Деструкција

• Креатор на темата Креатор на темата Сатори
  • Време на започнување Време на започнување
Сите ние сме автодеструктивни некој помалку некој поевеќе, свесен си дека цигарите и алкохолот се штетни па пак ги конзумираш.
Разликата е само во тоа што е многу полесно да престанеш да пиеш или да пушиш.:smir:

:duel: Овде мислам на внатрешна борба.Мислам на личност која се обожава сама себе, а сепак се уништува, без разлика дали станува збор за свесно или несвесно уништување.
Што мислите дали е тоа возможно???
Не можам да сватам на кој начин се уништува себеси?

:duel: Овде мислам на внатрешна борба.Мислам на личност која се обожава сама себе, а сепак се уништува, без разлика дали станува збор за свесно или несвесно уништување.
Што мислите дали е тоа возможно???
Моментот *болдирано* сам по себе е деструктивен.

Да зависи од човекот премногу само обожавање може да доведе до погубни ситуации за личноста (несвесно погубни), особено ако личноста има такви психолошки особинби.

Да зависи од човекот премногу само обожавање може да доведе до погубни ситуации за личноста (несвесно погубни), особено ако личноста има такви психолошки особинби.

Психолошкиот профил на една таква личност е ... „многу“ едноставен.
Се поставува себе си на педистал со пропратени елементи на депресија и анкциозност...пресметај што ќе излезе од тоа.:smir:

Dali e mozhno ova????? Pa sekako....Eve ja na primer imam drugarka, bevme zaedno na odmor(bevme povekje lugje) i pokraj celata zabava i ludi momenti shto ni se sluchuvaa ona padna vo depresija zashto nikoj na nea ne i obrnuval vnimanie(a jas kako da otidov na odmor za da zabavuvam nekogo i da mu simnuvam dzvezdi). pa dobro be, odish na odmor za da otkachish a ne da se zamarash za takvi gluposti...Shmizla! I koga vide deka i posle toa nikoj ne i obrnuva vnimanie (poradi problemot shto nikad ne go ni imala) odbra da bide 'losha devojka' t.e kuchka(kako shto se narekuva ona) i se smetashe sebe si za najubava i najpametna, a ostaj toa, donela curata reshenie koe e od zhivotna vazhnost:vozbud: :tapp: ...reshi da si go vrati dechkoto shto nikogashe ne go imala koj momentalno ima 2 godishna vrska. Si misli ona 'sega kje vidat koja sum' a pojma nema deka izgleda bedno...valjda kje i projde ova. Ete, toa e edan anegdota za edan cura who needs atention. Batalete takvi raboti, davajte ljubov na site strani i HaVE Fun. XXX

Dali e mozhno ova????? Pa sekako....Eve ja na primer imam drugarka, bevme zaedno na odmor(bevme povekje lugje) i pokraj celata zabava i ludi momenti shto ni se sluchuvaa ona padna vo depresija zashto nikoj na nea ne i obrnuval vnimanie(a jas kako da otidov na odmor za da zabavuvam nekogo i da mu simnuvam dzvezdi). pa dobro be, odish na odmor za da otkachish a ne da se zamarash za takvi gluposti...Shmizla! I koga vide deka i posle toa nikoj ne i obrnuva vnimanie (poradi problemot shto nikad ne go ni imala) odbra da bide 'losha devojka' t.e kuchka(kako shto se narekuva ona) i se smetashe sebe si za najubava i najpametna, a ostaj toa, donela curata reshenie koe e od zhivotna vazhnost:vozbud: :tapp: ...reshi da si go vrati dechkoto shto nikogashe ne go imala koj momentalno ima 2 godishna vrska. Si misli ona 'sega kje vidat koja sum' a pojma nema deka izgleda bedno...valjda kje i projde ova. Ete, toa e edan anegdota za edan cura who needs atention. Batalete takvi raboti, davajte ljubov na site strani i HaVE Fun. XXX

Ова има врска со темата?:nesvest:

Конкретно, Санрајс е деструктивно настроен/а према сам/а себе со зависта кон пријателите кои собрале храброст да донесат одлуки кои нив им се од животна важност.

Зависта убива. Како и цигарите.... Само побавно и поболно.

Конкретно, Санрајс е деструктивно настроен/а према сам/а себе со зависта кон пријателите кои собрале храброст да донесат одлуки кои нив им се од животна важност.

Зависта убива. Како и цигарите.... Само побавно и поболно.

Хммм...затоа престанав да пушам, да.
Пушачите се автодеструктивно настроени.:pipi:

за сите тие автодеструктивни дејствија како на промер со Алкохол , нема потреба нешто многу да се замарате , се додека џигерот ви работи како што треба

hmm

Ако како појдовна точка се земе фактот дека една личност си гради култ кон самата себе е многу неверојатно да деструктивноста биде свесна, се разбира само во зависност на каква релација се поставени самиот култ и реалниот свет. Деструктивноста дефинирана како несвесна и во мали размери е кобна за една личност која целиот живот го посветила на себесоздавање по дефолт таквите личности не се навикнати да губат т.е. неможноста да прифатат сопствените идеи и планови да не ја видат дневната светина.
Со ваква поставеност на работите без разлика за колку успешна или неуспешна личност во реалниот свет да станува збор, кога истата ќе се најде пред првиот колапс на се она што го правела цел живот единствено реално решение е да го промени сопствениот култ и себенасочи кон некои работи кои можат да се дефинираат како автодеструктивни.

Ако како појдовна точка се земе фактот дека една личност си гради култ кон самата себе е многу неверојатно да деструктивноста биде свесна, се разбира само во зависност на каква релација се поставени самиот култ и реалниот свет. Деструктивноста дефинирана како несвесна и во мали размери е кобна за една личност која целиот живот го посветила на себесоздавање по дефолт таквите личности не се навикнати да губат т.е. неможноста да прифатат сопствените идеи и планови да не ја видат дневната светина.
Со ваква поставеност на работите без разлика за колку успешна или неуспешна личност во реалниот свет да станува збор, кога истата ќе се најде пред првиот колапс на се она што го правела цел живот единствено реално решение е да го промени сопствениот култ и себенасочи кон некои работи кои можат да се дефинираат како автодеструктивни.

Токму така.
НО не смее да се заборави еден мал детал ... тоа се луѓе кои не се менуваат.
Да се обожаваш сам себе до граница да се уништиш, не е променлива особина, тик кој се контролира.
Тоа е начин на живот.

Кога и да отворам во овој дел од форумов јас налетувам на темава и ја читам одново и одново.
Еве кончено најдов одговор на прашање што сум го поставила пред скоро година дена...
Дека кога една личност е склона да се уништува сама себе, тоа го прави со одредена цел од која сепак ќе профитира.
Посебно ако личноста се сака сама себе...
Факинг филингс!
Јас ова не го разбирам. Зборуваш за свесно уништување? Некако ми е апсурдно личност да се сака сама себе, а да е склона кон уништување на себеси. Зошто прашав дали мислиш на свесно? Спомнуваш профитирање. Штом човек знае што може да добие од некоја постапка, секој нареден чекор кон стигнување до целта е свесно движење во тој правец.
За каков профит станува збор?

Имаше еден пост на темава, само мака ми е сега да го барам. Всушност, во врска со тоа сакав да кажам дека пологично ми е личност која не е задоволна од себеси и која е лута на себеси да се насочи кон конструктивност. Самиот заклучок дека не е задоволен треба да биде мотив кој ќе те натера да почнеш да работиш на себеизградување, а не на доуништување. Или па се мислеше на „уништи за да создадеш“? Не знам.

Токму така.
НО не смее да се заборави еден мал детал ... тоа се луѓе кои не се менуваат.
Да се обожаваш сам себе до граница да се уништиш, не е променлива особина, тик кој се контролира.
Тоа е начин на живот.
Јас пак не разбирам за какво уништување станува збор. Страшно звучи зборот.

Само деструктивност....хммм.....

За само деструктивност можеме да зборуваме кај психички болните и сл.
Но дека некој може да биде само деструктивен во достигнувањто на некоја цел....тогаш можам да кажам и само да повторам дека тој човек има некој психички синдром којшто е склон генетски или сл. да премине во пострашна фаза.

Инаку за идејата на Сатори може да се долови ако да речеме си земеме за репер некоја девојка која е среќна но сепак да речеме во еден момент запаѓа во депресија го губи дечкото или сл........и тогаш за да дојде до нејзините цели не бира ни средства ни време и со тоа ставнува само деструктивна...значи пак застануваме кај психички лабилна личност или некое заболување.....

енд
:toe:

jas mislam deka sekoj covek e programiran da ima barem nesto destruktivno kaj nego koe voopsto ne zavisi od voljata.
ponekogas e dobro da si destruktiven, cisto kolku da se definiras podobro.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom