (буџованчињава), па мора тој или оној да влезе, додека ние горе од сепаре ги буљаме и им се смееме доле на овие шо се потат и гураат меѓу себе, пф сељачка работа (мислам на карактер не на човек од село!).
Само што мислам дека диското нема да умре никад, зборам за други простори, овде тоа не важи :toe:
Зошто овде не се живее тој живот, овде се знае, мора да сум боље од другите, инаку........нема да влезат :pos: :helou:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom