Депилација

А поткожни влакненца бе браќа? :/
Лом си ги направив нозете од чепкање со пинцета...Аман.

Самоцитирање. Поштоооооооо..........
Алоооооооооо, проблеми имам јас тука, небитен е овој другиов. Нормално дека ќе имаш влакна, бог да чува. Пубертетлија гарант.

И не ти помага? Со што ја правиш?

Најчесто шеќер, маслиново масло(или она на бекутан) и млеко - колку да го покрие. Кожата е ептен најмека, најнајглатка, ко на бебе после тоа. :love: (жими се е must try)
Свашта си пробувам уствари.
Ама пак, секое второ поткожно. И сеа на оние бебешките производи сум, на Бекутан, уште памперс да си купам и комплетна, ама ептен ја одрав кожата на нозете, ужас...Сва среќа летово си поминува...
Нешто за некоја* витаминска крема ми збореа, бог знае што....не разбрав...o_O

Најчесто шеќер, маслиново масло и млеко - колку да го покрие. Кожата е ептен најмека, најнајглатка, ко на бебе после тоа. :love: (жими се е must try)
Ама пак, секое второ поткожно. И сеа на оние бебешките производи сум, на Бекутан, уште памперс да си купам и комплетна, ама ептен ја одрав кожата на нозете, ужас...Сва среќа летово си поминува...

Јас обично го решавам проблемот со ексфолијација и немам потреба како тебе да се копам со пинцети. :) Немој да ја правиш пречесто, еднаш неделно! (Мислам дека ова го знаеш, ама да ти кажам за секој случај)

За што е таа крема? За поткожни влакненца?

Aj пробај овака: Издроби еден аналгин, стави неколку капки вода(да се растопи) и стави го на местото каде што се наоѓа поткожното влакно. Остави ја смесата да делува преку ноќ, утрото само би требало да излезе влакното. (Барем така имам прочитано)

• Ми се допаѓа
Reactions: Gea
Aj пробај овака: Издроби еден аналгин, стави неколку капки вода(да се растопи) и стави го на местото каде што се наоѓа поткожното влакно. Остави ја смесата да делува преку ноќ, утрото само би требало да излезе влакното. (Барем така имам прочитано)
Ова може и со тупан лук, не мора аналгин.

За депилација на интимните делови, што користите, дај вие женските повеќе внимавате на таа работа...:)

Најчесто шеќер, маслиново масло(или она на бекутан) и млеко - колку да го покрие. Кожата е ептен најмека, најнајглатка, ко на бебе после тоа. :love: (жими се е must try)

Исфрли ги бебешките производи, особено ако се на база на камилица.

• Ми се допаѓа
Reactions: Gea

Имам лошо искуство со користење бебешка колекција (бекутан се супер, оваа беше некоја друга) на база на камиица. Користев за лицето бебешко масло и млеко и лицето ми се исфрли една година не можев да го оправам.
Цимерката ми рече дека е можно да е од камилицата зашто таа „влече“ и се’ вади надвор.
Можеби тоа нема врска со поткожните влакна, ама сепак...

Имам лошо искуство со користење бебешка колекција (бекутан се супер, оваа беше некоја друга) на база на камиица. Користев за лицето бебешко масло и млеко и лицето ми се исфрли една година не можев да го оправам.
Цимерката ми рече дека е можно да е од камилицата зашто таа „влече“ и се’ вади надвор.
Можеби тоа нема врска со поткожните влакна, ама сепак...
Па по некоа логика ако камилицата влечи се нанадвор, нели би требало и поткожните влакна да ги извлечи? o_O

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom