Џез музика

• Креатор на темата Креатор на темата Lucifer
  • Време на започнување Време на започнување

Каков Jazz слушате?

• Dixieland/Swing

Гласови: 29 24,4%
  • BeBop/HardBop

Гласови: 30 25,2%
  • Post-Bop/Fusion

Гласови: 40 33,6%
  • Avant-garde/Free/Experimental

Гласови: 46 38,7%
  • Vocal

Гласови: 33 27,7%
  • Acid/Electro

Гласови: 25 21,0%
  • World/Ethno

Гласови: 17 14,3%

• Вкупно гласачи
    119
Замина... Jazz legend Charlie Haden has died...:(
We're here to bring beauty to the world and make a difference in this planet. That's what art forms are about ~ Charlie Haden.

Последно уредено:
Од неодамна почнав да слушам џез, и како што оди редот си реков да почнам да слушам малку постар, на youtube многу ретко можете да најдете музика од овој период воопшто па не џез.
Темава ја отворам, незнаејќи и дали веќе има истоимена од порано, со цел да го раздвижам моето скромно знаење за џезов, на почеток од овој период, мене ова ми иди на ум

Многу ретко ме бендисува музиката после 80'. Од постоењето на MTV и VH1 почнаа многу работи да се комерцијалиризаат. Не дека нема после 80' квалитетна музика, ама многу се намали квалитетот и љубовта кон музиката, песните почнаа да се оценуваат по спотовите, голотиите и сексапилот во нив, љубовта кон парите се зголеми на многу повеќе отколку што може да се замисли. Другарите ме прашуваат зошто сум слушал ,,тра-ла-ла'', дорси, џеферсон ерплејни, фокуси, велвет андерграунди, а не сум слушал слипКноти, рамштајни и слично. Не само што не ја бендисувам нивната музика, туку и затоа што се повеќе се забораваат бендови (и артисти) како горенаведените и се фрлаат нивните бесценети синглови и лонг-плејки, а пред се нивниот квалитет и вистинвка љубов кон музиката.

Многу ретко ме бендисува музиката после 80'. Од постоењето на MTV и VH1 почнаа многу работи да се комерцијалиризаат. Не дека нема после 80' квалитетна музика, ама многу се намали квалитетот и љубовта кон музиката, песните почнаа да се оценуваат по спотовите, голотиите и сексапилот во нив, љубовта кон парите се зголеми на многу повеќе отколку што може да се замисли. Другарите ме прашуваат зошто сум слушал ,,тра-ла-ла'', дорси, џеферсон ерплејни, фокуси, велвет андерграунди, а не сум слушал слипКноти, рамштајни и слично. Не само што не ја бендисувам нивната музика, туку и затоа што се повеќе се забораваат бендови (и артисти) како горенаведените и се фрлаат нивните бесценети синглови и лонг-плејки, а пред се нивниот квалитет и вистинвка љубов кон музиката.
:cool: за болдираното ти давам шанса да се поправиш :D
А еве нешто за “душа“, два ипол саати раат :love:

Teмата џез 50-ти 60-ти е споена со темата за џез, затоа што нема потреба од поделби по години :)

Не е нормално какво ремек дело е ова. Меланхоличниот глас на Чет и мелодиите на Паоло и Омар. Само од себе ти се создава слика на дожд кој се цеди по прозор, а ти си потпрен со раката и гледаш некаде низ него.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom