Директен „обид“ за превземање

• Креатор на темата Креатор на темата Скулгрл
  • Време на започнување Време на започнување

Скулгрл

Queen of the superficial::..
Член од
17 јануари 2006
Мислења
5.059
Поени од реакции
70
Пред неколку дена имав ladies night со неколку другарки, и меѓу останатите трачарски муабети, падна следниов:
Девојката има дечко две и кусур години, врската им е супер и се сакаат. Меѓутоа, се појавила и трета личност-нивна не-толку-блиска другарка која направила шокантно признание-и рекла отворено дека го „сака“ (или барем посакува) дечко и и дека сака да се бори за него.
Која шпанска серија еј!
Девојкава се стаписала на место и останала без зборови. Приказната не ви ја кажувам понатаму, не е ни битна.

Тоа што ме интересира е-како би изреагирале ако некогаш се најдете во ваква ситуација, трета личност да ви каже отворено дека „планира“ да ви го превземе партнерот/партнерката?
Веднаш ќе му кажете на партнерот/партнерката?
Ќе чекате личноста прво да се обиде нешто па да ви каже партнерот/партнерката?

До пред некој ден не верував дека некој може да биде волку директен и „брутален“ во признанието, па дури и толку дрзок да се обиде да превземе зафатен човек, ама ете постоеле и такви.:nemoguce:

Во мојот случај затоа што сум машко кога ќе ми каже такво нешто во очи!
На лице место ќе го скинам од млатење, со тоа три добри работи ќе направам:

1.Ќе си ја зачувам девојката,
2.Ако моронот сакал на некој друг да му направи ова во иднина тогаш ќе биде предомислен
3.Ќе си испукаш негативна енергија на некој лузер!

Е да како завршува приказнава? Не ми се верува дека со боксови се решиле:vozbud:

Заборавив да додадам дека рака на срце ретко кое машко ќе отиде да каже на другиот дека сака да му ја земе девојката од горенаведените причини!

Навистина не знам како би изреагирала, сигурно би била запрепастена или пак ќе ја изигнорирам.

Мислам дека врската ми е доволно јака, ако се сакаме многу, нема да има причина за загриженост, поради тоа што сум сигурна дека нема да може да расипе ништо и џабе ќе и бидат сите муабети дека ќе се бори за него, кога знам дека он ме сака мене и дека врската ни се движи во позитивна насока.

Инаку мислам дека разговоров ќе му го пренесам на партнерот. Не знам онака чисто информативно. Не верувам дека ќе премолчам, не сум таков тип.

„Сакај си ја, што да речам, уживај во својата патетичност. Кога ќе смислиш план за борба, дојди, а сега get lost.“
А да се тепам или слични неандерталски работи, не. Ако девојката е толку блесава пак да падне на таков излив, комотно нека оди, грешка сум бил јас тогаш.
Вакви работи само на шпански филмови успеваат.

Prvo, ke ja cenam poradi iskrenosta.
Vtoro, ke go svatam nestoto za iskusenie, da vidam kolku ljubovta na dolgometrazniot partner e iskrena i silna te. ke go stavam na test da vidam sto ke izbere:helou:
Sekoj den srekavam vakvi slucki, samo ne so iskrenost ami izopacenost, zadni nameri od tretata licnost:kesa:

Љубов не е нешто што со тепање или каква и да било друга борба би се освоило, освен тоа станува збор за личност со сопствено јас која не е предмет за лична сопственост. Целата ситуација е апсурдна, де факто не постои борба помеѓу две личности за личноста од интерес, туку личноста од интерес избира. Освен тоа ако таа мисли дека ќе и биде подобро со него слободно нека си иде со него, со таква и онака немам намера да си го продолжам да го делам животот.

Скул и дај не зезај кога веќе ја започна прикаската кажи ја до крај, мора малку сеир да се мавне.

Ќе и кажам иди шетај, он ме сака само мене. А се разбира него ќе го предупредам да си внимава.

Ќе и кажам иди шетај, он ме сака само мене. А се разбира него ќе го предупредам да си внимава.

А од кај знаеш дека те сака ? И што кога ќе го предупредиш ? Ако те сака, сам ќе сфати и ќе ја одбие девојката, а ако не те сака, ќе прелета кај неа одма. Нема што јас да му кажувам да пази кога тоа тој самиот треба да го реши.

Муабетот ми беше, подобро е некоја искрено да каже дека има задни намери, наместо од околу да ми праи сцени.
Не би можела да превземам ништо друго освен да го прашам дечко ми во случајов дали е заинтересиран за другата девојка или мене ме сака. Ако не ме сака залудно е и да ја истепам, да и ја полнам главата со глупости, да му кажувам муабети на дечкото каква кокошка била таа, да ја избенувам итн. :helou:

Prvo, ke ja cenam poradi iskrenosta.
Vtoro, ke go svatam nestoto za iskusenie, da vidam kolku ljubovta na dolgometrazniot partner e iskrena i silna te. ke go stavam na test da vidam sto ke izbere:helou:
Sekoj den srekavam vakvi slucki, samo ne so iskrenost ami izopacenost, zadni nameri od tretata licnost:kesa:

Токму вака,ваква искреност мора да се цени.Ќе станам и ќе и подадам рака,сепак во серијава сме пријателки,нали, па нејзината борба може да почне официјално.Нема потреба на партнерот да му кажувам,зошто да и дадам плус некој поен (да ја мисли и неа).Ако успее на било каков начин да ми го земе,секоја чест,не ме сака толку колку што сум мислела (сега ќе има плачки,мавање глава од ѕид поради загуба,но таа е),но ако не успее...слатко ќе го бакнувам пред неа :smir:
Поарно директно,него пријателка индиректно да му се пика.

Ха! Мене ми се има ова случено. Пред мнооогу години. Да биде уште потрагично, јас се изнасмеав во првиот момент, ама човекот ми го ќарија. Е сега, ни нивната приказна не заврши прекрасно, ама тоа не е битно за темава.
Елем, и ден денс не знам што тоа јас специјално требаше да направам - да се грабнеме за коси и да ја изнаклоцам, да го закључам човекот или да му ги извадам очите, да отидам на бајачка? Тоа е тоа - како и за се’ друго има луѓе кои се фајтери, детерминирани да го добијат тоа што го посакуваат по секоја цена. Арно ама, како што спомна некој погоре, секое лошо за некое добро. И што би рекол братот Стинг - ако сакаш некого, ослободи го.

Па едноставно ке му кажам на партнерката шо филм си има направено некој и толку. Ако некоја ме сака ке ме сака. Ако ме нејки... ке се закачи со првиот што ке налета во некој ваков случај. А поговорката секогаш е во право: ако го сакаш некој ослободи го. Па ако остани со тебе значи вистински те сака. Ако не... поарно што тоа завршило со повреме!

Уф...тоа ќе биде најдобриот нокаут што сум го дал на некого во мојот живот...:kickbox:
punch.gif
(ама не пред неа :) )

А од кај знаеш дека те сака ? И што кога ќе го предупредиш ? Ако те сака, сам ќе сфати и ќе ја одбие девојката, а ако не те сака, ќе прелета кај неа одма. Нема што јас да му кажувам да пази кога тоа тој самиот треба да го реши.

Муабетот ми беше, подобро е некоја искрено да каже дека има задни намери, наместо од околу да ми праи сцени.
Не би можела да превземам ништо друго освен да го прашам дечко ми во случајов дали е заинтересиран за другата девојка или мене ме сака. Ако не ме сака залудно е и да ја истепам, да и ја полнам главата со глупости, да му кажувам муабети на дечкото каква кокошка била таа, да ја избенувам итн. :helou:

Колку што сфатив овде се работи за некоја НЕПОЗНАТА луда девојка, па како тогаш он може да ја сака? И нема јас да го предупредам во смисла да го задржам, тоа не сме се разбрале, туку ќе го предупредам да пази дека некој може да не скара и да пази на пример во муабетите што ќе ги слушне, во разни невистини и филмови што НЕПОЗНАТАТА може да ги сплете. И од кај знаам дали ме сака? Е аман, со некој ако сум во врска, му верувам и ми верува, таман работа ако не знам дали ме сака и дали јас го сакам ....... И да одам да го прашам еј ме сакаш мене или неа ? Сосема глупава работа, ако ти до пред тоа не знаеш на што си со дечко ти, дали те сака или не, не мора воопшто да се појави некоја 3та за да ви расчисти. мИСЛААААААМ......:tapp:

Pa so ogled deka e dolga vrskata i mora da postoi ljubov vo nea,gajle ke si neam...sea taa ako e prosta da se mesa i precenuva neka poveli.Nego ke mu kazam cisto radi predupreduvanje za da ne go iznenadi nekoja nejzina postapka...A sea pa ako tipot moj saka da bide so nea i dozvoli da go zavedte,toa e...neam namera da se tepam so nea za decko,ke go prebolam,iskustvo plus,pamet vo glava,imam 18 godini pa taka da nema da se mazam so nego za da ja sfatam epten seriozno rabotata...aaah a za toa deka nema da se tepam,ne me sfakajte seriozno,tepaciste sum po dusa,bi ja zasamarala ednas i bi si otisla,cisto da ne go drzam besot u mene:)

ќе биде добра туча. претходно ќе се јавам на интензивна да му чуваат кревет и да пратат амбулантна кола во тој момент. после откога/ако опорави, ако му успее да ми ја ќари - океј. поголем фраер е од мене и плус јас незнам да си ја пишувам "домашната" како што треба. ама уште еднаш ќе ја посети интензивна, па нека им е со среќа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom