Дежурна Ординација! #2

• Креатор на темата Креатор на темата Ѓорѓески
  • Време на започнување Време на започнување
пред неколку месеци почнав да искашлувам бел густ шлајм и стана се почесто. вообичаено по јадење , наутро или под туш. не сум пушач. пиев сируп не помогна ниту пак прополис.

Незнам за тебе, но мајка ми искашлуваше 2-3 недели шлајм, но зимајки 2-3 дена од прополис на една лажишка шеќер 10-15 капки и помина. Незнам каков прополис имаш, но најди некој пчелар да ти даде чист прополис.

Незнам за тебе, но мајка ми искашлуваше 2-3 недели шлајм, но зимајки 2-3 дена од прополис на една лажишка шеќер 10-15 капки и помина. Незнам каков прополис имаш, но најди некој пчелар да ти даде чист прополис.
прополис од аптека го купив, земам по едно 7-8 капки, недела дена. се мислам да земам и некој сируп за кашлица

хахаха држам ги брат и ми ги држат али залудно :) само ова сериозно стана се повеќе и повеќе... а лекари како лекари ... настинка !
Mleko pies li ? Moze da ti e toa ....Drugi simptomi nastinka...astma...sinusi.

Синуси, крајници, такви работи провери на специјалист.

прополис од аптека го купив, земам по едно 7-8 капки, недела дена. се мислам да земам и некој сируп за кашлица
Јас имам спреј за грло на база на прополис, но го нема ни малку ефектот од 100% природен прополис.

Mleko pies li ? Moze da ti e toa ....Drugi simptomi nastinka...astma...sinusi.
дада редовно млеко, при кашлање и стомак ме грчи и бубрези , често шлајмот на грло ми стои. највеќе наутро ПО доручек имам забележано дека исфрлам, при загревање (при било какква физичка активност... спорт...) ако земам некои лути мастики веднаш ме опушти и не ми е толку тешко, не сум во Македонија и затоа одењето на Док. специјалист е малку тешко.

Во спиење премногу силно и махинално ја стискам вилицата , па сабајлето све живо ме боли , не можам да гледам ! Пола плобми ги искршив на тој начин , чаре ?
и јас иста мака имам :D мене веќе цела недела главата ме боли кај очите... незнам што може да е.. дали е од тоа што ги стегам забите.. кога ќе се разбудам целата вилица ми е здрвена... забарот ми рече гума за додека спијам да ја стегам... ама сеуште не сум зела... мене ме плашат главоболките дали се од тоа... не се јаки но повремено ме боли... помош?

Пред скоро 1 месец при незгоден пад на кошарка истегнав лигаменти на стапалато. Ја снимав немав скршеница. После 1 месец еве уште ме боли иако можам да се движам нормално. Ме занима колку време треба да помине за да можам нормално да трчам пошто више страв ме фаќа дека нема да можам цело лето да мрднам..

Здраво дечки имам 17 години и над пенисот имам болки под стомакот ми беа помали и ми се појауваа од време на време и сега така ми се појавуваат но болките се се поголеми може ли некој да ми помогне да ми каже за што станува збор ?

Во последно време сум многу здебелен. И осеќам потешкотии на жешково време. Притисокот ми се движи некаде од 130/80 до 150/90, а големиот притисок знае и посивоко да ми се качи, дајте некоја проверена диета.

Пред скоро 1 месец при незгоден пад на кошарка истегнав лигаменти на стапалато. Ја снимав немав скршеница. После 1 месец еве уште ме боли иако можам да се движам нормално. Ме занима колку време треба да помине за да можам нормално да трчам пошто више страв ме фаќа дека нема да можам цело лето да мрднам..
Мене пред некои 6 години ми се случи истото, цело време рипав на една нога.... болките се изгубија после 2 месеца :)

Во последно време сум многу здебелен. И осеќам потешкотии на жешково време. Притисокот ми се движи некаде од 130/80 до 150/90, а големиот притисок знае и посивоко да ми се качи, дајте некоја проверена диета.
Не се измачувај со некои посебни диети, секојдневната масна храна која досега си ја јадел замени ја со салати. Чим ќе ти се пријаде земај салатата и јади, ем ќе те најаде, ем нема да те здебеле...... и внесувај големи количини вода:)

Ќе ми падне ноктот. Help! Неќам да ми падне, ем грдо ќе е, ем ќе го повредувам лесно. Зборам за палецот на десната рака.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom