A
AnFem
Гостин
оноа кхххх во гради

На пазар имаш чај против кашлица. На првата тезга, на горниот пазар. Штета што не дознав како се вика билката. Поприродно и поевтино од тоа-здравје!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
оноа кхххх во гради
Неесто, не си нормална!
На пазар имаш чај против кашлица. На првата тезга, на горниот пазар. Штета што не дознав како се вика билката. Поприродно и поевтино од тоа-здравје!
Морам да ја преседам ноќва, имам интервју за работа сабајле во 7, а и + имам важни работи кои мораат да се обават во наредни 2-3 саати. Шо да пијам/јадам да ме држи ептен, али ептен ептен до утре до 2 саат ?
Купи си еден бурек ќе ти биде тешко цела ноќ, али некој ултра м`рсен! кркр
а сериозно: јогурти, банани, суви овошја. И у глобала легни малце бар![]()
Вчера купив Хербион - сируп од тегавец за сува кашлица и искашлување
Најарно е да не пиеш ништо освен некоја приридна мешавина од мед или земи си некој чај камилица чај од шипка добар е за плуќата , во овај случај подобро е да оставиш плуќата самата да ги исфрли токсините сепак кашлањето не треба секогаш и по секоја цена да се спречи .Ако се чувствуваш нервозен можиш да пиеш б6 витамуни и со среќа откажвањето , донесе добра одлукаЛек за искашлување и олеснување на дишење ?
Проблемов настана минатата недела откако ги оставив цигарите, ми сметаа, и ги оставив некаде во вторникот / средата и онака поткашлував по малце, али сега викендов, поготово вчера се убив од кашлање и неможам да земам воздух со полн капацитет во плуќата, кога зимам воздух осеќам како да ме стега пуќата и нешто како да ме гребе
Вчера купив Хербион - сируп од тегавец за сува кашлица и искашлување ... али еве пак цело сабајле кашлам и се гушам.
Колку време треба да го пијам Хербионов за да има ефект, и освен Хербион, да ми препорачате нешто ефикасно за решавање на проблемов.
Не може истовремено сирупот да биде против сува кашлица и против искашлување.Или е за смирување на кашлицата или е за исфрлање на секретот.
Хербионот од тегавец е против иритирачка кашлица,но не би смеела да го пиеш бидејќи твојата кашлица е продуктивна.
Ти споменаа и погоре,најубаво ти е комбинација од мед и таан,од вчера и јас ја користам баш од истите мотиви како и твоите.
П.С. И обично,после секое откажување на цигарите,следува инфекција на дишните патишта.Не е ништо страшно.
Вака. Со тоа што кај нас не даваат ќесички, така што можеш да импровизираш со некој стар леѓен кој би го попарил со зовриена вода и би го измил со Доместос или некое средство за дезинфекција пред употреба. Гадно е, ама неопходно е да користиш нешто такво затоа што ако изметот падне во вц школката ќе се контаминира со други бактерии и може да се добие погрешен резултат. И, да, стави си ракавици пред да земеш примерок од столицата.Ај ако може мала помош!Треба да земам копрокултура на микробиологија!Ми дадоа едно шишенце,но не ги разбрав баш што треба да правам.Знаете ли како да земам правилно примерок????
Анализа на опијати од влакно можеби и кај нас прават, но се зависи дали имаат стандарди, оти тие се набавуваат многу тешко, преку специјални пратки и триста чуда.
Тоа веќе спаѓа во област анализа на траги и скоро никаде не се прави пошто е многу макотрпна работа, треба посебни хроматографи и слично.
Имам слушнато од колега од Белград дека таму имаат форензичка лабораторија и анализираат дрога во влакно.
За овие тестови што се по приватниве лаборатории се користат китови за една употреба и со нив добиваш резултат имаш-немаш некој опијат.
Ако има некој биохемичар нека ти објасни оти они ги прават тие анализи, ја сум во друга област.
Од девојка ми беше мачката пред куќа кај неа и ми беше грев за глувчето^ абе ти немаш друга работа па спасуваш на улица глувци од мачки? многу цртани гледаштом и џери
па сеа кога се мешаш во секоја работа непожелен оди до дежурна. то е то....
Од девојка ми беше мачката пред куќа кај неа и ми беше грев за глувчетоА не да спасувам улични глувци..сериозно не ми е дојдено до заебанција, едноставно сакав да му помогнам то е се.