Депилација

Gea

месечинка
Член од
11 октомври 2011
Мислења
217
Поени од реакции
720
А поткожни влакненца бе браќа? :/
Лом си ги направив нозете од чепкање со пинцета...Аман.
Самоцитирање. Поштоооооооо..........
Алоооооооооо, проблеми имам јас тука, небитен е овој другиов. Нормално дека ќе имаш влакна, бог да чува. Пубертетлија гарант.

A

AnFem

Гостин
Самоцитирање. Поштоооооооо..........
Алоооооооооо, проблеми имам јас тука, небитен е овој другиов. Нормално дека ќе имаш влакна, бог да чува. Пубертетлија гарант.
Ексфолијација.

• Ми се допаѓа
Reactions: Gea

Gea

месечинка
Член од
11 октомври 2011
Мислења
217
Поени од реакции
720
И не ти помага? Со што ја правиш?
Најчесто шеќер, маслиново масло(или она на бекутан) и млеко - колку да го покрие. Кожата е ептен најмека, најнајглатка, ко на бебе после тоа. :love: (жими се е must try)
Свашта си пробувам уствари.
Ама пак, секое второ поткожно. И сеа на оние бебешките производи сум, на Бекутан, уште памперс да си купам и комплетна, ама ептен ја одрав кожата на нозете, ужас...Сва среќа летово си поминува...
Нешто за некоја* витаминска крема ми збореа, бог знае што....не разбрав...o_O

A

AnFem

Гостин
Најчесто шеќер, маслиново масло и млеко - колку да го покрие. Кожата е ептен најмека, најнајглатка, ко на бебе после тоа. :love: (жими се е must try)
Ама пак, секое второ поткожно. И сеа на оние бебешките производи сум, на Бекутан, уште памперс да си купам и комплетна, ама ептен ја одрав кожата на нозете, ужас...Сва среќа летово си поминува...
Јас обично го решавам проблемот со ексфолијација и немам потреба како тебе да се копам со пинцети. :) Немој да ја правиш пречесто, еднаш неделно! (Мислам дека ова го знаеш, ама да ти кажам за секој случај)

За што е таа крема? За поткожни влакненца?

Aj пробај овака: Издроби еден аналгин, стави неколку капки вода(да се растопи) и стави го на местото каде што се наоѓа поткожното влакно. Остави ја смесата да делува преку ноќ, утрото само би требало да излезе влакното. (Барем така имам прочитано)

• Ми се допаѓа

Shemsa

Певаљка
Член од
2 октомври 2012
Мислења
174
Поени од реакции
285
Aj пробај овака: Издроби еден аналгин, стави неколку капки вода(да се растопи) и стави го на местото каде што се наоѓа поткожното влакно. Остави ја смесата да делува преку ноќ, утрото само би требало да излезе влакното. (Барем така имам прочитано)
Ова може и со тупан лук, не мора аналгин.

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
За депилација на интимните делови, што користите, дај вие женските повеќе внимавате на таа работа...:)

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
Најчесто шеќер, маслиново масло(или она на бекутан) и млеко - колку да го покрие. Кожата е ептен најмека, најнајглатка, ко на бебе после тоа. :love: (жими се е must try)
Исфрли ги бебешките производи, особено ако се на база на камилица.

• Ми се допаѓа
Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
Имам лошо искуство со користење бебешка колекција (бекутан се супер, оваа беше некоја друга) на база на камиица. Користев за лицето бебешко масло и млеко и лицето ми се исфрли една година не можев да го оправам.
Цимерката ми рече дека е можно да е од камилицата зашто таа „влече“ и се’ вади надвор.
Можеби тоа нема врска со поткожните влакна, ама сепак...

blue ladybug

Фанг ловер
Член од
5 февруари 2013
Мислења
5.210
Поени од реакции
11.803
Имам лошо искуство со користење бебешка колекција (бекутан се супер, оваа беше некоја друга) на база на камиица. Користев за лицето бебешко масло и млеко и лицето ми се исфрли една година не можев да го оправам.
Цимерката ми рече дека е можно да е од камилицата зашто таа „влече“ и се’ вади надвор.
Можеби тоа нема врска со поткожните влакна, ама сепак...
Па по некоа логика ако камилицата влечи се нанадвор, нели би требало и поткожните влакна да ги извлечи? o_O

Kajgana Shop

На врв Bottom