- Член од
- 13 март 2014
- Мислења
- 691
- Поени од реакции
- 142
Линекс имам пиено не ми помага воопшто... другиве ги немам пробано најефикасен??Линекс, пролајф, смекта, иванович и синови, линеспор мислам беше....има пуно бирај кој ти одговара по цена![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Линекс имам пиено не ми помага воопшто... другиве ги немам пробано најефикасен??Линекс, пролајф, смекта, иванович и синови, линеспор мислам беше....има пуно бирај кој ти одговара по цена![]()
И мене Линексот не ми помага....... само Пролајф земи си........... ќе ти помине одмаЛинекс имам пиено не ми помага воопшто... другиве ги немам пробано најефикасен??
Колку е длабока раната?Луѓе вчера лупев компири и го исеков прстот, го чував во ханзаплас а денеска и на недопрено ме боли. Сестра ми вели дека треба да се вакцинирам против тетанус зашто компирите беа валкани, со земја на нив. Има простор за паника?
има ли некоја чудна промена на кожата на нозете?Имам многу чудна појава на нозете, прв пат ја приметив додека си седев на работа, цела недела се врткав да видам од кај од куќиштето ми доаѓа топол воздух, левата нога буквално ми вриеше. После една ладна вечер при крајот на летово исто, седевме надвор и се коцкавме цели од студ, а на мене почна одеднаш да ми иде огромна топлина на нозете. На допир не беа топли, само така ги чувствував. И се ок, ќе се појави на секунда и ќе помине, ама сега не знам што му стана, не се издржува, ми вријат нозете како да ми гори под нив, затварам очи и си замислувам на санта лед како ги ставам, како Том по цртаните. Им ставам ладни облоги, ништо не помага. До што може да е?
Не дека е нешто сериозно ама не може ништо да не е кога топлина во нозете е симптом. Земи напињај да ти видат крвна слика па ако не земи и и упат за на специјалист. Можам да прашам ако сакаш стручно лице мада не знам колку би можело да помогне без наодДа, имам мали ранички на нозете ама не се ништо ново затоа што ми се појавуваат секое лето од алергија, моментално имам само една, другите се веќе зазравени, ама баш денес се жалев дека не личи на алергија, туку на некоја мала раничка, ми личеше како инфицирана, ја мачкав ихтиолна маст вчера и денес и веќе скоро помината еТребаше пред 2 недели да испитувам крвна слика затоа што ја напнав докторката, иако беше таа убедена дека ништо не ми е (макар да не стигнавме до нозете) ама па госпоѓата во лабораторија решила дека нема да доаѓа на работа цела недела, па и тоа остана така. Инаку заради една повреда пиев Хеморал Форте до пред 2 дена и мачкав Хепатромбин, ама тоа беше на лицето и на рамената.
Кога ќе можеш дома, нозете гледај да ти се кренати. Кога одмараш, кога гледаш ТВ па и кога седиш на пц некако поткрени ги.Па се мислев да се намачкам хепатромбин, синоќа не знам што ми текна кога го мачкав рамото ги намачкав и нозете и многу убаво ми дојде. Матичната ми даде упат за целосна крвна слика, ама 3 пати бев во лабораторијата и по неколку некултурни однесувања на тие од шалтер се откажав. Дефинитивно треба да одам, раничките се премногу чудни за да бидат алергија. Прва помисла кога почна да ми се појавува ми беше дека работам седната, ама не може да нема циркулација човек што пешачи најмалку 4 километри дневно во работни денови, најмалку 10 во викенд. Нешто друго е работата.
Па да, секогаш ми се кренати кога сум домаКога ќе можеш дома, нозете гледај да ти се кренати. Кога одмараш, кога гледаш ТВ па и кога седиш на пц некако поткрени ги.![]()
Може, а може и од осумките да те болат крајниците.Може ли од зголемен крајник, да ме боле делот од непцата каде што ми завршуваат осумките? Не можам уста да отворам...
Не мораш да чекаш во државните лаборатории, оди во приватна. Најобична диференцијална крвна слика е 250 денари, не се исплатат нервозите. Иако, ова може да е и невролошки. Поразговарај посериозно со матичната, ако не те сфаќа сериозно - смени ја. Ако си од Скопје ако сакаш можам во приватна порака да ти испратам контакт од една одлична матична.Па се мислев да се намачкам хепатромбин, синоќа не знам што ми текна кога го мачкав рамото ги намачкав и нозете и многу убаво ми дојде. Матичната ми даде упат за целосна крвна слика, ама 3 пати бев во лабораторијата и по неколку некултурни однесувања на тие од шалтер се откажав. Дефинитивно треба да одам, раничките се премногу чудни за да бидат алергија. Прва помисла кога почна да ми се појавува ми беше дека работам седната, ама не може да нема циркулација човек што пешачи најмалку 4 километри дневно во работни денови, најмалку 10 во викенд. Нешто друго е работата.
Што бара на инфективно? Пред сѐ нема приватен оддел за инфективни болести, а ако веќе некаде оди треба на трансфузиологија да оди, таму ги третираат тромбозите и другите венски болести кои би можеле да предизвикаат потешкотии со циркулацијата.Simptomov e tipicen za tromboza najdobro Ke ti bide da pojdis na infektivno ama na privatno moj sovet