Здраво , и јас сум хипохондрик. Добредојде во клубот. <3Дечки, ве молам за совет и мислење. Веќе неколку месеци осеќам болка во горниот дел на градниот кош поизразено од десната страна. Болката е остра и понекогаш се засилува при движење односно знае да ме пресече остра болка при нагло движење. Ми почна или барем ја приметив додека имав бронхит ама не знам дали е поврзано со тоа. На пулмолог бев, ренген на плуќа ми беше супер, бев на кардиолог и дијагноза ми беше хроничен перикардитис ама тоа ја објаснува болката од левата страна што е различна од оваа. Крвна слика ми е како на бебе, немам никакви остапки. Денеска баш се преморив одејќи и се забораив ташната ја носев цело време на една страна што ми предизвика болка во грбот а воедно и болката во градниот кош стана посилна. Долго време патам од болки во грбот и вратот (имам спондилоза на вратот) па не знам да не е случајно поврзано со тоа? Или некој истегнат мускул. Немам идеја што може да биде и си правам лоши филмови како рак на бели дробови.
Дај посоветувајте ме што да испитам?
Набројуваш болести и симптоми ко да имаш 70 години, а немаш сигурно.
Ако веќе до толку ти е прпа би ти препорачал невролог/невропсихијатар, да ти потврди дека имаш осетливи нерви и мора да си ги пазиш, бидејќи во спротивно си склона на психосоматско заболување од вид на анксиозност, депресија, паничен напад, фобија, конверзивни нарушувања итн. Хипохондрик си веќе, очигледно е

Така да посвети се на себе, природата, пчелите и бумбарите, пробај да медитираш и олабави се негде со некого.
Ако грешам нека изгорам, ама верувам дека сум во право и ќе ми дужиш едно чоколадо, дека обично шеќерот ми паѓа.
Позз,тојето.