Дежурна Ординација! #2

• Креатор на темата Креатор на темата Ѓорѓески
  • Време на започнување Време на започнување
Недела тргнувам на пат, којшто ќе трае околу 1 недела. Бидејќи често настинувам бев кај матичната и ми препиша Сумамед за секој случај. Сумамед пијам бидејќи на повеќето други антибиотици сум алергичен и приморен сум со најјакиот.. Секогаш кога ќе ја испијам последната капсула Сумамед, имам болки во стомакот, дијареа и тн. Како да се снајдам со овие непогодности ако не дај боже сум приморен да пијам сумамед кога сум на пат.
благодарам однапред
Обично препишуваат Линекс ако имаш проблеми со стомакот, но сепак ова е мое крајно медицински непрофесионално мислење кое што најдобро е да не го земеш во предвид и да одиш да се консултираш со матичен лекар.

Плус тоа рече дека си алергичен на некои работи така што појди до матичниот лекар консултирај се ќе ти каже најдобро, не земај на своја рака лекарства.

Интересно,а каде најблиску прават анализи на влакна?
Значи ми ја предложуваш Фармахем,како најреална и лабораторија каде највеќе може да се испита или можеби има и некаде на друго место каде што прават подетално истражување????
Анализа на опијати од влакно можеби и кај нас прават, но се зависи дали имаат стандарди, оти тие се набавуваат многу тешко, преку специјални пратки и триста чуда.
Тоа веќе спаѓа во област анализа на траги и скоро никаде не се прави пошто е многу макотрпна работа, треба посебни хроматографи и слично.
Имам слушнато од колега од Белград дека таму имаат форензичка лабораторија и анализираат дрога во влакно.
За овие тестови што се по приватниве лаборатории се користат китови за една употреба и со нив добиваш резултат имаш-немаш некој опијат.
Ако има некој биохемичар нека ти објасни оти они ги прават тие анализи, ја сум во друга област.

Дечки ај кажете нешто за болки во желудник, оти ова не се издржува, не можам ни да лежам, ни да седам, ништо.
Пред 1 саат пијав чај ама ништо..

Дечки ај кажете нешто за болки во желудник, оти ова не се издржува, не можам ни да лежам, ни да седам, ништо.
За таблети треба да се советуваш со лекар најдобро. Јас кога имав болки пиев бускопан. Мене многу ми помогнаа. Ако сакаш алтернативни лекови, побарај ако можеш чај од црвен кантарион. Многу горчи ама и многу помага. Се пие не повеќе од 1 филџан. Исто така жолт кантарион е одличен за стабилизирање, само ќе треба да го пиеш подолго време.

За таблети треба да се советуваш со лекар најдобро. Јас кога имав болки пиев бускопан. Мене многу ми помогнаа. Ако сакаш алтернативни лекови, побарај ако можеш чај од црвен кантарион. Многу горчи ама и многу помага. Се пие не повеќе од 1 филџан. Исто така жолт кантарион е одличен за стабилизирање, само ќе треба да го пиеш подолго време.

Ќе купам утре, а да не знаеш нешто што дејствува веднаш? :/
Се напив и парацетамол, нз што ќе испадни сеа.

Ќе купам утре, а да не знаеш нешто што дејствува веднаш? :/
Се напив и парацетамол, нз што ќе испадни сеа.
Парацетамолот е лош за желудникот. Не знам од што би можела да ти биде болката, пробај со чај од камилица, чај од нане...и тие помагаат. Може би можела да земеш и спазмекс или еглонил, се зависи од тоа што е причината за болката.

Другари и другарки. Братучетка ми, има покачено lh хормон , кој влијае врз некоеси левелирање на машките и женските хормони во крвта. Значи дека има хормонално покачување на тестостерон, што не би требало да го има кај девојче. Муабетот е .. не дека глеа фудбал и се тепа и сака да има секс на секои 5 минути, туку дека лицето и се нафрла т.е. и се исфлека. Се мачкаше пустеше, ништо не бидна. Беше на некои терапии, опет не бидна ништо, сега става некои алоевери тревишта, но нема некои резултати ? Чаре , некој да не имал сличен проблем ?

Зашто не пробаш со ладна чаша млеко? :)

Другари и другарки. Братучетка ми, има покачено lh хормон , кој влијае врз некоеси левелирање на машките и женските хормони во крвта. Значи дека има хормонално покачување на тестостерон, што не би требало да го има кај девојче. Муабетот е .. не дека глеа фудбал и се тепа и сака да има секс на секои 5 минути, туку дека лицето и се нафрла т.е. и се исфлека. Се мачкаше пустеше, ништо не бидна. Беше на некои терапии, опет не бидна ништо, сега става некои алоевери тревишта, но нема некои резултати ? Чаре , некој да не имал сличен проблем ?
Акни кај женски можат да бидат резултат од полицистични јајници. Со хормониве не е така едноставно, тие лесно се ароматизираат од еден во друг, затоа дерматологот треба да посоветува да испита хормони и да посети гинеколог.

Акни кај женски можат да бидат резултат од полицистични јајници. Со хормониве не е така едноставно, тие лесно се ароматизираат од еден во друг, затоа дерматологот треба да посоветува да испита хормони и да посети гинеколог.

Фала ти , мислам дека немаше никогаш да ми текне...

Како и да е. Кај Др.Анчевски беше, и барам чаре со алтернативна медицина.

Фала ти , мислам дека немаше никогаш да ми текне...

Како и да е. Кај Др.Анчевски беше, и барам чаре со алтернативна медицина.

Ако де, без разлика кај кој доктор била, акниве не се лечат за 2-3 недели, некои луѓе имаат со години и после се повлекуваат кога ќе се урамнотежат хормониве.

Алтернатива може ќе помогне. Јас би ти препорачал да разгледаш препарати од Avene, Eucerin, изгор скапи се, ама одлични се!

За акниве е важна крема, лосион или било што на основа на салицилна киселина за да ги отвори порите и некој рандом антибиотик во лосионот. Флекиве ќе си се повлечат со тек на време. И не треба да се претерува со кортикостероидни креми.

И пошто кожава се оштетува, обавезно таму од мај нека почне да се мачка со крема со заштитен фактор дури 50+ тие имаат титан диоксид и ги блокираат сончевите зраци. Исто Авене или Еуцерин.

Не и се акни, повеќе како флеки. И има користено екстремно скапи препарати, сите пари ги фрлаше за тоа, и ништо пак, никакви резултати...
Ондак, пак на лекар, мора да има системски пристап да се испита што е причината за појава на флеките. Може и некои лекови да предизвикаат хиперпигментација.

Ондак, пак на лекар, мора да има системски пристап да се испита што е причината за појава на флеките. Може и некои лекови да предизвикаат хиперпигментација.

Брат, ти благодарам што си толку фин. Ти реков барам чаре во алтернативна медицина. Тетка ми имаше хемороиди, и 10 години патеше, додека не отиде кај еден старец у бугарија за совет. Типот и рече да стави гол полжав на шупакот, 3-4 дена да става по ред, тие ги убивале хемородите доживотно. Пред операција беше неможеше да седи на столица, а сучка слаба, наследна болест. Сега нема веќе проблеми со нив благодарение она што се предава од поколенија на поколенија, не лажни препарати...

Брат, ти благодарам што си толку фин. Ти реков барам чаре во алтернативна медицина. Тетка ми имаше хемороиди, и 10 години патеше, додека не отиде кај еден старец у бугарија за совет. Типот и рече да стави гол полжав на шупакот, 3-4 дена да става по ред, тие ги убивале хемородите доживотно. Пред операција беше неможеше да седи на столица, а сучка слаба, наследна болест. Сега нема веќе проблеми со нив благодарение она што се предава од поколенија на поколенија, не лажни препарати...

Пробајте, види природата се ни дала на дланка, само треба да дојдеме до потребните информации и како да ги екстрахираме корисните продукти и како да ги искористиме правилно.

Како и да е, она си важи со кремава за сончање, обавезно 50+ фактор, незнам какви се флекиве, оти има крвни флеки и флеки што потекнуваат од зголемен пигмент во кожата, вториве на сонце потемнуваат, па затоа мора да се заштити кожава. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom