Џиновските албански знамиња во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата ГОЦ-К.О
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Поставен споменик на Адем Јашари во село Радуша-Скопје

Денеска во присутство на голем број граѓани од сите албански краишта , во село Радуша поставен споменик на легендарниот херој на УЧК , Адем Јашари.

На свеченоста прируствуваа и роднини на Адем Јашари од Косово.

radusha_nejrez.jpg
Дај слика од споменикот,да видиме што ремек дело сте извајале.:D

Епа зошто тогаш пишуваш и даваш бесплатно совети за тоа како да се подобри економијата?Да ти е досаден животот?не верувам.. да си платена од некоја невладина? и тоа не верувам немаат корист од тоа ... А јас,хмм јас сум само наивно прелажан ... (веќе одиме оф топик ака лични муабети).

Зошто останавме само предавниците да мрчиме, протестираме или даваме предлози, се живо и диво се изнапика во глувчја дупка овие години. Сега одкако ни ја зачукаа федерализацијата ги прашувам каде се? Кој патриотизам го јакневме овие години? На кое ниво се симнавме? Странци во сопствената држава. Пу.
Па и ова дарданијава додава бензин на темава и си фаќа сеир, бугаров ни се смее, абе да цркне човек од мака.

Овај па само да провоцира :D Ем терорист ви е овај јашари ем се тепал за Косово, ова не е Косово да му се поставува споменик овде само ај, кај има закон за вас немијаните :)

Сакаат територии, ниту соживот ниту почит ниту нешто трето. Власта нема да реагира пошто на некој начин дел од владата го постави ова знаме и пази упатува закани, те од Швајцарија те од Мала Речица. А нашиве политички мивки место одма да реагираат на заканите и истите да ги пренесат на странските претставници во земјава, ваквите ситуации најверојатно ги тумачат пред некое партиско штабче уз домашно ракииче и секако штотуку стасаната туршија.
Работата се сведува на неспособноста на албанските политичари да го подобрат животот на граѓаните во местата кои ги управуваат и заради тоа почнуваат со националистичката опција која кај албанците секогаш ќе пали, и неспособноста на македонските политичари да им го посочат тоа на вистински добронамерен начин и да седнат заедно на иста маса.

Кичево падна уште во 2004 исто и Струга ........... политичариве не ги обвинувам бидејќи потполно се исти и тие тогашните(Буч) и овие сегашниве(Гру) !

Денеска во присутство на голем број граѓани од сите албански краишта , во село Радуша поставен споменик на легендарниот херој на УЧК , Адем Јашари.

radusha_nejrez.jpg
Дарди, му правите споменик на човек кој направил жив штит од жени и деца, за да добие на време (додека да му прстигнат на помош сите шќиптари од дреничко) кога го нападнале србите кај Доње Преказе?

Б.Т.В. во пола Скопје(главен град) се веат Албански знамиња та ова во Кичевско воопшто не треба да не чуди !

radusha_nejrez.jpg

Море, што има човекот врска со Македонија, та овде да му се гради споменик? Косовски граѓанин, кој што се борел со Србите. Ако веќе сакате да градите споменици, тогаш зошто не изградите на некој Македонски Албанец, кој живеел и работел во Македонија, и кој направил нешто за нашата држава? Па да го величиме и ние и вие.

Порано за вакви работи сум лупал глава у ѕид, сум се жештел и бес истурал во коментари. Денес не мислам со прст да мрднам и сум целосно индиферентен. Помина времето кога се замарав. Колку побрзо сфатиш дека живееш во трета албанска држава и си граѓанин од втор ред со голема тенденција да станеш и од трет ред. И дека од оваа земја држава никад нема да биде толку полесно и подобро за тебе.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom