Девет шлаканици од ЕУ

• Креатор на темата Креатор на темата Мистичен
  • Време на започнување Време на започнување

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.100
Веб-сајт
www.kajgana.com
Европа бара одговори од Владата за "Рамстор", непосредните спогодби, даночната пирамида, како се дели дивидендата од Телекомот, дискреционите права и за измените на Законот за експропијација.

Деветте нови прашања до вицепремиерката Радмила Шеќеринска се испратени од канцеларијата на директорот за проширување на Европската комисија Фабрицио Барбасо.

Европската комисија бара објаснување од владата под кои услови врши директни продажби на земјиште или средства и дали таа процедура се врши само во исклучителни случаи.
Комисијата, исто така, побарала од кабинетот на Бучковски да ги посочи примерите во последните 12 месеци кога го користела ова право и да ја објасни оправданоста.
ЕК бара објаснување и за тоа кои процедури се користени при продажбата на државно земјиште на "Рамстор" и на "Лукоил" за изградба на бензински станици.

Во дополнителните објаснувања од владата се бара потврда за измените за законот за енергија, односно за давањето концесии преку директни преговори. Комисијата ја интересира и условите под кои му се дадени концесиите на словенечкиот Турбоинститут.
Македонската влада треба да одговори и зошто не почекала да заврши процедурата за доставување жалби, пред да ја поништи лицитацијата за локација спроти Народната банка, во центарот на Скопје.

ЕУ ја интересираат и измените во законот за експропријација, потоа како се пресметува дивидендата на Македонски телекомуникации и резултатите од групата што ја назначи премиерот за оценка на дискреционите права на министрите и останатите функционери.

Овие девет прашања ќе бидат одговорени до 5 септември, велат во Владата, a jaс нетрпеливо чекам баш да видам што ќе одговорат. Вие да не имате некој можен одговр?

е не, ќе ги шмирглат многу

јас не сум сигурен дека на нашиве политичари им се сите штици во главата...

шо си мислат тие, ќе се напрчат одвреме навреме и европа само ќе пушта пари?

ех, тенџериња...

КАПИТАЛизам владее тука, не ХУМАНизам и ЏАБЕдајлук

тие (kapitalcite) сакаат сопствениот капитал да го зголемат и осигураат, им требаат нови пазари и нови (стари) овци

можи ќе се свестат некој ден, ако не, ќе треба партија да прајме...

ама без мајтапи

не гледам капацитет во постоечкиве политички фактори да ја извлечат земјата (Македонија) од калта

нека не ми замеруваат членовите на кајгана кои се политички активни, ама тоа е (суровата) реалност

а поконкретно во врска со прашањава и прашалникот...

ќе се испокакаат нашиве, ќе пробат на старата лисица европа незрело грозје да и продадат (лаги), и баш тоа го чека европа за „со тешко срце„ да ни речат НЕ

Serdarot напиша:
ќе се испокакаат нашиве, ќе пробат на старата лисица европа незрело грозје да и продадат (лаги), и баш тоа го чека европа за „со тешко срце„ да ни речат НЕ
Serdar, нашиве незрелото грозје му го продаваат на народот бе, народот кој го џвака, но за чудо се навикна поради грозјето да кака, наместо да дигне глас и стисне тупаница од мака!

Е сега, тоа "грозје" по некои шверц канали стигнало и надвор од нашите граници, го шмугнал некој надвор, па европајциве виделе за какви кисели плодови станува збор.

е за то со тупаниците во право си...

колкави кабадајчари сме ние Македонците, ќе се испотепаме и испоколиме ако станува збор за баналности, ама коа се работи за витални прашања, јок брат, тогаш „турските„ поговорки важат, со наведнување, пупење и слично...

а бе не ги сваќам, жими се...

да почнам од татко ми, да завршам со рударите кои штрајкуваа(т?) со глад

татко ми цел живот по терени го помина, и во момент коа фирмата (градежна) му борчеше преку 25 000 долари (скоро 4 години), а тој куќата си ја реновира, побара да му се даде градежен материјал наместо дел од парите...

директорот прво го одби, а потоа му предложи: ако сакаш, можи така, ама тогаш ќе важат овие и овие цени (скоро дупло поскапи него пазарните)

јас скроз збеснат се замешав во циркусот (за малку трагедија...), а старио мој МЕНЕ ми се љутеше шо сум го фатил вгрклан то копилето.

„ќе ме избрка од работа„

па ебати работата коа не ти ги дават парите шо си ги заработил!!!

поарно ќе одам ќе берам печурки него некое копиле со мојта пот да си прчи мандалото!

за рударите: посекако немаа да јадат, кој миле штрајкуват со глад?

ма директно пред парламент со се фамилии!

вгуша то копилињата таму, некоја тупаница или стап (дренов) и да видиме после какви закони ќе носат...

ама изгледа јас ненормален сум , чим вака мислам

пошо глеам народо кука, а ништо не прај :roll:

след 2007 ште има оште "шлаканици" от ЕС, този п'т обаче ште дојдат от изток. За тија от југ се знае.

Абе обаче, јас гледам некоја шлаканица од ЕУ и накај исток, со приемот не ви оди нешто баш како што треба? Се пролонгира многу некако...

И ќе те замолам да не ја расипуваш темава.

Нашето влизане се прод'лжава нај-веројатно, ама това е решен в'прос. 2007 или 2008, нема кој знае какво значение
Аз пиша по темата, не ја разсипвам. ште имате проблеми с нас като водим преговори за вашето членство, това искам да кажа.

Да бе, ќе имаме проблеми и затоа ќе не можеме повеќе да ви се мочаме во тоа морето, ќе мора да мочаме во тоалетите и да плаќаме по 20-50 стотинки.

Ебате државата која влегува во ЕУ, а печали пари од зорт! Да платиш за да мочаш.

Мистичен напиша:
Да бе, ќе имаме проблеми и затоа ќе не можеме повеќе да ви се мочаме во тоа морето, ќе мора да мочаме во тоалетите и да плаќаме по 20-50 стотинки.

Ебате државата која влегува во ЕУ, а печали пари од зорт! Да платиш за да мочаш.

Ако това ви е проблема, значи вие се в'рзали и ц'фнали. Таја година имаше определено повече македонци на морето, не чух некој да се жалва от нешто. На плажа всеки ден пиех бира с трима македонци.

shovinist напиша:
На плажа всеки ден пиех бира с македонци.
И тоа ви е само тактика да печалите пари. Од една бирка се моча два пати, нели?
И да ти кажам искрено, се повеќе Македонци не одат во Бугарија на одмор токму поради тоа срамното наплатување на WC.

Мистичен напиша:
shovinist напиша:
На плажа всеки ден пиех бира с македонци.
И тоа ви е само тактика да печалите пари. Од една бирка се моча два пати, нели?
И да ти кажам искрено, се повеќе Македонци не одат во Бугарија на одмор токму поради тоа срамното наплатување на WC.

еј, ама за вас всичко б'лгарско е лошо, бе. тија тримата на плажа не казаха такова нешто, беха доволни, че пијат хубава бира за 1 лев

Јас ти кажувам што навистина е лошо и срамота. И тоа да плаќам во кафе барови, ресторани и дискотеки каде што ќе направам сметка од 50 лева? :)

Нели е навистина срамота ова бе, толку ли сте очајни за тие стотинките?
А и пивото испаѓа дека не е 1 лев, бидејќи од 1 пиво се моча 2 пати (по 50 стотинки), па така испаѓа дека пивото всушност е 2 лева.

Навистина е смешно тоа. Ти како мислиш?

Мистичен напиша:
Јас ти кажувам што навистина е лошо и срамота. И тоа да плаќам во кафе барови, ресторани и дискотеки каде што ќе направам сметка од 50 лева? :)

Нели е навистина срамота ова бе, толку ли сте очајни за тие стотинките?
А и пивото испаѓа дека не е 1 лев, бидејќи од 1 пиво се моча 2 пати (по 50 стотинки), па така испаѓа дека пивото всушност е 2 лева.

Навистина е смешно тоа. Ти како мислиш?

е хубаво, де смешно е. и какво от това. И по времето на бај Тошо се плашташе, и така си е останало. На Запад не се плашта.
Вие като искате паметник на Тито не е ли смешно ?

Смешно е, и затоа му се смееме на Бранко и не сакаме споменик.
Треба и вие да го смените тоа што останало од времето и сега во овие услови е глупаво и срамотно, нели? Прилагодете се на сегашноста, не на минатото.

Nima v makedonia ne se plashta?Az li4no sam plashtal v Ohrid!Taka che ne samo tuka e taka!Q vij sarbia,Hrvatska,Slovenia! Sashto sam plashtal za WC.Tova naistina ne e hubavo no za sega e taka!Sorry tva e politika na sobstvenicite!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom