Дежурна Ординација! #2

• Креатор на темата Креатор на темата Ѓорѓески
  • Време на започнување Време на започнување
Како да предосеќав дека ќе ми се десит нешто ваква е ситуацијата.
Моментално сум Албанија 2-3 дена ама од четвртокот навечерта левата страна од телото ми е чудна значи особено изразено ми е во ногата а богами и лево рамо ми се како поздрвени и не пуштаат значи како кога ќе отрпнат или ко ќе лежиш некогаш на таа страна па ќе станиш и не ги осеаќаш некое такво чувство. Имав тој ден бодеж од лева страна е сега да не е последица на некој срцев/мозочен мал удар? Се движам,зборувам нормално ама ова не се тргат еве сабајлево исто сум почвит паника да ме фаќат.значи ги мрдам нормално ама останвит то чувство нонстоп на јадеж одвнатре .незнам како да го наречам и одвреме навреме иам бодежи од иста страна поче од задна страна на тело

Висина,тежина,години,
Дали имаш масти,притисок,шеќер?
Дали јадиш месо и млечни продукти,и како си со физичка активност.
ПС. Објасни тоа со главата што осеќаш не те разбрав најдобро....и каде осеќаш дека си здрвен...

Висина,тежина,години,
Дали имаш масти,притисок,шеќер?
Дали јадиш месо и млечни продукти,и како си со физичка активност.
ПС. Објасни тоа со главата што осеќаш не те разбрав најдобро....и каде осеќаш дека си здрвен...
179цм,72кг од прилика,34год. Притисок низок ми е општо. Шеќер масти до сега нормални. Јадам и месо и млеко. Физичка активност имав голема до пред месец и поќе обично 10км ко ништо сега 3-4 денот ги врвам минимум. Главата нема проблем освен денес некако ме заболе и како на гадење иам. Скоро цела лева страна најизразено во ногата осеќам и раката све нормално функционираат ама чудно е шо еве скоро 2 дена непопуштат

179цм,72кг од прилика,34год. Притисок низок ми е општо. Шеќер масти до сега нормални. Јадам и месо и млеко. Физичка активност имав голема до пред месец и поќе обично 10км ко ништо сега 3-4 денот ги врвам минимум. Главата нема проблем освен денес некако ме заболе и како на гадење иам. Скоро цела лева страна најизразено во ногата осеќам и раката све нормално функционираат ама чудно е шо еве скоро 2 дена непопуштат
Mozno da ti e nesto vo vrska so kicmata, no sepak odi na lekar.

Како да предосеќав дека ќе ми се десит нешто ваква е ситуацијата.
Моментално сум Албанија 2-3 дена ама од четвртокот навечерта левата страна од телото ми е чудна значи особено изразено ми е во ногата а богами и лево рамо ми се како поздрвени и не пуштаат значи како кога ќе отрпнат или ко ќе лежиш некогаш на таа страна па ќе станиш и не ги осеаќаш некое такво чувство. Имав тој ден бодеж од лева страна е сега да не е последица на некој срцев/мозочен мал удар? Се движам,зборувам нормално ама ова не се тргат еве сабајлево исто сум почвит паника да ме фаќат.значи ги мрдам нормално ама останвит то чувство нонстоп на јадеж одвнатре .незнам како да го наречам и одвреме навреме иам бодежи од иста страна поче од задна страна на тело
Додека се објаснуваш на форум, оди трк до болница, албанија албанија, ќе им објасниш шо ти е маката..Ма да општо е познато, си знајме и ние од мравка слон да правиме, затоа дур чекаш наши мислења оди види шо ти е..Не очеквиш ваљда на форум да "лечиме" или проценвиме мозочни удари.

Последна крвна слика? Да постираш
Автоматски споено мислење:

Додека се објаснуваш на форум, оди трк до болница, албанија албанија, ќе им објасниш шо ти е маката..Ма да општо е познато, си знајме и ние од мравка слон да правиме, затоа дур чекаш наши мислења оди види шо ти е..Не очеквиш ваљда на форум да "лечиме" или проценвиме мозочни удари.
Па види млад е и кажува здрав е затоа е тешко да се процени...но ако постира крвна слика би дознале нешто....

Не дека ќе ме излечите да ми поминит паниката само ми е да не е нешто лошо упм. Идам за Македонија во моментов и онака ми е поблиску Тирана од Скопје. Фала за трудот на сите

Овака звучи како притиснати нерви, веројатно проблем со некои пршлени или слично. Да не имаш сколиоза ?

kolku vreme moze/treba da se zemaat painkillers za vospaleni muskuli?

periodov pocnav nov tip na trening - hiit - high intensjty interval training, ili taka nesto, i povekje kardio - staticen velosiped i lenta. se osekjam vospaleno na nozete celosno, a nesto pointenzivno e na levata noga okolu listovote, stranicno i napred, vo muskulite i koskite na toj del.

koristam ipren/ibuprofen od 200 mg, vekje 2-3 dena po edno, ama nekako bavno ode. stavam i icebox navecer, i koristam edna mast na baza na menta.

prv termin na fizioterapevt dobiv za dve nedeli, pa se mislam so da pravam do togas.

periodov pocnav nov tip na trening - hiit - high intensjty interval training, ili taka nesto, i povekje kardio - staticen velosiped i lenta. se osekjam vospaleno na nozete celosno, a nesto pointenzivno e na levata noga okolu listovote, stranicno i napred, vo muskulite i koskite na toj del.

koristam ipren/ibuprofen od 200 mg, vekje 2-3 dena po edno, ama nekako bavno ode. stavam i icebox navecer, i koristam edna mast na baza na menta.

prv termin na fizioterapevt dobiv za dve nedeli, pa se mislam so da pravam do togas.
За "воспалени мускули" се земаат аминокиселини (alanin ти треба), а не pain killers.

Немој аман ...
Јас не би земал освен ако не можам да функционирам.
Земаш магнезиум?

За "воспалени мускули" се земаат аминокиселини (alanin ти треба), а не pain killers.
Немој аман ...
Јас не би земал освен ако не можам да функционирам.
Земаш магнезиум?
aminokiselini posebno ne zemam, whey protein edna dozerka posle trening,
generalno ishranata mi e solidna so proteini (meso, riba, jajca).
alanin posebno nikogas ne sum zemal, razmisluvav periodov da zemam glutamin,
posto generalno dosta istosten se cuvstvuvam posle trening.

magnezium posebno periodov ne. gi zemav onie kesickite magnezium direkt prethodno, zavrsija vekje.
zemam edna multivitaminska tableta dnevno, vika 125 mg magnezium 33% od dnevna preporacana doza.

mi se slucuvalo i prethodno da bidam vospalen, ama generalno edno apce painkiller (analgin dodeka bev mkd,
tuka ibuprofen) zavrsuval rabota. ova prvpat povekje od nedela da sum vospalen.

aminokiselini posebno ne zemam, whey protein edna dozerka posle trening,
generalno ishranata mi e solidna so proteini (meso, riba, jajca).
alanin posebno nikogas ne sum zemal, razmisluvav periodov da zemam glutamin,
posto generalno dosta istosten se cuvstvuvam posle trening.

magnezium posebno periodov ne. gi zemav onie kesickite magnezium direkt prethodno, zavrsija vekje.
zemam edna multivitaminska tableta dnevno, vika 125 mg magnezium 33% od dnevna preporacana doza.

mi se slucuvalo i prethodno da bidam vospalen, ama generalno edno apce painkiller (analgin dodeka bev mkd,
tuka ibuprofen) zavrsuval rabota. ova prvpat povekje od nedela da sum vospalen.
Whey isolate ќе си земеш и таму има све што ти треба.

И гледај да биде стварно isolate! Ако не стои овој збор после whey, знај дека се работи за срање.

Whey isolate ќе си земеш и таму има све што ти треба.

И гледај да биде стварно isolate! Ако не стои овој збор после whey, знај дека се работи за срање.
na optimim nutrition, gold whey zemam so godini unazad, najdobsr protein na marketot.

generalno i sam sum svesen deka apla losa kombinacija sum, preku 10 saati sedenje dnevno i sega naglo promena na trening, plus pocna temnoto tuka, otepani sme sekako.

kje gledam da podobram suplementacija periodov pa da vidime dali kje se podobri

Според мене изолат е сосема непотребен освен ако не се такмичиш, си ептен про или си не толерантен на лактоза !!!
Добар е протеинот...за нај добар не е можда топ 20 да

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom