CafeDelMar, со тебе сум за Линет. Oна всушност и најреално гледа на работите, и многу цврст карактер има кој знае на добар начин да ги решава проблемите. А не се малку, тие шо ја гледаат серијава си знаат.
Понатаму спојлерс за тие шо не гледале, ако не сакаат да дознаат шо се случува, нека не читаат.
За новава епизода, имаше многу нелогичности, а еве три шо ми беа преглупи.
1. Клучеви однадвор? Мислам зборувам за тоа вратата шо се затвора. Зошто однадвор? Тоа ко да служи само да заклучиш некого ко во случајов шо направи Дејв. Никако не можев да разберам зошто беше така, ама ај....
2. Дејв со неговото "We gotta get everybody outta here". А кога се гледа кој има внатре, четворица шо се вика на 2 метра од влезот лежат. Ко прво не се знаеше дали се мртви, требаше и нив некој да ги извлече да видат во каква состојба се, а ко второ и да се мртви мора да се извадат ор самтинг
3. Докторон шо сакаше да разговара со личноста кон која цели Дејв. Мислам, он беше психијатар или нешто? Па не ги учат да не идат у соби сами со вакви ментални лица? Дејв му кажа дека ќе го води да разговара со личноста. Докторот беше свртен и можеше да ги види сите од групата и личноста меѓу нив. Дејв тргна на спротивната страна, а докторот по него. И кај ќе идат? Ќе го части бомбони? Бог да чува :pop:
Сезонава има смешки сеуште, ама дејствиата кај Сузан не ми се допаѓаат воопшто. Знам дека Сузан е таква личност и нормално е цело време да се занимава со целосна неодлучност, неприфаќање на обврски, трапавост, драматизација и слично, ама не може ли да и се даде на личноста нешто во друг тек? Ова со Џули беше фино, ама помина многу брзо во една епизода. Кетрин по најавувањето дека ќе остане како домаќинка и во 5та сезона испадна дека излезе Иди втор дел, така што заедно се на се имаат пола минута по епизода.
Во осталом ми се допаѓаат женските карактери на шоуто.
Машките ми се неподносливи, посебно Том за кој понекогаш се прашувам како Линет го трпи. Уште едно дете Линет си доби сезонава. (бар сега повеќе се истакнува дека личи на дете). Понатаму за Орсон....не знам дали некој го оправдува она што Орсон и го направи на Бри, ама и Бри претера, и он ми личи симпатична личност само да знае малку повеќе да наметне свој став. Мајк не го гледаме многу сезонава(фала богу), Џексон со Сузан само за секс зборат, Карлос служи како додаток за ублажување на јазикот на Габи, да ја вади од ситуации во кои таа си тоне, и таке. Значи лошо со машкиот пол.
За мистеријата општо, немам некој голем интерес. Всушност случките во 2 и 4та сезона многу поинтересни ми беа од целосната мистерија на сезоната, така да не очајувам многу зошто овој Дејв толку сака да го убие Мајк(ова не е потврдено, ама она I'm not done with you yet од Dave личеше на патоказ, или некако издавање на личноста, ама пак можда сум грешка) , туку си гледам да уживам во понормалните потешкотии и надминување на одредени проблеми, како и за комичните ситуации. Мистеријата ми додава само за тоа да целата сезона има значење ко сезона, а не само како работна година во која била снимена. И така....