Директно или индиректно додворување?

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Директен пристап секако. Ако веќе срамот е тој кој ги диктира нештата, мислам дека е поголем во другиот случај, па...:)

Член од
11 јуни 2010
Мислења
230
Поени од реакции
74
Ова прашање некогаш го користам кога приидувам на девојка за отварање муабет! :)

"Едно прашање ако може, ми треба женско мислење..... " и идемо.....

Досега ниедна нема негативно изреагирано (со искључок на една али јас бев крив), воглавно викаат дека сакаат ако некој ги бендиса тоа и да им го каже, така да од старт им викам ми се свиѓаш и сакам да се запознаеме.... прајме малку муабет (може и нешто плус али не секогаш од прва) и на крај им зеам број и после ке им се јавам да излеземе ова она.....

*Зборам за приидување на непозната девојка преку ден или навечер во дискотека, бар, или кај што се пушат цигари и нема толку гласна музика. :D (Нека сподели некој друг како и дали приидува на девојка што прво праи муабет баш ме интересира.)

Член од
1 декември 2011
Мислења
2.680
Поени од реакции
3.053
Mislev temava e priogjanje vo kafic I odi vaka:
Indirektno - "Dobro vecer, kako sme?" :D
Direktno - "Koj k** te pravese, da odam da go bacam" :D

Mene seedno mi e :)
Posmesno I pozabavno e direktnoto.
A indirektnovo (preku lugje) ne znam na sto se misli. Nesto kako wing man?
"Hey you know my friend Ted?"? Posto toa bi bilo dosta smesno I simpaticno :D
Ili ti priogja negov drugar polu pijan I ti vika "Odi baci go drugar mi, ocaen e, greota onaka, nemal zenska so godini...bla bla preuveliceni pity things..." I posle demek go vika I ve upoznava and shit :D hahahaha

Koga mene mi e dosadno, nekogas samo pustam vodicka so pogled, a nekogas priogjam so random sega. Kolku da imate pojma sto e random sega: gledam decko so brada I sapka na nego, mu vikam "Evrein si?" "Ne, zosto?" "Bas steta, mislev idnina imame..." I posle toa lizga ako mu se dopadnam :)
And I do it just for fun :)

Zebulon

Шабан страјкс агејн
Член од
20 јули 2012
Мислења
143
Поени од реакции
156
Адекватниот термин е Стројник. Еве го прогуглав да бидам сигурен:

стројник

мн. стројници
Вид збор: Именка, машки род
Претставник од машката страна што се испраќа да ја бара невестата.
Англиски: go-between
Примери:
Ќе ми бидеш стројник и ќе добиеш подароци.

http://www.makedonski.info/show/стројник/м

Член од
19 август 2010
Мислења
1.365
Поени од реакции
2.053
Mislev temava e priogjanje vo kafic I odi vaka:
Indirektno - "Dobro vecer, kako sme?" :D
Direktno - "Koj k** te pravese, da odam da go bacam" :D

Mene seedno mi e :)
Posmesno I pozabavno e direktnoto.
"Hey you know my friend Ted?"? Posto toa bi bilo dosta smesno I simpaticno :D
Ili ti priogja negov drugar polu pijan I ti vika "Odi baci go drugar mi, ocaen e, greota onaka, nemal zenska so godini...bla bla preuveliceni pity things..." I posle demek go vika I ve upoznava and shit :D hahahaha

Koga mene mi e dosadno, nekogas samo pustam vodicka so pogled, a nekogas priogjam so random sega. Kolku da imate pojma sto e random sega: gledam decko so brada I sapka na nego, mu vikam "Evrein si?" "Ne, zosto?" "Bas steta, mislev idnina imame..." I posle toa lizga ako mu se dopadnam :)
And I do it just for fun :)
Ајде време ти е да си легнеш.Веќе почна да халуцинираш:tapp:

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.940
Поени од реакции
12.533
Индиректно со околишење се разбира.

Ако е веќе директ тогаш ќе треба да се пристапи во стилот: бејби многу си ми згодна и страшно ме палиш, сакаш да се ебеме?
Не се навикнати луѓето на такви директни вистини...сеуште мора да се околиши.
Све е околишење засега колку и да изгледа дека е директно :icon_lol:

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Најсмешната работа која уште ја прават луѓе кои ми се драги е моментот кога ќе ме замолат да ги спомнам пред личноста која им се допаѓа и ќе ми ја кажат реченицата: Спомни ме таму одоколу, види дали му/и се свиѓам.

Цел живот им објаснувам дека не постои такво нешто како одоколу, најмалку кога треба да ги споиш со некого. Спомнување од околку ни имало ни ќе има. Ама од пусти срам и страв ја кажуваат реченицата, зашто уште во старт се плашат од резултатот.

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Индиректно со околишење се разбира.

Ако е веќе директ тогаш ќе треба да се пристапи во стилот: бејби многу си ми згодна и страшно ме палиш, сакаш да се ебеме?
Не се навикнати луѓето на такви директни вистини...сеуште мора да се околиши.
Све е околишење засега колку и да изгледа дека е директно :icon_lol:
Типично трол размишљање :icon_lol:
Дали ти тоа би и се качил на секоја со дупче само поради фина фасада?

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Jaс сум за индиректно додворување, значи прво секс после додворување.

Член од
19 март 2011
Мислења
1.432
Поени од реакции
2.543
Директно, само без сељачки, патетични и излитени фрази...!

едит - за машките

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.940
Поени од реакции
12.533
Типично трол размишљање :icon_lol:
Дали ти тоа би и се качил на секоја со дупче само поради фина фасада?
Трол не трол вистината тешко е да се заобиколи. На крај се се сведува на дупче кое треба да биде пополнето, е сега интересна е уметноста за остварување на соединувањето т.е. сето она околишење и тотално не сум против оти животот би бил здодевен да бевме директни и искрени...:icon_lol:

Fiend

смут џезер
Член од
29 март 2012
Мислења
947
Поени од реакции
1.074
директива бе,пред да започне летото ја даска пијан,ја фаќам момава за рака од дискотека ја влечам надвор,и кажувам дека има нешто на око,и викам затвори очи да ти го исчистам,таа ги затвори ја залапав,ја застискав,исто и таа и ете да не се подречам сеуште сме заедно и си се ебкаме ма супер ни е само неможам да ја натерам без кондом датиеам :)

Kajgana Shop

На врв Bottom