Директор и вработена

• Креатор на темата Креатор на темата Geri
  • Време на започнување Време на започнување
Мислам дека на темава нема простор за лица со хормонално пореметување. Тука може да дискутираат само луѓе што ги привлекуваат лица од спротивниот пол, затоа биди љубезен и напушти ја дискусијава.
Кликаш пријава за вулгарен речник, а навредуваш? И плус правила измислуваш кој смее да дискутира, а кој не смее. Добиваш опомена.
Темава иде под клуч додека ја средам.
65 постови се избришани, знаеме дека е трол, но држете се до темата и без лични препукувања. Ова е опомена до сите на кои им фалат мислења.

Јас со мојов мозок далеку повеќе имам постигнато од тебе. Треба тебе да те чекам за да ме стасаш.

Сакаше реално мислење, пореално од моето нема. Прави што ќе правиш, ланецот последици што набројав, тоа ќе ти се случи. Инаку се надевам дека ќе го направиш тоа што го кажа, баш за да си ја научиш лекцијата еден ден. На потешкиот начин.

А што сакаш девојките да ти кажат? Ете имаш девојки на темава, ти кажаа што мислат. А, ако мислењата на грото машки овде не ти се допаѓаат, бујрум одјеби на друго место со истото прашање. Реални машки мислења се сите овие што ги чу овде.
едит

За тие што би одговориле со "Да" и со "Не" на двете твои прашања, за таквите не е брак, и нема што да бараат таму. Ако не се познаваш доволно себе си, ич во врска не влегувај, не па брак. А единствено ако се знаеш себе си во доволна мера и како функционираш во таква сериозна средина, само тогаш можеш да знаеш дали си спремен за нешто посериозно, како брак.

Не гледам да има причина за правење глупости, ако човек знае да биде задоволен со еден партнер, и одбрал добар, компатибилен партнер.
Да,но понекогаш човек има предизвици и искушенија во животот.

Кликаш пријава за вулгарен речник, а навредуваш? И плус правила измислуваш кој смее да дискутира, а кој не смее. Добиваш опомена.
Темава иде под клуч додека ја средам.
65 постови се избришани, знаеме дека е трол, но држете се до темата и без лични препукувања. Ова е опомена до сите на кои им фалат мислења.
Jas ja postaviv temata,site mislat deka e trol,a sto ako ne e?:facepalm:

Хахахаха ама по наслово се гледа дека не си директор..Директор и вработена..хахахахах па кој директор тоа ке напише на наслов бе,тоа може некое дете од петто одделение за оваа ситуација да стае таков наслов.

Хахахаха ама по наслово се гледа дека не си директор..Директор и вработена..хахахахах па кој директор тоа ке напише на наслов бе,тоа може некое дете од петто одделение за оваа ситуација да стае таков наслов.
Jas sum toj shto sum ama sum toj,ama kako moze ova forumdziive odma daa mislat deka nekoj gi zeza,nekoj saka da napravi nesto,gi lazat...krivo ti e brat,sedi ti doma i:drk:

Изгледа некои луѓе не се свесни на што е подготвена една жена, особено жена што нема што да изгуби во животот. Ако некогаш дојде до степен "вработената" да нема што да изгуби во животот, ставај си ја брате јамката подобро затоа што ќе потонеш во бунарот заедно со неа.
А жена ти ќе дознае, кога и да е ќе дознае, многу луѓе мислеле дека нема да се дознае, ама се дознало секогаш и во секој случај, и ја наебале, гадно, онака за цел живот ја наебале :)

Temava ja otvoriv bidejki sum nov tuka kako sto kazav pogore da vidam kako razmisluvaat pomladite,kako ja gledaat celata situacija bidejki sum ubeden deka moralot voopsto e dosta opadnat.Saklav od ova da proizlezat i site da svatat nekoi zakluchosci deka sepak treba da se cenat nekoi raboti.Milo mi beshe sto me napadnaa deka sum ne moralen bidejki treba da se gleda na prvo mesto semejstvoto,decata,moralni da bideme i taka natamu..Pozdrav!

Темата ја отвори бидејќи си убеден дека моралот воопшто е доста опаднат.
Ај те молам да ми одговориш:
‘‘ Дали да ја опнам вработената‘‘ каде е тука моралот? Има ли морал воопшто?
Целиот свет веќе одамна е отиден во амбис. Токму затоа сум против судење од типот ‘‘ти си несовесен, ти си неморален, ти немаш совест и слично. Секој за себе сам си знае најдобро и секој за себе сам ќе си ги сноси последиците што подоцна можат да произлезат од секоја негова одлука.
Чист факт е, а и сосема природно дека сме сепак само животинки, постои нагон, но разликата е што имаме памет и свест. Природата и моралот си противречат меѓусебе, но моралот како таков мора да постои заради баланс на нештата.
Вработената ете ќе ја опнеш, ќе си поминеш убаво на тоа службено патување и што после?
Треба да ги ставиш на маса сите последици кои можат да настанат од таа ситуација.
Да ги ставиш во едната рака твојата секси и млада вработена, а во другата рака твоето семејство, СЕКОГАШ семејството повеќе ќе натежне и повеќе ќе боли. Вработената е минлива категорија, а семејството вечна. Ти можеш да имаш 100 муваторки, ама тие деца само тебе ќе те имаат за татко.
Твојата сопруга (каква таква), секогаш ќе биде МАЈКА на твоите деца, а како мајка на твоите деца треба и да се почитува.

Темата ја отвори бидејќи си убеден дека моралот воопшто е доста опаднат.
Ај те молам да ми одговориш:
‘‘ Дали да ја опнам вработената‘‘ каде е тука моралот? Има ли морал воопшто?
Целиот свет веќе одамна е отиден во амбис. Токму затоа сум против судење од типот ‘‘ти си несовесен, ти си неморален, ти немаш совест и слично. Секој за себе сам си знае најдобро и секој за себе сам ќе си ги сноси последиците што подоцна можат да произлезат од секоја негова одлука.
Чист факт е, а и сосема природно дека сме сепак само животинки, постои нагон, но разликата е што имаме памет и свест. Природата и моралот си противречат меѓусебе, но моралот како таков мора да постои заради баланс на нештата.
Вработената ете ќе ја опнеш, ќе си поминеш убаво на тоа службено патување и што после?
Треба да ги ставиш на маса сите последици кои можат да настанат од таа ситуација.
Да ги ставиш во едната рака твојата секси и млада вработена, а во другата рака твоето семејство, СЕКОГАШ семејството повеќе ќе натежне и повеќе ќе боли. Вработената е минлива категорија, а семејството вечна. Ти можеш да имаш 100 муваторки, ама тие деца само тебе ќе те имаат за татко.
Твојата сопруга (каква таква), секогаш ќе биде МАЈКА на твоите деца, а како мајка на твоите деца треба и да се почитува.
Ni moeto razmisluvanje ne e nesto porazlicno,go kazav pri kraj na temava.Iskreno objasniv pogore no eve,milo mi e da postojat vakvi razmisluvanja od mladi,vraboteni,intelektualki,lugje vo brak.Dobro opisuvas deka se e otideno vo ambis,i stvarno sum revoltiran od faktot bidejki edno se pravi na teren a drugo se pisuva tuka.Eve pojasnuvanje,znaci ne sum nekoj sto loso izgleda,naprotiv i redovno mi se slucuva istata prikazna sto morash da mi veruvash deka ne ja prifakjam.Za da dojdat do celta mladive shirat noze odma,bez predrasudi,bez razmisluvanje dali nekogo ke navredat ili so taa nivna postapka ke unistat necij zivot.Celta mi beshe uste ednas da go sogledam moralot i da se ubedam vo toa sto go mislam.Ovde poinaku se istaknuva na delo e param parche.Ke bidam iskren do kraj vo muabetot i toa sekogash ko sugeriram vo mashki muabeti so kolegi prijateli ili so drugari.Dokolku od x pricini i dosol nozot do koska za da napravis takva belja najubavo se pravi so platena devojka.Kolku i saka neka vi izgleda nemoralno no taa ja plakjas i tuka zavrsuva prikaznata.Nema iminja,telefoni identiteti,nema ni da znae koj si.Sto se slucuva so vrabotenata,koleskata,prijatelkata,ne mora da znaci deka ke izleze na videlina no ete da kazeme postoi sansa.Vo predhodniot primer ne.Najveke vo site diskusii sto me zagrizi e faktot deka bev napagjan na ovaa tema od mladi pomegju 18-24 godini,deca sto ne se ni vo brak,pa duri i da se izjasnam ne poccnale ni da ziveat so ona brzo tempo na zivot.Me napagjaat kako sum nemoralen,vo pravo se ne vikam ne no problemot e vo toa sto oni treba da me branat.Momci zivejte si go zivotot,zurkajte se,brkajte zenski,izzleguvajte,druzete se,nemojte da vlezete vo brak so prvata sto ke vi rasiri noze i ke ve frli vo nesves.Morate da proziveete za da ova sto go peckav jas ne go pravite voopsto vo zivotot.Krajnata cel bese da se izvlece ovoj zaklucok a ne dali jas kee ja "plesnam" vabotenata.Ova do sega go kazuvav od iskustvo se pominav niz zivotot zboruvam na periodot do brak,sega si go pominuvam i ona kako sto treba da bide.Pak se zurkame so "zenickata",izleguvame so prijatelite,odime vo teatar,kino,disko barem ednas vo mesecot,vo restorani navecer barem sekoj tret den na saat dva mozat da me vidat.Skopskata sema e taa.Se nadevam deka posle triestina godini so babickata ke si gi proziveeme i tie denovi kakov e rodot i kako treba da bide.Problemot e mashkite,ne se zainteresirani vo temive,a prodavaat moral.Sega i voopshto ne me cudi a ne im veruvav na prikaznite na devojkive mladi niz gradot deka nemalo mashki vo gradot.Pa ova mi ja potkrepi nivnata teorija,izvinete na izraz no maskive ovde poveke se grizat za moralot otkolku da plesnat nekoja devojka navecer nekade.Toa e druga tema veke no ajde ke ja nacneme jas i ti,ako si na taa vozrast potvrdi ili negiraj dali e toa taka.Dali koga izleguvash ti priogjaat mashki,dali ako ne si vo brak ti se pustaat i ti priogjaat,dali ti baraat.Ti tvrdam deka ne,ili retko.Zasto?.............................................se zamuabetiv mnogu.Nema veze uste ednas momci poentata e PROZIVEJTE KAKO STO TREBA DO BRAK ZA DA POSLE NE PRAVITE GLUPOSTI.
p.s.
Vrabotenata dali ke ja "plesnam"?Lesna rabota e toa,mozebi ke p[rezivee a mozebi i ne.Sakate li da pomisli deka direktorot i e rikverc.;)

Ni moeto razmisluvanje ne e nesto porazlicno,go kazav pri kraj na temava.Iskreno objasniv pogore no eve,milo mi e da postojat vakvi razmisluvanja od mladi,vraboteni,intelektualki,lugje vo brak.Dobro opisuvas deka se e otideno vo ambis,i stvarno sum revoltiran od faktot bidejki edno se pravi na teren a drugo se pisuva tuka.Eve pojasnuvanje,znaci ne sum nekoj sto loso izgleda,naprotiv i redovno mi se slucuva istata prikazna sto morash da mi veruvash deka ne ja prifakjam.Za da dojdat do celta mladive shirat noze odma,bez predrasudi,bez razmisluvanje dali nekogo ke navredat ili so taa nivna postapka ke unistat necij zivot.Celta mi beshe uste ednas da go sogledam moralot i da se ubedam vo toa sto go mislam.Ovde poinaku se istaknuva na delo e param parche.Ke bidam iskren do kraj vo muabetot i toa sekogash ko sugeriram vo mashki muabeti so kolegi prijateli ili so drugari.Dokolku od x pricini i dosol nozot do koska za da napravis takva belja najubavo se pravi so platena devojka.Kolku i saka neka vi izgleda nemoralno no taa ja plakjas i tuka zavrsuva prikaznata.Nema iminja,telefoni identiteti,nema ni da znae koj si.Sto se slucuva so vrabotenata,koleskata,prijatelkata,ne mora da znaci deka ke izleze na videlina no ete da kazeme postoi sansa.Vo predhodniot primer ne.Najveke vo site diskusii sto me zagrizi e faktot deka bev napagjan na ovaa tema od mladi pomegju 18-24 godini,deca sto ne se ni vo brak,pa duri i da se izjasnam ne poccnale ni da ziveat so ona brzo tempo na zivot.Me napagjaat kako sum nemoralen,vo pravo se ne vikam ne no problemot e vo toa sto oni treba da me branat.Momci zivejte si go zivotot,zurkajte se,brkajte zenski,izzleguvajte,druzete se,nemojte da vlezete vo brak so prvata sto ke vi rasiri noze i ke ve frli vo nesves.Morate da proziveete za da ova sto go peckav jas ne go pravite voopsto vo zivotot.Krajnata cel bese da se izvlece ovoj zaklucok a ne dali jas kee ja "plesnam" vabotenata.Ova do sega go kazuvav od iskustvo se pominav niz zivotot zboruvam na periodot do brak,sega si go pominuvam i ona kako sto treba da bide.Pak se zurkame so "zenickata",izleguvame so prijatelite,odime vo teatar,kino,disko barem ednas vo mesecot,vo restorani navecer barem sekoj tret den na saat dva mozat da me vidat.Skopskata sema e taa.Se nadevam deka posle triestina godini so babickata ke si gi proziveeme i tie denovi kakov e rodot i kako treba da bide.Problemot e mashkite,ne se zainteresirani vo temive,a prodavaat moral.Sega i voopshto ne me cudi a ne im veruvav na prikaznite na devojkive mladi niz gradot deka nemalo mashki vo gradot.Pa ova mi ja potkrepi nivnata teorija,izvinete na izraz no maskive ovde poveke se grizat za moralot otkolku da plesnat nekoja devojka navecer nekade.Toa e druga tema veke no ajde ke ja nacneme jas i ti,ako si na taa vozrast potvrdi ili negiraj dali e toa taka.Dali koga izleguvash ti priogjaat mashki,dali ako ne si vo brak ti se pustaat i ti priogjaat,dali ti baraat.Ti tvrdam deka ne,ili retko.Zasto?.............................................se zamuabetiv mnogu.Nema veze uste ednas momci poentata e PROZIVEJTE KAKO STO TREBA DO BRAK ZA DA POSLE NE PRAVITE GLUPOSTI.
p.s.
Vrabotenata dali ke ja "plesnam"?Lesna rabota e toa,mozebi ke p[rezivee a mozebi i ne.Sakate li da pomisli deka direktorot i e rikverc.;)

:facepalm: Абе Аљи бе хој...
Си помислил ли некогаш да побараш некаква помош...
Можам да ти помогнам имам некои бројчиња од некои психолози и психијатри...
ОК можеби и си директор/газда(на некоја чорапаана:pos:), можеби и навистина имаш 30-40 год. но според начинов на кој размислуваш умствено си развиен како дете од 15-16 год. ................... ако се сите ’’директори’’ во МКД вакви како тебе тешко на државава и на народецов ............. :tapp:
А тоа дали ние тука сме биле морални или не тоа не е твој проблем, секој си знае за себеси колку е морален и да има сеуште луѓе што се морални далеку повеќе од тебе !
По тебе човече трчаат девојките бидејќи си газда и имаш пари, а не дека си нешто многу убав, а па за паметен немам зборови, тоа што градските шмизли или спонзоруши како ли да ги наречам не трчаат по мене ниту по Јанко, Петко и Станко тоа е така бидејќи немаме што да им понудиме, а не дека не сме машки !

Директоре, стај хоум видео или нема да ти поверуваме дека си напраил нешто со вработената :)

Ме мрзи да читам,што направи,и го втера ли на колешката?Не се заебавам,озбилно прашам.Ја плесна ли?

Geri; не губи нерви и без навреди, добиваш опомена.

Колку „светци“ никнале на темава, како печурки.....прво од каде Вие сте толку сигурни дека нема да се предадете на такво искушение? Што одма сте почнале да му судите на човекот?Така е исто додуша и со кодошењето во секоја фирма; секој втор вели дека не е кодош, а всушност тие што го тврдат тоа се најголеми кодоши, особено кога станува збор за постигнување некакво лично задоволство или придобивка.Како и со кодошењето, така ќе испадне истото и со оваа работа.

Друго, кога сме веќе кај темата (ова до креаторот на темата), не ли си подразмисли ти дека тоа „мување“ што ти го нуди таа служи за некаква цел?Внимавај после она да не ти го „опне“......;)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom