Детска фантазија

Член од
21 октомври 2008
Мислења
178
Поени од реакции
3
Bi sakal da ve prasam na forumov dali magijata na deckata fantazija sto sme ja imale site kako deca mozeme da ja zacuvame i vo serioznite godini(nemam druga definicija za podocnezniot period od zivotot)
I kakva korist moze da imame ako ja imame zacuvano ,a kakava ne korist .
Temava me inicirase da ja napisam momentalno dodeka slusam muzika sto custvuvam kako kompozitorot ja ima zacuvano deckata fantazija.

Bi sakal da ve prasam na forumov dali magijata na deckata fantazija sto sme ja imale site kako deca mozeme da ja zacuvame i vo serioznite godini(nemam druga definicija za podocnezniot period od zivotot)
Temava me inicirase da ja napisam momentalno dodeka slusam muzika sto custvuvam kako kompozitorot ja ima zacuvano deckata fantazija.
Тешко се зачувува детската фантазија затоа шо растеме и се она што ни било во фантазијата го доживуваме ама на поинаков,пореален начин.
Стануваме свесни за многу работи,го потиснуваме детето во нас а со тоа и фантазијата.

Затворено од управа за јавни приходи.

Зависи од човекот. Ако зборам за мене, да ја имам зачувано. До ден денес си ги гледам цртаните од мала и обожавам да фантазирам, се разбира не ги применувам фантазиите во реалниот живот. Инаку, Трнорушка сум сеуште бе.:pipi: И не гледам ништо лошо ако човек понекогаш си фантазира, напротив ја гледам како позитивна ствар. Пример, можеш убава песна да напишеш употребувајќи ја фантазијата, и ите како добар текст.

Затворено од управа за јавни приходи.

Во ниту еден случај нема да се задржи комплетно...едноставно може од време на време да си дозволиме да се фантазираме до бескрајност, али во подоцнежниот период од животот има многу работи кои ќе не попречуваат во тоа и ќе не враќаат во реланоста...Инаку сеуште обожавам да гледам цртани...А посебно Том и Џери...Мислам дека и на 7548625789623 години ќе ги глеам нив...

Јас пошо се замислувам Трнорушка мојот омилен цртан барав принц како на цртанот и го најдов....и да живеам во тој свет :pipi:
Не баш со замоци и мечови, али нешто слично, по некои постапки...и да убаво е.
И тоа ме прави дете??

место да пишам мислење ќе цитирам само..
во светот на бајките само чудесно тајно влегувааат децата што мечтаат, децата што сонуваат...

Јас пошо се замислувам Трнорушка мојот омилен цртан барав принц како на цртанот и го најдов....и да живеам во тој свет :pipi:
Не баш со замоци и мечови, али нешто слично, по некои постапки...и да убаво е.
И тоа ме прави дете??
Баш напротив...Те прави човек кој ја нашол вредноста на цртаните, и вредноста на детската фантазија...И сега живееш онака како што ти сакаш

Он топик (ако има такво нешто) зашто да не се фантазира уште?! Јас си фантазирам многу работи и имагинацијата ми работи уште. А со незе го преточувам тоа на цртеж а се знае сите сликари имаат имагинација. Дали со тоа тие се деца?

сори брат ама мора да те побиам тука и да ја подржам магде... на 21 година да се соживуваш со лик од цртан филм за 12 годишни деца... баш и не ти доликуе на годините... според мене... сега ти свати си како сакаш...

Човек сам си определува колку е стар в душата и никој нема пшраво да му кажува што смее да фантазира, а што не.
И само за информација anime цртаните ги гледаат повеќе возрасни одколку деца.

LELE TEMAVA KOLKU LOSO JA RAZBRAVTE POVEJKETO:wink:
токму така...идеата беше детската фантазија и можноста да ја пренесеме со себе кога малце ќе одраснеме...а не кој глеа цртани и се замислува дека е некој лиј, па ај сите да му се туриме пошо така кажал..малце бевте офтопик...али ај ќе се средите...
онтопик:Малку фантазија=многу среќа

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom