Тикви4ка
Нарцис со сина крв
- Член од
- 1 март 2007
- Мислења
- 3.134
- Поени од реакции
- 273
Што за вас претставува диското како институција? Што било, а што е сега?
Се си има одредена хиреархија... Да речеме биртијата има пеВачка со шишки, во кафана има фолк/турбо фолк, а диското БИ ТРЕБАЛО да е институција со малку пософистицарн поглед кон изборот на музика
е арно ама овие вредности се малку измешани во последно време... или пак мене така ми се чини...
најчесто шемата се одвива на следниов начин: нешто електро за почеток, македонски поп-рок и на крај те негде околу 2 часот почнува најтурбото од турбото...
мојата дефиниција за диско изгледа е малку застарена или незнам што е работата.
ваша дефиниција?
Се си има одредена хиреархија... Да речеме биртијата има пеВачка со шишки, во кафана има фолк/турбо фолк, а диското БИ ТРЕБАЛО да е институција со малку пософистицарн поглед кон изборот на музика
е арно ама овие вредности се малку измешани во последно време... или пак мене така ми се чини...
најчесто шемата се одвива на следниов начин: нешто електро за почеток, македонски поп-рок и на крај те негде околу 2 часот почнува најтурбото од турбото...
мојата дефиниција за диско изгледа е малку застарена или незнам што е работата.
ваша дефиниција?

во Скопје на пример нема такви лоши миксови (зборам за дискотеките во центарот) од жанрови и стилови,сепак различно е да...и мене ми пречат фејкери и фаци кои нареден ден се бараат на нет со флашата до нив демек ја седам на сепаре и пијам
ја одам во дискотеки заради музиката и заради денсањето а за другите...баш ме боли уво,гледам мене да ми е убаво :je: