Девственик...на триесет години

Ако е таков каков што го опишуваш ондак се заебава со вас. Немогуче е во денешно време да останеш невин, освен при екстремни случаеви(психички проблеми, болест и сл).

И те како има проблем и нешто не е во ред.
Недостаток на сексуален инстикт............ хммм, далеку е од ,,се е во ред,,.
А овие ,,духовниве,, жити се, немој ;)

... ни јас ни ти знаеме,
.. ама неможе да се негира дека има луѓе кои се во целибат или па асексуални ... и тоа е природно и прифатливо ...
Малку е ограничено да ставиме “невозможно е во денешно време“ на било шо... се’ е во возможно и денес и предходно и ... (ова не се однесува само на тебе, мислам не те цитирам, да не помислиш така :) )

... ни јас ни ти знаеме,
.. ама неможе да се негира дека има луѓе кои се во целибат или па асексуални ... и тоа е природно и прифатливо ...
Асексуалноста е природна.
Целибатот не е природен, и апсолутно погрешен.

Асексуалноста е природна.
Целибатот не е природен, и апсолутно погрешен.
јас не се осудувам да осудувам нечии лични одлуки...
незнам колклу си компетентен/а да кажеш дали е природен или не ...
по иститот терк други би рекле дека и хомосексуалноста не е природна ... шо исто не е точно.... Се’ што еден возрасен човек го чувствува (за себе) и свесно го прави(со себе) е природно (во/ од природата на човекот) :)

јас не се осудувам да осудувам нечии лични одлуки...
незнам колклу си компетентен/а да кажеш дали е природен или не ...
по иститот терк други би рекле дека и хомосексуалноста не е природна ... шо исто не е точно.... Се’ што еден возрасен човек го чувствува (за себе) и свесно го прави(со себе) е природно (во/ од природата на човекот) :)

Целибатот е спротивен на природата, затоа што природата го тера човекот на размножување, а целибатот сам по себе е негирање и незадоволување на сексуалниот нагон, кој пак, претставува и основен нагон за преживување.
Се што се наоѓа во природата и е својствено за различните видови, е природно.
Целибатот се наоѓа само кај човекот.
Хомосексуалноста, кај трицифрен број на видови.

Целибатот е спротивен на природата, затоа што природата го тера човекот на размножување, а целибатот сам по себе е негирање и незадоволување на сексуалниот нагон, кој пак, претставува и основен нагон за преживување.
Се што се наоѓа во природата и е својствено за различните видови, е природно.
Целибатот се наоѓа само кај човекот.
Хомосексуалноста, кај трицифрен број на видови.

твое право на мислење, но немаш право некого да го осудиш

а фино би било да имаш можност да запознаеш некој кој е во целибат, па ќе имаш можност да слушнеш повеќе (за одлуката, причината...) да се запознаеш со човекот/жената лично, па таман ќе имаш можност се’ што не тие јасно и логично да прашаш... тоа не значи дека ќе сватиш или прифатиш дека тоа е ок, или слично... но, ќе се информираш подобро :)

Се додека целибатот е од религиозни причини (а е) немам што да дознавам повеќе.
Не ги судам ама ич, секој нека прави што сака, ама јас сум хедонист и не можам да прифатам такво нешто или оправдам.
Едноставно, нека прават што сакаат, само нека не ми објаснуваат колку им е добро ;)

Се додека целибатот е од религиозни причини (а е) немам што да дознавам повеќе.
Не ги судам ама ич, секој нека прави што сака, ама јас сум хедонист и не можам да прифатам такво нешто или оправдам.
Едноставно, нека прават што сакаат, само нека не ми објаснуваат колку им е добро ;)
Ако ти си хедонист - незначи дека тебе целибатот или тие што го применуваат ги загрозуваат твоите верувања или слободи ...
Јас знам дека ако сака човек да ужива во слободата - треба да ја овозможи во исти мерки и за себе и за останатите... без двојни аршини ...
Како би ти било тебе да ти кажат (дали тие целибатлиите или некој друг) дека не е нормално или природно да се сексаш !?

Брат, кулирај - кој сака - што сака може со своето тело да си прави ;)

Ако ти си хедонист - незначи дека тебе целибатот или тие што го применуваат ги загрозуваат твоите верувања или слободи ...
Јас знам дека ако сака човек да ужива во слободата - треба да ја овозможи во исти мерки и за себе и за останатите... без двојни аршини ...
Како би ти било тебе да ти кажат (дали тие целибатлиите или некој друг) дека не е нормално или природно да се сексаш !?

Брат, кулирај - кој сака - што сака може со своето тело да си прави ;)

Пер и јас тоа 10 пати го реков, нека праат шо сакаат, нит им се мешам, нит им викам да престанат.
Ако сакаат ќе парадирам со нив да им одбранам право на целибат.
Тоа уопште не значи дека ја се слагам, значи дека почитувам право на избор.

Не морам со се да се сложам, за да почитувам нечиј избор ;)

Пер и јас тоа 10 пати го реков, нека праат шо сакаат, нит им се мешам, нит им викам да престанат.
Ако сакаат ќе парадирам со нив да им одбранам право на целибат.
Тоа уопште не значи дека ја се слагам, значи дека почитувам право на избор.

Не морам со се да се сложам, за да почитувам нечиј избор ;)
изгледа не те сватив, а? :D :D :D

изгледа не те сватив, а? :D :D :D

Па не сфаќам ни хомосексуалност, па поддржувам и тоа многу. Мене ми е многу гадно да се замислам со уште една цура, на пример :)
Не мора и јас лично да практикувам нешто, за да го поддржам.

Се додека не повредуваат некој друг, луѓето треба да прават онака како им е убаво.

Дефиниција за Геј.

Значи сите хомосексуалци се симпатични страшно интелигентни, комуникативни, образовани, прошетани, начитани, талентирани, џентлмени и често опкружени со женско друштво.
Апропо, сите хетеросексуалци се ментално заостанати, некохерентни, неписмени, затуцани, прости, бесполезни, говнари и често осамени или во придружба на машко друштво.

Duh.

Значи сите хомосексуалци се симпатични страшно интелигентни, комуникативни, образовани, прошетани, начитани, талентирани, џентлмени и често опкружени со женско друштво.
Апропо, сите хетеросексуалци се ментално заостанати, некохерентни, неписмени, затуцани, прости, бесполезни, говнари и често осамени или во придружба на машко друштво.

Duh.

:D :D :D :D :D :D :D :D :D хи хих их хи хих , леле така испаѓа :P :D :D :D :D
ај ќе се корегира авоторот на муабетов, од ко ќе свати :D :D :D :D :D хи хих и :)

:D :D :D :D :D :D :D :D :D хи хих их хи хих , леле така испаѓа :P :D :D :D :D
ај ќе се корегира авоторот на муабетов, од ко ќе свати :D :D :D :D :D хи хих и :)

Nah. Скоро да нема член на кајгана што некогаш во животот напишал "Во ред, згрешив." Зошто мислиш дека се тука in the first place?

Nah. Скоро да нема член на кајгана што некогаш во животот напишал "Во ред, згрешив." Зошто мислиш дека се тука in the first place?
In the first place не си ни ти нешто поарен, секоја твоја поента се завршуваа со твоите познавања од еволутивна биологија и еволутивни придобивки, ма што и да е, дали за педери, инцест, христијанство, утре ќе ни ги објаснуваш еволутивните придобивки од носењето на костуми. Цел живот околу тоа ти се врти а?

а да, и со речник зборови, пошто ако употребиш зборови како релијабилност и кохерентност (нема врска дали во или вон контекст) 100 пати си попаметен :tapp:
дали хетересоксуалците биле или не кохерентни :vozbud::vozbud::vozbud::pos::tapp:

само што единосе тапшаш у гради и дрско доаѓаш до заклучоци како си ти најпаметен од сите и твоите поенти се најдобри :tapp:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom