Дежурна Ординација! #2

• Креатор на темата Креатор на темата Ѓорѓески
  • Време на започнување Време на започнување
Прегледај го приврзокот 104866

Ова горе знам дека ми е циста, барем така ми рекоа пред три години кога бев на преглед во Мк. Рече дека е премала, скоро и не се гледа и дека нема потреба да се чепка, али јас убаво ја чувствувам на допир, ќе одам да ја контролирам. Второво доле не сум сигурна дали е мускулот, или стварно имам нешто, али на другата града не го чувствувам.

Cisti se pojavuvaat obicno koga imas na jajnici, mada nemora da znaci I moze toa dolu da ti e cista, veke koga odis pregledaj I jajnici I ne se plasi ne se boj.

I bebule edno, se ima da ti ischezne :love:

Две години маки мачам со напади на тахикардии при мирување кои вклучуваат - тресење, потење, вкочанетост на рацете, вртоглавици, стегање во градите и недостаток на кислород. Исто понекогаш имам болки во грбот, паралелно на срцето а и болка во градите. Нападиве траат од неколку минути до најдолгиот ми беше 4 саати. А дури и при минимален замор ми се врти и не можам да земам убаво воздух. Имам 15 год. А инаку треба да одам на ехо ама дури за месец ипол. Нормално е се ова за годиниве мои или да се секирам до тогаш?
А во меѓувреме да идеш да ѕирнеш екг, крв и мокрача, чисто рутински. За тоа не мора да чекаш месец ипол.

А во меѓувреме да идеш да ѕирнеш екг, крв и мокрача, чисто рутински. За тоа не мора да чекаш месец ипол.
Правев крвна слика, се ми е во ред, ама баш се. Екг исто правев и не ми најдоа ништо. Ама во таа ординација кај што бев, ми правеа ехо на црн дроб, панкрас и не знам уште што, ама на срце не, па ме препратија на државна. А за таму нормално мораш да чекаш. Ај ќе издржам до тогаш, нема шо да се прави.

Lek protiv dijarea ( proliv i silni bolki vo stomakot ) 2 ventori i edni dijastop ispiv denes, dzabe.

Јагленот е за желудникот, против повракање. Земи некој пробиотик и најбитна е диета. Банана, печено јаболко двопек супа од зеленчук. Ке ти помине некој вирус те закачил :)

Јагленот е за желудникот, против повракање. Земи некој пробиотик и најбитна е диета. Банана, печено јаболко двопек супа од зеленчук. Ке ти помине некој вирус те закачил :)
Да додадам и ЛЕБЛЕБИЈА (150-200гр)
Како само знае да те заебе кога си ОК, ......уф, не сакам да зборам

Каков пробиотик на пример?

Линекс, пролајф, смекта, иванович и синови, линеспор мислам беше....има пуно бирај кој ти одговара по цена :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom