Детектори за откривање на урината во скопските базени

• Креатор на темата Креатор на темата .Lost Angel.
  • Време на започнување Време на започнување
А ти си видел да се обои?

Да, на базенот во USA тестираа после секое ставање. Не се мочаа де, туку тестираа со состојки слични на урина (мешавина од некои киселини што ли ја знам). Не е нешто сложено ниту па измислување топла вода ова, реагира на промена на пх вредноста, како и да беше тоа.

Пооо колку ќе му се измочам.

Браво, леле што ќе направиш еј!
Badass.jpg

Да, на базенот во USA тестираа после секое ставање. Не се мочаа де, туку тестираа со состојки слични на урина (мешавина од некои киселини што ли ја знам). Не е нешто сложено ниту па измислување топла вода ова, реагира на промена на пх вредноста, како и да беше тоа.
Можеби тестирале концентрација на хлор или пх вредност на водата.
Не постои супстанца која се употребува за инстантно откривање на мочка во базени.

Не постои супстанца која се употребува за инстантно откривање на мочка во базени.

Абе кога ги прашав дали фатиле некој со ова ми рекоа да, секое лето има по еден двајца што се заебуваат па сеа не знам, сигурно не ме лажеле. :)

Не беше тестирање на пх вредност, истураа прав. Не е ова олимписки базен па да прават мал милион тестови.

Црвена е бојата, не сина. Некој далтонист го пишувал текстот.

И macedonian.boy123 , мислам дека те опоменав еднаш да припазиш како отвораш теми. Под тоа мислам на наслов со капс лок и со текст лошо форматиран. Научи да отвораш теми, па отворај. Наредниот пат отвори вака тема несредено и ќе одмориш од форумов.

И сега вака да ги плашат љуџето дека ајкули имало во водата :eek:

А озбилно, зошто детектори?Не постојат вц-а по базените или од култура такво однесување?

има само еден начин да провериш, измочај се.
и нормално после кажи за да знаеме.

Абе кога ги прашав дали фатиле некој со ова ми рекоа да, секое лето има по еден двајца што се заебуваат па сеа не знам, сигурно не ме лажеле. :)

Не беше тестирање на пх вредност, истураа прав. Не е ова олимписки базен па да прават мал милион тестови.
Имав гледано на некој филм и еве баш сега пребарував на гугл. Не постои такво нешто.

Urine-indicator dye is a fictional substance thought to form some sort of colored cloud in a pool to indicate the presence of urine.
http://en.wikipedia.org/wiki/Urine-indicator_dye

Јас знаев дека е во црна боја,ми имаше кажано другарче од бугарија..од лично искуство,барем..

Уште кога учев хемија во седмо, наставникот праеше експерименти со лакмусова хартија.
Бела хартија во киселина стануваше црвена, а во база - сина. Или обратно беше :unsure:

Сеедно, ова би значело дека пола базен треба да е наполнет со реагенсот, а не со вода? o_O

Имав гледано на некој филм и еве баш сега пребарував на гугл. Не постои такво нешто.

Urine-indicator dye is a fictional substance thought to form some sort of colored cloud in a pool to indicate the presence of urine.
http://en.wikipedia.org/wiki/Urine-indicator_dye

Може не е стриктно ваква ама дека реагира нешто на промена на пх вредноста, сигурно има, пошо ставаа такво нешто, прашак беше, откако ќе го ставеа прво хлорот во базенот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom