Ni moeto razmisluvanje ne e nesto porazlicno,go kazav pri kraj na temava.Iskreno objasniv pogore no eve,milo mi e da postojat vakvi razmisluvanja od mladi,vraboteni,intelektualki,lugje vo brak.Dobro opisuvas deka se e otideno vo ambis,i stvarno sum revoltiran od faktot bidejki edno se pravi na teren a drugo se pisuva tuka.Eve pojasnuvanje,znaci ne sum nekoj sto loso izgleda,naprotiv i redovno mi se slucuva istata prikazna sto morash da mi veruvash deka ne ja prifakjam.Za da dojdat do celta mladive shirat noze odma,bez predrasudi,bez razmisluvanje dali nekogo ke navredat ili so taa nivna postapka ke unistat necij zivot.Celta mi beshe uste ednas da go sogledam moralot i da se ubedam vo toa sto go mislam.Ovde poinaku se istaknuva na delo e param parche.Ke bidam iskren do kraj vo muabetot i toa sekogash ko sugeriram vo mashki muabeti so kolegi prijateli ili so drugari.Dokolku od x pricini i dosol nozot do koska za da napravis takva belja najubavo se pravi so platena devojka.Kolku i saka neka vi izgleda nemoralno no taa ja plakjas i tuka zavrsuva prikaznata.Nema iminja,telefoni identiteti,nema ni da znae koj si.Sto se slucuva so vrabotenata,koleskata,prijatelkata,ne mora da znaci deka ke izleze na videlina no ete da kazeme postoi sansa.Vo predhodniot primer ne.Najveke vo site diskusii sto me zagrizi e faktot deka bev napagjan na ovaa tema od mladi pomegju 18-24 godini,deca sto ne se ni vo brak,pa duri i da se izjasnam ne poccnale ni da ziveat so ona brzo tempo na zivot.Me napagjaat kako sum nemoralen,vo pravo se ne vikam ne no problemot e vo toa sto oni treba da me branat.Momci zivejte si go zivotot,zurkajte se,brkajte zenski,izzleguvajte,druzete se,nemojte da vlezete vo brak so prvata sto ke vi rasiri noze i ke ve frli vo nesves.Morate da proziveete za da ova sto go peckav jas ne go pravite voopsto vo zivotot.Krajnata cel bese da se izvlece ovoj zaklucok a ne dali jas kee ja "plesnam" vabotenata.Ova do sega go kazuvav od iskustvo se pominav niz zivotot zboruvam na periodot do brak,sega si go pominuvam i ona kako sto treba da bide.Pak se zurkame so "zenickata",izleguvame so prijatelite,odime vo teatar,kino,disko barem ednas vo mesecot,vo restorani navecer barem sekoj tret den na saat dva mozat da me vidat.Skopskata sema e taa.Se nadevam deka posle triestina godini so babickata ke si gi proziveeme i tie denovi kakov e rodot i kako treba da bide.Problemot e mashkite,ne se zainteresirani vo temive,a prodavaat moral.Sega i voopshto ne me cudi a ne im veruvav na prikaznite na devojkive mladi niz gradot deka nemalo mashki vo gradot.Pa ova mi ja potkrepi nivnata teorija,izvinete na izraz no maskive ovde poveke se grizat za moralot otkolku da plesnat nekoja devojka navecer nekade.Toa e druga tema veke no ajde ke ja nacneme jas i ti,ako si na taa vozrast potvrdi ili negiraj dali e toa taka.Dali koga izleguvash ti priogjaat mashki,dali ako ne si vo brak ti se pustaat i ti priogjaat,dali ti baraat.Ti tvrdam deka ne,ili retko.Zasto?.............................................se zamuabetiv mnogu.Nema veze uste ednas momci poentata e PROZIVEJTE KAKO STO TREBA DO BRAK ZA DA POSLE NE PRAVITE GLUPOSTI.
p.s.
Vrabotenata dali ke ja "plesnam"?Lesna rabota e toa,mozebi ke p[rezivee a mozebi i ne.Sakate li da pomisli deka direktorot i e rikverc.