Дежурна Ординација! #2

• Креатор на темата Креатор на темата Ѓорѓески
  • Време на започнување Време на започнување
Uste edno prasanje!Dali e tolku bucno i strasno kako sto zborat ili ne?Me interesira dali toa cevkata e blisku do oci ili ne.Moze li da se pobara nesto za da se gleda vnatre?Dali e temno ili svetlo?Se gleda li barem nesto?
P.s Zboruvam za aparatot na drzavna.

Не се плаши. Користи дездоранс или ролон, дозволи и на кожата да ,,дише,, стикот, исто како и пудрата на лицето ги затвора порите, и се формираат топчиња, како на лицето акни. Немам познавање од дерматологија, но по моја логика нешто такво ке да е. А причина може да е и жилетот.

Вушност од ролон ми се појави ова, не од стик...Ролонов го користам може недела време, и еве сеуште ме боли....Вушност ова и не е некое топче, туку само како нешто испакнато малку, но мислам дека е од оние што нормално си ги има под пазувите, а ме боли на допир ептен...Сакав да прашам, дали е можно да е поврзано ова со менстуацијата...Треба да дообијам во секој момент, па дали е можно да ми се појавило поради ова....Бидејќи баш кога почнаа да ме болат градите, за еден ден подоцна, почна и таму да ме боли...

Мислам дека нема никаква поврзаност месечниот циклус со твојот проблем. Мене искрено секој месец ми излегува по едно такво, иритација од жилет, стик, дездоранс, мислам дека и самиот материјал од облеката може да предизвика промена, но за кратко време поминува, нема место за паника. Јас освен болка чувствував и чешање. Мој предлог почекај барем една недела ако не ти помине оди си на доктор, чисто за да бидеш помирна.

Uste edno prasanje!Dali e tolku bucno i strasno kako sto zborat ili ne?Me interesira dali toa cevkata e blisku do oci ili ne.Moze li da se pobara nesto za da se gleda vnatre?Dali e temno ili svetlo?Se gleda li barem nesto?
P.s Zboruvam za aparatot na drzavna.

Апаратот е гласен, ама не е ништо страшно, звучи како dubstep музика.
Си има апаратот светло, тоа е како една голема цевка и ти легнуваш на „креветчето“ кое се вовлекува во цевката. Снимањето трае околу петнаесетина минути и мора да седиш многу мирна за снимката да биде чиста. Не сфаќам што би побарала да гледаш внатре? Мора да лежиш целосно мирна, со рацете до телото, еве на сликава види во која позиција.
За контрастот што го спомна во претходното мислење, секако дека ќе ти кажат ако треба - тој се става преку венска инекција.
Мене лично не ми беше воопшто страшно, само ми беше досадно бидејќи два пати ме снимаа (првиот пат нешто не им искочи како што треба), па си ја искористив таа прилика за длабоки мисли околу тоа зошто е Skrillex толку популарен кога една машина за магнетна има подобар ритам од неговите песни :D

Апаратот е гласен, ама не е ништо страшно, звучи како dubstep музика.
Си има апаратот светло, тоа е како една голема цевка и ти легнуваш на „креветчето“ кое се вовлекува во цевката. Снимањето трае околу петнаесетина минути и мора да седиш многу мирна за снимката да биде чиста. Не сфаќам што би побарала да гледаш внатре? Мора да лежиш целосно мирна, со рацете до телото, еве на сликава види во која позиција.
За контрастот што го спомна во претходното мислење, секако дека ќе ти кажат ако треба - тој се става преку венска инекција.
Мене лично не ми беше воопшто страшно, само ми беше досадно бидејќи два пати ме снимаа (првиот пат нешто не им искочи како што треба), па си ја искористив таа прилика за длабоки мисли околу тоа зошто е Skrillex толку популарен кога една машина за магнетна има подобар ритам од неговите песни :D
Oва за на државна збориме или?Каков апарат имаат?Дали сименс или?И да каже некој нешто за персоналот?

Еве недела - две ми мрда нешто во долниот дел на стомакот,под папокот.
(како да клоца дете,кај трудна жена) повеќе пати во денот.
Ненадејно,дури и ме плаши. Или како да има некое пиле или глушец кое се пушта со даљинско.Ударите се кон надвор.Немам проблем со желудникот и цревата се мирни.
--------
помош: Беше нели многу ладно деновиве и можеби ли да е од тоа,бидеиќи некогаш рано излегувам и возам велосипед.

Некогаш знаат да се доближат, што е веќе за совет од лекар. Мислам дека за 100-150, лекот од ледибаг плус повеќе спиење и избегнување нервоза и вознемиреност, помалку солено и течности ќе се среди...само следи го одвреме навреме.

Мислам дека и од претходно едниот крајник ми е поголем од другиот, одсекогаш, ама не сум сигурен. Пред извесно време бев болен го здогледав убаво, беше бел, сега белото ми помина али крајникот остана таков, поголем, не е ниту црвен ниту друга боја ниту имам болка али сепак прочитав некој глупости па се исплашив малку. На некој членови од семејството и 2та му се големи, дури и поголеми од мојот ама ете ме фаќа паника дека не ми се исти. Значи не ја исклучувам можноста за да ми е таков уште од мал, али не сум баш сигурен не сум обрнувал внимание на тоа. Простор за паника има? Искуство?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom